Facebook Pixel Superleague: "Πασαρέλα" στο Καραϊσκάκη ο... Μέσι των φτωχών - Για... λύπηση ο ΠΑΟ - "Έγκλημα" με Μήτρογλου!
| 2021-05-13 18:25:00

"Πασαρέλα" στο Καραϊσκάκη ο... Μέσι των φτωχών - Για... λύπηση ο ΠΑΟ - "Έγκλημα" με Μήτρογλου!

του Ευάγγελου Μίχου
"Πασαρέλα" στο Καραϊσκάκη ο... Μέσι των φτωχών - Για... λύπηση ο ΠΑΟ - "Έγκλημα" με Μήτρογλου!

Ο Πασχαλάκης που δεν είναι Σα και ποιοι "μίκρυναν" το Τριφύλλι. Τα κέρδη του Ολυμπιακού από το ντέρμπι της φιέστας, οι πιτσιρικάδες που ξεχώρισαν για τον ΠΑΟΚ και τα μεγάλα προβλήματα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Χρήσιμα συμπεράσματα από την προτελευταία αγωνιστική της Superleague.

Superleague: Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League μάλλον σε ελάχιστα πράγματα μας έκανε πιο σοφούς. Για την ακρίβεια μας επιβεβαίωσε: είτε αγωνιστικά  πως το Νο 1 πρόβλημα στον Παναθηναϊκό  είναι ο συνδυασμός κακού ρόστερ κι αρρωστημένης νοοτροπίας και όχι ο... Μπόλονι, είτε συμβολικά, με την έννοια πως ο Ολυμπιακός την ημέρα της φιέστας του για τον τίτλο ήταν και ο μοναδικός που κέρδισε από τους αντιπάλους του (ο μοναδικός κερδισμένος της σεζόν από την Big 4).

Στο "Καραϊσκάκης" ο Μαρτίνς ουσιαστικά θέλησε να συνδυάσει την επιστροφή στις νίκες σε μια ιδιαίτερη/μαγική βραδιά για το κλαμπ με πρόβα ενδεκάδας για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.  Σε αντίθεση με τον Πάμπλο Γκαρσία που ναι μεν κατέβασε μια αξιόμαχη ενδεκάδα αλλά συγχρόνως...έκρυψε την ομάδα που θα εμφανίσει στον Τελικό.

Το κακό για τον κόουτς του Ολυμπιακού ήταν ο τι έχασε και τον Σωκράτη, στα θετικά πως η ομάδα του μετά από καιρό έβγαλε κίνητρο και εντάσεις, πως ο Ολεγκ επιτέλους άρχισε να ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να βγάζει κάποιες σέντρες, πως ο Εμβιλά προσάρμόστηκε άμεσα/εύκολα και με αξιοπιστία στον ρόλο του στόπερ, πως ο Σα είναι ξανά βράχος στα τετ-α-τετ και την απίστευτη διάθεση και ενέργεια που συνεχίζει να βγάζει ο Ελ Αραμπί.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει παράπονο από την εμφάνιση, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, όταν μάλιστα πήγε να πιάσει στον ύπνο τον Πρωταθλητή. Παρέταξε ενδεκάδα τεσσάρων παικτών από την Ακαδημία – Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Λύραντζη ,Τζόλη – ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε και τον Κωνσταντέλια. Έβαλε τον Ροντρίγκο δεξιό στόπερ, τον Μιχάι 45´ για να βρει ρυθμό μετά την μεγάλη αποχή του και γενικά  αντιμετώπισε το ντέρμπι ως παιχνίδι προετοιμασίας για τον τελικό αλλά και φρεσκαρίσματος των καταπονημένων παικτών του. Αν μάλιστα στην θέση του Πασχαλάκη (λάθος τοποθέτηση) ήταν ο Σα στην φάση του γκολ, ενδεχομένως να μην το έτρωγε.

Για τον ... νέο Μέσι των φτωχών και της Τούμπας, δηλαδή τον Κωνσταντέλια, που δεν μάσησε από τον αντίπαλο και το επίπεδο, ρίχνοντας  δυο ποδιές στους "ερυθρόλευκους", είναι αλήθεια πως ξεχειλίζει από ποδοσφαιρική ποιότητα. Πόσο αθλητικός  και σύγχρονος χαφ μπορεί να γίνει δεν το ξέρω και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πάντως στο "Καραϊσκάκης" ο πιτσιρικάς μπήκε για ...πασαρέλα!

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ...

Στο "Βικελίδης" ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Μπόλονι αλλά τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο αλλά τους ίδιους παίκτες. Λίγο η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 (με την συνύπαρξη στην αρχική 11άδα των Μακέντα - Καρλίτος) και λίγο ο ρόλος του Σανκαρέ να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα, στην αρχή τον βοήθησαν να ανέβει πιο ψηλά μέσα στο γήπεδο αλλά για 25  αφού μετά τον πήρε η κατηφόρα. Αν δεν ήταν η ανικανότητα των παικτών του Άρη στο σκοράρισμα και το σούπερ παιχνίδι του Διούδη (μετά από πολύ καιρό), ο Παναθηναϊκός θα είχε χάσει. Κανονικά ήταν και για παραπάνω από ένα γκολ.

Κόντρα στον Άρη και χωρίς Μπόλονι η ευθύνη για την εμφάνιση... λύπησης του Παναθηναϊκού ασφαλώς και δεν πέφτει στον υπηρεσιακό Συλαϊδόπουλο αλλά στους παίκτες του. Κάποιοι "έφαγαν" τον "ολντ σκουλ" και "ξεπερασμένο" Μπόλονι αλλά δεν βγήκαν μπροστά  χθες και να καθαρίσουν αγωνιστικά. Κι αυτό  έχει τριπλή ερμηνεία ; μέτριοι ποδοσφαιριστές, προσωπικότητες που δεν αντέχουν την πίεση αλλά και να βάλουν πλάτη και τραγική νοοτροπία κακομαθημένων (φάνηκε περίτρανα στην επιεικώς ερασιτεχνική αντίδραση/αποβολή του Πούγγουρα).

Αυτά συμβαίνουν όμως, σε ένα σύλλογο μεγάλο που έχει μικρύνει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, στον οποίο δεν υπάρχει οργάνωση/αρχές/στελέχη, δεν τηρούνται κανόνες, υπάρχει δημοσιουπαλληλική νοοτροπία χωρίς απαιτήσεις σε μια κατάσταση "θερμοκηπίου", με τους ποδοσφαιριστές να κρύβονται από τις ευθύνες και να μην φταίνε ποτέ.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ...

Όσον αφορά στον Άρη, η παρουσία του στα πλέι όφ δεν είναι επιτυχημένη. Για την ακρίβεια και σε σύγκριση με την κανονική διάρκεια είναι αποτυχημένη. Και για μένα δεν αποτελεί δικαιολογία πως έχει μείνει από ενέργεια λόγω έλειψης... πάγκου. Για τον Άρη μια χαρά ήταν το βάθος του ρόστερ του και η όποια εξάντληση των βασικών έχει να κάνει περισσότερο με την διαχείριση του προπονητή.

Επίσης, δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει μείνει με δέκα, να παίζει με δίδυμο στόπερ τους Σάντσες και Καραγιάννη και εσύ να μην μπορείς να σκοράρεις. Ένας Κώστας Μήτρογλου, που θα τον είχες "ζεστάνει" για τα πλέι οφ , θα σου ήταν πολύτιμος. Ειδικά σε ματς όπως το χθεσινό. Αντιθέτως στον Άρη "έκαψαν" τον "Μήτρογκολ"...

ΥΓ. Πολύ ωραίο το γκολ του Κώτσιρα αλλά δεν ξέρω αν πήγαινε για σέντρα ή για γκολ

ΥΓ1. Ο Αστέρας, ανεξάρτητα από την ενδεκάδα που κατεβάζει, απέδειξε πόσο σοβαρή οργανωμένη ομάδα είναι. Κι αυτό πιστώνεται στον Ράσταβατς. Δεν έχασε από καμία ομάδα στην Τρίπολη, χθες το δοκάρι του Μπαράλες του στέρησε και την πρώτη του νίκη. Και εννοείται από τον Παναθηναϊκό ήταν καλύτερη ομάδα φέτος ο Αστέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Κούγια στο sportdog: "Μου έδωσαν 1.7 εκατ. σε σακούλες για να…" - Αποκάλυψη για πολυιδιοκτησία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags