Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Χάος και... τουρλουμπούκι - Μεγάλο πρόβλημα για Γιοβάνοβιτς - "Εμείς θα σε μικρύνουμε Παναθηναϊκέ"
| 2021-06-29 13:46:00

Χάος και... τουρλουμπούκι - Μεγάλο πρόβλημα για Γιοβάνοβιτς - "Εμείς θα σε μικρύνουμε Παναθηναϊκέ"

του Κώστα Γκόντζου
Χάος και... τουρλουμπούκι - Μεγάλο πρόβλημα για Γιοβάνοβιτς - "Εμείς θα σε μικρύνουμε Παναθηναϊκέ"

Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν για ένα φιλικό που έκλεισε το Τριφύλλι; Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει την επικαιρότητα των Πρασίνων, παρουσιάζει τα τεράστια εμπόδια που έχει μπροστά του ο νέος προπονητής και εξηγεί γιατί θα χρειαστεί υπομονή, μέχρι να δούμε μία τουλάχιστον κανονική ομάδα.

Το ότι η... πιθανότητα να κάνει ο Παναθηναϊκός ένα φιλικό με την Μίλαν, έγινε πρώτο θέμα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, είναι ενδεικτικό της φτώχειας που υπάρχει στα μεταγραφικά της ομάδας.

Απ' την άλλη πάντως, το ίδιο γεγονός, το ότι έγινε πρώτο θέμα δηλαδή η... πιθανότητα να παίξει ένα φιλικό με την Μίλαν, συνοδευόμενο μάλιστα σχεδόν από... πανηγυρισμούς και άλλα γλυκανάλατα του στιλ... μεγάλη τιμή, τεράστια επιτυχία και τα σχετικά, είναι ενδεικτικό επίσης δυστυχώς, του πόσο "μικρό" έχουν πλέον στα μάτια τους τον Παναθηναϊκό οι ίδιοι οι άνθρωποί του αλλά και αυτοι που βγάζουν την εικόνα του προς τα έξω.

Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούν κιόλας, το πόσο περίγελος γίνονται, με τέτοιου είδους ρεσάλτα επικοινωνιακής δήθεν εκτόξευσης.

Ούτε ο... Αλμωπός Αριδαίας δεν θα πανηγύριζε με τόσο υπερφίαλο και άγαρμπο τρόπο, επειδή θα υπήρχε... πιθανότητα να κάνει ένα φιλικό με την Μίλαν. 

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι κάτι έχουν μπερδέψει.

Γιατί ο Παναθηναϊκός που ξέραμε, ποτέ δεν θα "πανηγύριζε" γιατί έκλεισε ένα φιλικό με μια μεγάλη ομάδα, αλλά αντίθετα, θα ήταν στην τσίτα να αποκλείσει τέτοιου είδους ομάδες αν τις έβρισκε σαν αντιπάλους, όχι σε... φιλικό, αλλά σε επίσημο παιχνίδι κάποια ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τέλος πάντων, αυτά είναι απλά σημάδια των καιρών και μερικά ακόμα επεισόδια του σήριαλ "εμείς θα σε... μικρύνουμε Παναθηναϊκέ".

Κατά τα άλλα, μια από τα ίδια, ή πιο σωστά όλο και... χειρότερα, καθώς κάθε μέρα που περνάει δείχνει όλο και πιο ξεκάθαρα τις δυσκολίες στα όρια του αδιέξοδου που υπάρχουν, στο να λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός σαν κανονική ομάδα στο θέμα του στησίματος της ομάδας για την σεζόν που ξεκίνησε.

Πρακτικά δεν έχει γίνει τίποτα που να διαφοροποιεί την εκτίμηση ότι και η φετινή σεζόν θα ξεκινήσει με τα ίδια δεδομένα που ξεκίνησαν οι προηγούμενες και ίσως και λίγο χειρότερα ακόμα.
Κι αυτό γιατί αν τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο που θα βρει παίκτες καλούς, φθηνούς, διαθέσιμους αλλά και... πρόθυμους να έρθουν στις μεταγραφές, αυτή την στιγμή το τεράστιο πρόβλημά του δεν είναι καν αυτό.
Αλλά είναι το πως θα καταφέρει να... ξεφορτωθεί τους περισσότερους απ' αυτούς που έχει, με τις προοπτικές να φαντάζουν αρκετά δυσοίωνες από πολλές απόψεις.
Κι όταν λέμε "από πολλές απόψεις" εννοούμε την φυσιολογική δυσκολία που υπάρχει στο εγχείρημα να βρουν ομάδες και καλά συμβόλαια που θα τους κάνουν να αποχωρήσουν "αναίμακτα" από τον Παναθηναϊκό μια σειρά από[ αυτούς τους παίκτες λόγω αντικειμενικής αξίας τους, αλλά και την ουσιαστική ανυπαρξία εμπειρίας και σχετικής ικανότητας των ανθρώπων που 'έχουν αναλάβει αυτό το εγχείρημα ή πιο σωστά του... ενός και μοναδικού ανθρώπου που χειρίζεται όλα αυτά τα θέματα του Σπύρου Βλάχου δηλαδή.

Το σίγουρο πάντως είναι ένα.

Πως τόσο... νωρίς σχετικά, καμιά ομάδα στον κόσμο δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με το ποιοι... περισσεύουν στον Παναθηναϊκό για να κάνει οποιαδήποτε κίνηση γι' αυτούς και απ' την άλλη, τέτοια εποχή επίσης, κανείς ποδοσφαιριστής που μπορεί στοιχειωδώς να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για την καριέρα τους δεν θα μπει στον... πειρασμό να τρέξει να κλείσει γρήγορα με τον Παναθηναϊκό μην τυχόν και χάσει την... ευκαιρία.

Αυτά είναι δεδομένα, τα έχουμε πει εδώ και καιρό, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικά σ' αυτά, οπότε μην έχετε και αυταπάτες πως οτιδήποτε δείτε να γίνεται τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπορείς να θεωρηθεί ως κάτι διαφορετικό απ' αυτά τα δεδομένα.

Το πρόβλημα όμως είναι ένα και μοναδικό και αξεπέραστο.

Το τι είδους προετοιμασία, με ποιους και γιατί θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς.

Προετοιμασία για την ομάδα της νέας σεζόν, προφανώς και δεν μπορεί να κάνει με ένα γκρουπ παικτών τους περισσότερους από τους οποίους έχει πει ότι δεν χρειάζεται και πρέπει να βρουν ομάδα.

Προετοιμασία για την περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα αποδέσμευσης τόσων παικτών, ώστε να ξεκινήσει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ με ένα ρόστερ που εκ των προτέρων θεωρεί ανεπαρκές και απλα θα προσπαθήσει όσο μπορεί να το σουλουπώσει και αν το φέρει στα ,μέτρα του, μπορεί.

Αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί κανονική προετοιμασία ομάδας που έχει σαν στόχο να αλλάξει εικόνα, επίπεδο και αγωνιστική κατάσταση, πάσο και όποιος την νομίζει τέτοια, ας κάτσει να την... παρακολουθήσει και να βγάζει και... συμπεράσματα κιόλας για το τι "αλλάζει στον Παναθηναϊκό".

Πρακτικά πάντως, μόνο εκεί στα μέσα... Αυγούστου προβλέπω ότι θα έχει δημιουργηθεί μια σχετικά ικανοποιητική εικόνα, σε σχέση με το ποιοι θα αποτελούν τελικά το ρόστερ του "νέου Παναθηναϊκού" με βάση αποχωρήσεις και μεταγραφές.

Κι αυτό είναι αντικειμενικό.

Τώρα το αν αυτό θα είναι αρκετό από πλευράς χρόνου τουλάχιστον για τον Γιοβάνοβιτς και για να κάνει και να περάσει αυτά που θέλει στην ομάδα, ο ίδιος το ξέρει και ο ίδιος εν πάσει περιπτώσει θα κληθεί να το διαχειριστεί.

Ο΄τιδήποτε άλλο, επαφίεται στην φιλοτιμία, την εργατικότητα και τις ικανότητες του ίδιου, οπότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ξανά το ίδιο με τα... προηγουμενα.

Πάμε κι ο Θεός βοηθός και μακάρι ο Γιοβάνοβιτς να μπορέσει κάτι να κάνει μέσα σ' όλο αυτό το χάος και το τουρλουμπούκι που καλείται να αντιμετωπίσει.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" Σάμαρη σε Ελλάδα- Παικταράς για αντι-Φορτούνης, "χρυσός" σε Κώστα- Δίνει 1 εκατ. ο Αλαφούζος
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags