Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άλλη κλάση ο Κουντέ, έκπληξη Ακγιμπού - Αυτός θα… καθαρίσει τη Νέφτσι - "Καμπανάκι" για Μαρτίνς
| 2021-07-14 23:36:00

Άλλη κλάση ο Κουντέ, έκπληξη Ακγιμπού - Αυτός θα… καθαρίσει τη Νέφτσι - "Καμπανάκι" για Μαρτίνς

του Βαγγέλη Καράμαλη
Άλλη κλάση ο Κουντέ, έκπληξη Ακγιμπού - Αυτός θα… καθαρίσει τη Νέφτσι - "Καμπανάκι" για Μαρτίνς

Ποιοι ξεχώρισαν, η 11αδα στην Ευρώπη και η παγίδα. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν είναι έτοιμος κόντρα στον Άρη, ωστόσο η πρόκριση δύσκολα θα χαθεί. Τα πρώτα συμπεράσματα για το νέο ρόστερ και η μεγάλη ανησυχία.

Μία εβδομάδα από το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και πάρα πολύ σημαντικό για τη νέα σεζόν, αυτό κόντρα στην Νέφτσι Μπακού (εντός έδρας στις 21/7), ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Άρη σε φιλική αναμέτρηση στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όμως εμφάνισαν και προβλήματα, ενώ σίγουρα δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από ένα τέτοιο παιχνίδι, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν 20 παίκτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, σίγουρα είδε πράγματα που περίμενε και κάποια που τον έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις. Άλλωστε, για αυτό ήθελε τώρα το δυνατό φιλικό με τη Γαλατά, το οποίο όμως… δεν του βγήκε. Έκανε πάντως τις δοκιμές του κόντρα στους Θεσσαλονικείς και αποφάσισε και για την 11αδα που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, που θα θυμίζει την περσινή ομάδα.

Ο Τζολάκης λοιπόν, είναι αυτός που… κέρδισε τη μάχη για τα γάντια του βασικού γκολκίπερ. Ο νεαρός άσος ήταν ο μόνος που έβγαλε ολόκληρο 90λεπτο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι και αυτός που θα παίξει στο πρώτο ματς της σεζόν. Από εκεί και πέρα, για τις θέσεις που υπήρχαν ερωτηματικά, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (όπως σας είχε μεταφέρει και η στήλη box to box) είναι ο… κερδισμένος μέχρι στιγμής στο Λιμάνι. Ο Σέρβος θα πάρει φανέλα βασικού την άλλη Τετάρτη και μάλιστα έδειξε πως βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση. Ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, είχε τρεξίματα, ήταν δραστήριος, απείλησε με μακρινά σουτ και βρήκε φυσικά και δίχτυα. Θύμισε τον παίκτη που είχαμε θαυμάσει και στα προηγούμενα προκριματικά και αυτή τη στιγμή, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο προπονητής του. Έναν παίκτη με δυνάμεις, διάθεση και αντοχές. Έναν εξτρέμ που θα του δώσει το γκολ της πρόκρισης στα διπλά ματς. Αν θα συνεχίσει έτσι και στο υπόλοιπο της σεζόν, φυσικά παραμένει ερωτηματικά και μένει να το αποδείξει στο γήπεδο.



Από εκεί και πέρα, αρκετά καλός ήταν ο Θανάσης Ανδρούτσος, που συνεργάστηκε καλά με τον Ραντζέλοβιτς στις περισσότερες φάσεις, ενώ θετικός αμυντικά ήταν και ο Ρέαμπσιουκ, παρότι επιθετικά δεν ξεχώρισε. Όσον αφορά τους νέους, ο Ακγιμπού Καμαρά επιβεβαίωσε όσα γράφονταν για αυτόν στην προετοιμασία. Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, έβγαλε ποιότητα στις κινήσεις του και έδειξε ότι θα είναι από τους παίκτες που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Δικαίως μάλλον ο Μαρτίνς αποφάσισε να μην πάρει επιθετικό και να χρησιμοποιήσει αυτόν ως τρίτη επιλογή, μετά τον τραυματισμό του Τικίνιο, πίσω από τους Ελ Αραμπί και Χασάν.

Όσον αφορά τέλος τον Κουντέ, παρότι έπαιξε λίγο, έδειξε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, που αργά ή γρήγορα θα έχει φανέλα βασικού. Είναι απλός στο παιχνίδι του, σκέφτεται αυτό που δεν μπορούν… συμπαίκτες και αντίπαλοι και μπορεί να κάνει την σωστή ντρίμπλα, να περάσει αντίπαλο και στη συνέχεια να μη ψάξει το δύσκολο σουτ, αλλά την ασίστ για το σίγουρο γκολ. Αυτό πληρώνεται ακριβά!

Πάντως, υπήρχαν και τα αρνητικά για τον Ολυμπιακό και τα… καμπανάκια για τον Πέδρο Μαρτίνς. Τα αμυντικά προβλήματα και κυρίως ο τρόπος που δεν κόπηκαν οι μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, σίγουρα θα προβληματίσουν τον Μαρτίνς. Άλλωστε, όλοι ξέρουν καλά, πως στα ματς των προκριματικών, η πρόκριση κρίνεται από ένα λάθος, από ένα γκολ. Και οι Πειραιώτες δεν πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα.

ΥΓ. Απολαυστικός και στο φιλικό ο Ελ Αραμπί. Παραμένει… η δύναμη του Ολυμπιακό και χωρίς τα γκολ του. Πιέζει σε όλο το γήπεδο, γυρίζει πίσω να μαρκάρει, να κλέψει μπάλες και να φτιάξει το παιχνίδι. Δεν θα γεράσει ποτέ. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή παίκτης στην Ελλάδα που θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του τόσο αποτελεσματικά.

ΥΓ2. Σε τρομερή κατάσταση ο Καμαρά, άσχετα από το γκολ που πέτυχε για το 1-0. Έφτιαχνε παιχνίδι, μάρκαρε, οργάνωνε. Παίκτης-κλειδί για τον Μαρτίνς στην 11αδα. Αν πωληθεί τελικά, το κενό, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες, θα είναι τεράστιο.


***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καραμπόλα" εκατομμυρίων με Τζάκα, Μουρίνιο και... Ολυμπιακό - "Χοντρό παιχνίδι" με Άρσεναλ-Νάπολι

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags