Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ψάχνουν ομάδα για τον Μακέντα και βασικό τερματοφύλακα!
| 2021-07-18 16:00:00

Παγκόσμια πρωτοτυπία στον Παναθηναϊκό - Ψάχνουν ομάδα στον Μακέντα - Ποιος γύρισε... χοντρός

του Κώστα Γκόντζου
Παγκόσμια πρωτοτυπία στον Παναθηναϊκό - Ψάχνουν ομάδα στον Μακέντα - Ποιος γύρισε... χοντρός

Τα περίεργα που συμβαίνουν, οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τους λόγους που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορεί να δουλέψει με την ομάδα στην προετοιμασία και γιατί μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να φύγουν όλοι αυτοί οι παίκτες. Γιατί ζήτησε διαφορετικό τερματοφύλακα από τον Διούδη;
 

Παναθηναϊκός: Ήταν αναμενόμενο να είναι πιο θολό αντί να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα μπήκε πλέον στο δεύτερο και πιο ουσιαστικό στάδιο της προετοιμασίας της

Αυτά που έπρεπε να γίνουν ήταν τόσο πλλλά, που ήταν πρακτικά αδύνατον να διεκπεραιωθούν ή έστω να προσχωρήσουν ικανοποιητικά από ένα μηχανισμό που και αριθμητικά και από πλευράς γνώσης και ικανοτήτων ήταν ανεπαρκής.

Αποχωρήσεις, μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων και όλα τα σχετικά, έχουν μείνει στο... μιλητό με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η απόκτηση των Πέρεθ και Κώτσιρα που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και το θολό τοπίο στον Παναθηναϊκό.

Κι αν μέχρι πριν λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες, λέγαμε ή για την ακρίβεια έλεγαν στον Παναθηναϊκό πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης αφού δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις η ομάδα, πλέον ούτε κι αυτό μπορεί να στηριχθεί.

Καθώς αν δεν τόχουν καταλάβει ακόμα στον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά σε 30 περίπου μέρε ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας για την νέα σεζόν.
Μιας ομάδας που αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει ούτε η ίδια ούτε οι άνθρωποί της με πρώτο τον προπονητή της, από ποιους θα αποτελείται και σε ποιους θα μπορεί να στηριχθεί κιαι να υπολογίζει.

Και μην πάτε μακριά ούτε να μπλεξετε με αναλύσεις και τα λοιπά.

Δέστε μόνο το απόλυτο παράδοξο σε επίπεδο παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που συμβαίνει με το συγκεκριμένο στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία.

Όλες οι ομάδες του κόσμου, πάνε σ' αυτό το στάδιο με στόχο να μονταριστούν, να περάσει ο προπονητής αυτά που θέλει στους παίκτες ατομικά και στην ομάδα συνολικά και να είναι μερικά βήματα παραπάνω από πλευράς ετοιμότητας εν όψει την επίσημων υποχρεώσεών της και όλα αυτά μέσα και από τα φιλικά που θα δώσουν.

Για ποιο λόγο λοιπόν πάει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του στα φιλικά;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αυτή τη φορά λέει όντως την αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει στην Ολλανδία για να διαπιστώσει ο Γιοβάνοβιτς ποιους... δεν θέλει στην ομάδα και να εισηγηθεί την αποχώρησή τους.

Πιάστ' τ' αυγό και κούρεφτο με λίγα λόγια.

Ο Παναθηναϊκός -κατ΄ομολογία του.., επίσημου ρεπορτάζ- πάει στην Ολλανδία όχι για να μονταριστεί εν όψει της νέας σεζόν, αλλά για να δει... πόσους απ' αυτούς που έχει δεν χρειάζεται.

Και μάλιστα το πιο φοβερό;

Όχι έναν, δυο και τρεις.

Αλλά -σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντα- περίπου εφτά με οχτώ παίκτες.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός υποτίθεται ότι πάει να κάνει προετοιμασία έχοντας στο μυαλό του ότι απ' αυτούς που έχει εκεί το... ένα τρίτο περίπου δεν θα τους έχει στην νέα σεζόν.

Αν τα... καταφέρει βέβαια και αν αυτοί θελήσουν να φύγουν και αν και αν και καμιά δεκαριά ακόμα αν που προκύπτουν πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Στο Θεό που πιστεύει ο καθένας σας τώρα, ειλικρινά.

Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που αυτό όχι απλά να το αποκαλεί προετοιμασία, αλλά να εκτιμά ότι είναι και επαρκής σαν διαδικασία για το μοντάρισμα μιας υποτίθεται νέας ομάδας με νέο προπονητή;

Μήπως να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο μπας και το καταλάβουν και πιο αφελείς ή ακόμα καλύτερα μπας και το καταλάβουν και στον Παναθηναϊκό ή στο... ρεπορτάζ και να αλλάξουν το τροπάρι;

Τι ακριβώς θα... μοντάρει και σε ποιές γραμμές ο έρμος ο Γιοβάνοβιτς στην Ολλανδία;

Να ξεκινήσουμε από το Νο 1;

Έχει μαζί του τέσσερις τερματοφύλακες, αλλά ταυτόχρονα έχει ζητήσει την απόκτηση ΒΑΣΙΚΟΥ τερματοφύλακα, καθώς ο Διούδης από την μια έχει αυτό το χρόνιο πρόβλημα με την μέση του και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι διαθέσιμος και πότε όχι κατά την διάρκεια της σεζόν και από την άλλη ο Γιοβάνοβιτς θέλει για βασικό τερματοφύλακα με άλλα χαρακτηριστικά απ' αυτά του Διούδη ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ύψος και τις εξόδους.

Να πάμε μήπως στην άμυνα;

Ποια ακριβώς άμυνα θα δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς και πολύ περισσότερο θα έχει την δυνατότητα να την δει στα φιλικά;

Με αριστερό μπακ τον Χουανκάρ που εδώ και δυο μήνες... προσπαθεί όλη η Λα Λίγκα να πάρει και δεν μπορεί ή για την ακρίβεια εδώ και δυο μήνες προσπαθούμε να τον "σπρώξουμε" κάπου αλλά δεν βρίσκουμε ομάδα να το κάνουμε;

Με στόπερ ποιά;

Ο Βέλεθ είναι τραυματίας, ο Σένκεφελντ είναι στην αποθεραπεία, ο Πούγγουρας είναι εκτός προπονήσεων και σε απομόνωση για λόγους υγείας, ενώ το περιβόητο αριστεροπόδαρο στόπερ θα έρθει... κάποια στιγμή αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πότε και αν θα είναι έτοιμο να δοκιμαστεί σε φιλικά αμέσως ή θα θέλει κι αυτό καμιά... 15αριά μέρες... προσαρμογή.

Ποιά στόπερ λοιπόν θα δει και θα δουλέψει ο Γιοβάνοβιτς στις προπονήσεις και μην πάτε μακριά καθίστε να δούμε ποια στόπερ θα έχει να βάλει στο πρώτο φιλικό που θα δώσει και θα καταλάβετε.

Να πάμε... μπροστά;

Εκεί κι αν υπάρχει το απόλυτο χάος.

Ο περιβόητος... ακριβός εξτρέμ ακόμα δεν έχει έρθει και από τους εναπομείναντες ο Γιοβανοβιτς σύμφωνα με το ρεπορτάζ θέλει μόνο τον Χατζηγιοβάννη, αλλά αυτός είναι μεταξύ... Αλτάι και... διαπραγματεύσεων με άγνωστη κατάληξη με τον Παναθηναϊκό για το νέο του συμβόλαιο.

Όσο για τα φορ;

Μακέντα, Καρλίτος, Ιωαννίδη έχει μαζί του στην Ολλανδία ο Γιοβάνοβιτς.

Απ' αυτούς ο μόνος σίγουρος ότι θα είναι στην νέα σεζόν είναι ο Ιωαννίδης, αλλά ακόμα παίζεται αν θα υπολογίζεται σαν δεύτερος, σαν τρίτος ή σαν... τέταρτος.

Τον Καρλίτος δεν τον θέλει ο Γιοβάνοβιτς και πως να τον θέλει όταν το είδε νε έχει επιστρέψει... χοντρός από τις διακοπές του, τον Μακέντα αρχικά τον θέλαμε για βασικό αλλά μετά... κάτι προέκυψε και δεν τον θέλουμε και ψάχνουμε να του βρουμε ομάδα και το διαλαλουμε μάλιστα και τόσο πολύ που υπάρχουν... στοιχηματικές που το έχουν βάλει στο κουπόνι τους και πληρώνουν 1.40 το να φύγει ο Μακέντα από τον Παναθηναϊκό.

Οπότε τι ακριβώς και με ποιούς θα δουλέψει στην επίθεσή του ο Γιοβάνοβιτς;

Φαντάζομαι καταλαβαίνει ο καθένας το τι τουρλουμπούκι επικρατεί αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό και σε ποιές συνθήκες καλείται ο Γιοβάνοβιτς να δουλέψει και να ετοιμάσει την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.

Και για κερασάκι στην τούρτα υπολογίστε και το εξής.

Ότι με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία και κυρίως την γνώση του ποιοι ή για την ακρίβεια ποιος... ο εξής ένας δηλαδή ο Σπύρος Βλάχος χειρίζεται ΟΛΑ αυτά τα θέματα για τον Παναθηναϊκό, το αποτέλεσμα θα είναι ένα και το εξής.

Όχι εφτά και οχτώ, αλλά ούτε δυο τρεις δεν θα καταφέρει να αποδεσμεύσει ο Παναθηναϊκός απ' αυτούς που δεν θέλει στο ρόστερ του.

Εδώ δυο μήνες παλεύει να πείσει τον... Μπεκ να φύγει και δεν μπορεί, που να βρει άκρη με τους άλλους, δηλαδή τους Μακέντα, τους Καρλίτος τους Αγιούμπ και τους Αϊτόρ.

Τι θα γίνει;

Ο γάμος της αλεπούς θα γίνει.

Ή θα βλέπουμε καταστάσεις και θα γελάμε τις επόμενες μέρες, με το ρεπορτάζ να... ανακαλύπτει ξαφνικά πως κάποιοι απ' αυτούς που μέχρι τώρα δεν θέλαμε, τα... δίνουν όλα στις προπονήσεις και έχουν... κερδίσει τον Γιοβάνοβιτς, αλλά τελικά θα γίνεται σκηνικό αλά... Περέα που Τρίτη διαβάζαμε σε όλο το ρεπορτάζ πως βγάζει μάτια, έχει κάνει τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει γνώμη και να τον θέλει, πως αποτελεί ουσιαστικά... νεά μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και την Τετάρτη ανακοινωνόταν ότι αποκτήθηκε... ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ή θα το γυρίσουμε στο πως ο Γιοβάνοβιτς αλλάζει με την δουλειά του το... περσινό ρόστερ και θα αφήσουμε κατά μέρος τα εφτά και οχτώ που θα αποφασιστεί στην προετοιμασία ή ότι θα φύγουν, ή σαν... έσχατη λύση θα πούμε ότι ο Παναθηναϊκός όλα τα είχε έτοιμα και κανονισμένα, αλλά μας τα χάλασε αυτός ο... περίεργος και ιδιόρρυθμος Γιοβάνοβιτς που... δεν ήθελε κανένα απ' αυτούς που είχαμε κλείσει, άσε που... αλλάζει συνέχεια γνώμη για τους ποιους τελικά ήθελε και ποιους δεν ήθελε απ' αυτούς που έχουμε ήδη και μας... μπέρδεψε.

Από κει και πέρα τι άλλο να πούμε;

Υπομονή και πάλι... υπομονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκε ο "εκλεκτός" του Γιοβάνοβιτς - Aτακάρα μετά την 5αρα - Τόσα ζητάει για να μείνει ο "Χάτζη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags