Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό το πήρε περπατώντας ο Ολυμπιακός - Υπάρχει πρόβλημα Μαρτίνς - "Φωνάζει" για μεταγραφή!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-30 22:01:00

Γι’ αυτό το πήρε περπατώντας ο Ολυμπιακός - Υπάρχει πρόβλημα Μαρτίνς - "Φωνάζει" για μεταγραφή!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Γι’ αυτό το πήρε περπατώντας ο Ολυμπιακός - Υπάρχει πρόβλημα Μαρτίνς - "Φωνάζει" για μεταγραφή!

Ποιος βγήκε μόνος του στην Τούμπα και απάντηση Μαρινάκη με παικταρά. Οι Πειραιώτες πήραν άλλο ένα πρωτάθλημα, αλλά με εικόνα που δεν αρέσει σε κανέναν. Γιατί υπάρχει πρόβλημα που αναγνωρίζει και ο κόουτς και το μήνυμα εντός και εκτός Ρέντη...

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει αλώβητος και από την Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (μετά το διπλό στην ΑΕΚ και το 0-0 στη Λεωφόρο) και πλέον με το +9 από τον ΠΑΟΚ και έχοντας όλα τα ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης, μπορεί να αισθάνεται και… πρωταθλητής.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ τυχεροί πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο γιατί δεν δέχθηκαν γκολ νωρίς στην πίεση των γηπεδούχων, αλλά και γιατί κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στην πρώτη τους ευκαιρία, αμέσως μετά το 1-0. Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» όμως ήταν κάκιστη, θύμισε το ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ ήταν φανερό πως το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς με τους τρεις στόπερ δεν είχε καταφέρει να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η πίεση ήταν μεγάλη, οι φάσεις του Δικεφάλου αρκετές και η κυκλοφορία μπάλας ανύπαρκτη.

Ωστόσο, το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, η κούραση των ασπρόμαυρων που στο δεύτερο ημίχρονο… κλάταραν και δεν μπορούσαν να ανέβουν στην αντίπαλη περιοχή και η αλλαγή συστήματος μετά το «δώρο» του Μπα, έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Ο νεαρός αμυντικός δέχθηκε κίτρινη κάρτα (ξανά ανόητη για έναν καυγά εκτός φάσης μπροστά στον διαιτητή) και ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει, γυρίζοντας και το σύστημα με δύο στόπερ. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τους Πειραιώτες να ισορροπήσουν, να κρατήσουν μπάλα και να γίνουν κάπως πιο απειλητικοί.

Βέβαια και πάλι ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε κάποια σοβαρή και μεγάλη φάση, καθώς οι Αγκιμπού και Μασούρας ήταν σε κακή βραδιά (ο Έλληνας εξτρέμ έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια), ενώ ο Τικίνιο είναι φανερό πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο που του δίνει ο προπονητής. Ο Βραζιλιάνος μπορεί μόνο να εκτελεί εντός περιοχής και σε καμία περίπτωση να κρατάει μόνος του την επίθεση χωρίς παίκτη κοντά του. Την ίδια στιγμή και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που πέρασε αλλαγή, δείχνει φέτος να μην… τραβάει όπως πέρυσι και πλέον είναι μάλλον υποχρεωτικό, να αρχίσουν στο Λιμάνι να ψάχνουν ενόψει καλοκαιριού για ένα «βαρβάτο» σέντερ φορ!

Όσον αφορά πάντως τον φετινό τίτλο, ο Ολυμπιακός τον κατακτάει περπατώντας, χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα και παίζοντας το χειρότερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών. Ο Μαρτίνς αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα, εδώ και καιρό κάνει συντήρηση και προσπαθεί απέναντι σε κάθε δύσκολο αντίπαλο απλά να μη χάσει. Ο Πορτογάλος ξέρει να… διαβάζει καλά τους αντιπάλους και το απέδειξε τόσο στη Λεωφόρο προ εβδομάδων όσο και στην Τούμπα την Κυριακή. Ήξερε ότι θα δεχθεί πίεση, έπαιξε με τρία στόπερ για να αντέξει και στο δεύτερο που οι αντίπαλοι ξέμειναν από δυνάμεις, πήρε ανάσες και έφυγε με τον βαθμό και το +9 που του δίνει το πρωτάθλημα.

Βέβαια, η εικόνα αυτή δεν αρέσει στον κόσμο και σίγουρα παρότι θα έρθει ο τίτλος, θα υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα. Όμως στο Λιμάνι απέδειξαν και τώρα τον Γενάρη, πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και ξέρουν σε ποιες θέσεις χρειάζονται μεταγραφές και πότε πρέπει να τις κάνουν. Ποιος άλλος θα έφερνε τον Μανωλά σε ένα τελειωμένο πρωτάθλημα; Ποιος ψάχνει για δεύτερο μπακ και εξτρέμ; Όταν οι άλλες ομάδες (θεωρητικά) ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα για να τον κυνηγήσουν και να παλέψουν για τη δεύτερη, μη κάνοντας ούτε μία μεταγραφή που θα κάνει τη διαφορά!

Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός παίρνει το φετινό πρωτάθλημα χωρίς να εντυπωσιάζει. Γιατί οι αντίπαλοί του δεν μπορούν καν να τον πλησιάσουν. Όχι σε ένα παιχνίδι 90 λεπτών, αλλά σε έναν μαραθώνιο μηνών. Βέβαια, αυτό αποτελεί μήνυμα τόσο για τους Πειραιώτες όσο και για τους αντιπάλους τους…

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βράζουν" στον Ολυμπιακό για Τούμπα - Κυκλοφόρησε ΦΩΤΟ ντοκουμέντο από τα επίσημα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags