Facebook Pixel ΑΕΚ: Άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ ο... τελειωμένος - "Καρμανιόλα" η άμυνα - Υπέρβαση "Τίγρη" για παικταρά!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-18 21:16:00

Άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ ο... τελειωμένος - "Καρμανιόλα" η άμυνα - Υπέρβαση "Τίγρη" για παικταρά!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ ο... τελειωμένος - "Καρμανιόλα" η άμυνα - Υπέρβαση "Τίγρη" για παικταρά!

Η μεγάλη μεταγραφή και χωρίς προπονητή που κυνηγάει η Ένωση. Οι Τσούμπερ, Μάνταλος και Κριχόβιακ που "καθάρισαν" στα Γιάννινα και δείχνουν να... ξυπνάνε στο κατάλληλο σημείο, τα προβλήματα στα μετόπισθεν και το "καμπανάκι" σε Οφρυδόπουλο.

ΑΕΚ: Μπορεί η Ένωση να ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν τον αγώνα στα Γιάννενα, όμως για πρώτη φορά φέτος έδειξε άκρως κυνική και κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που την αφήνει ζωντανή στην πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Σημαντικό ρόλο στο τρίποντο στην Ήπειρο έπαιξε η πολύ καλή εμφάνιση, μετά από αρκετό καιρό, του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός θύμισε με την παρουσία του τον ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην αρχή της σεζόν, καθώς ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του ΠΑΣ, ενώ παρά την λάθος απομάκρυνση του Κάργα όπου έτσι έφτασε η μπάλα στον Κριχόβιακ, αυτός ήταν που έκανε πολύ ωραίο το γύρισμα στην περιοχή των γηπεδούχων στην φάση του πρώτου γκολ.

Παράλληλα ο Τσούμπερ προσπάθησε και να απειλήσει έχοντας σουτ προς την εστία του Λουντίκιν, κάτι που τον τελευταίο καιρό δεν το έκανε στους αγώνες της ΑΕΚ. Είναι πολύ βασικό που Ελβετός δείχνει… σφυγμό σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για τους Κιτρινόμαυρους, μιας και ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι αν συνέχιζε τις χαμηλές… πτήσεις του θα ήταν πολύ δύσκολο ο Δημήτρης Μελισσανίδης να έδινε τα χρήματα που χρειάζονται στην Άιντραχτ για τον αποκτήσει. Την ίδια στιγμή Μάνταλος και Κριχόβιακ βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα του κέντρου της ομάδας.

Ο Πολωνός έδειξε, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, τον λόγο που έχει παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς εκτός το γκολ που έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του κατάφερε τόσο να δημιουργεί φάσεις στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Ένωσης ανοίγοντας πολύ ωραία το παιχνίδι, ειδικά στην κόντρα, ενώ παράλληλα ήταν σχεδόν αλάνθαστος και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Κριχόβιακ είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της Super League και σίγουρα οι άνθρωποι της ομάδας αξίζει να δώσουν την… μάχη τους ώστε να τον πείσουν να παραμείνει και τη νέα σεζόν. Και φυσικά με μια ενδεχόμενη πρόκριση στην Ευρώπη θα υπάρχει και μεγαλύτερο κίνητρο από πλευράς ποδοσφαιριστή.

Όσο για τον αρχηγό της ΑΕΚ έδειξε και αυτός μετά από αρκετό καιρό το πρόσωπο που περιμένουν όλοι από αυτόν. Κατάφερε να μοιράζει πολύ σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του, ενώ εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι παρά το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ο διεθνής μέσος έβαζε τα πόδια του στην… φωτιά, κάτι που πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγορούν πως δεν το κάνει. Και αν τα θετικά ήταν αρκετά για την ομάδα του Οφρυδόπουλου, το μελανό σημείο που παρουσίασε η Ένωση στην αμυντική λειτουργία λίγο έλειψε να κοστίσει στην Ένωση.

Για ακόμα έναν παιχνίδι το δίδυμο Τζαβέλλας – Μήτογλου έκανε πολλά λάθη, ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Περέα που περνούσε όπως ήθελε. Παράλληλα η… ιδέα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να περάσει τον Σβάρνα σαν τρίτο στόπερ στο τέλος του αγώνα, παρά τις δηλώσεις του ότι έγινε λόγω της παρουσίας και δεύτερου φορ από πλευράς ΠΑΣ, πιο πολύ μπέρδεψε παρά βοήθησε. Ενδεικτική είναι η φάση του δεύτερου γκολ του Περέα που σε μια γεμάτη από παίκτες της ΑΕΚ περιοχή πηδάει και παίρνει σχεδόν μόνος του την κεφαλιά. Είναι δεδομένο ότι ο Έλληνας τεχνικός της Ένωσης σίγουρα θα κάνει λάθη όμως πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει τους παίκτες του και τον τρόπο που μπορούν να αγωνιστούν γιατί εδώ που έχει φτάσει η χρονιά για τους Κιτρινόμαυρους κάθε… χαρακίρι κοστίζει πολύ ακριβά και μπορεί να κάνει το… τρένο της Ευρώπης να φύγει.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας... τρελός για την ΑΕΚ - "Προπονητάρα με απίστευτες τακτικές - Πήρε πρωτάθλημα χωρίς ξένους"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags