Απότομο φρενάρισμα στην πορεία του στην Ευρώπη δέχτηκε ο Άρης που ηττήθηκε με το κακό 2-0 στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι. Το σκορ αυτό ήταν απόρροια της κακής εμφάνισης των κιτρίνων κυρίως στο κέντρο και στην άμυνα, ενώ απογοήτευσε με την έλλειψη φαντασίας και αποτελεσματικότητας η επίθεση στις λίγες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Ο Άρης αποδείχτηκε ανέτοιμος για ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, μια Μακάμπι που παρότι δεν είναι το μεγάλο συγκρότημα του παρελθόντος, δεν παύει να έχει μια βαριά φανέλα.

Βέβαια τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο οδυνηρά για τους κίτρινους, αν δεν είχαν τον Κουέστα σε μια από τις καλύτερες μέρες του. Ο Ισπανός κράτησε την εστία του ανέπαφη σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα χάρη σε αυτόν. Αντιθέτως, σωρεία λαθών έκανε όλη η υπόλοιπη αμυντική γραμμή που ευθύνεται, μαζί με τους μέσους, σε μεγάλο ποσοστό για την ήττα του Άρη.

Ο Άρης αποδείχτηκε κατώτερος της γηπεδούχου σχεδόν από το ξεκίνημα. Η ομάδα προδόθηκε από την άσχημη λειτουργία του κέντρου της, ενώ η άμυνα δεν μπόρεσε να αποφύγει λάθη που θα της στοίχιζαν πολύ περισσότερο αν δεν είχε τον Κουέστα σε εκπληκτική φόρμα. Ο «ψηλός» έσωσε τον Άρη σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις κρατώντας το σκορ χαμηλά. Νικήθηκε από τους Ισραηλινούς ήταν στο 29’ όταν το σουτ του Γιοβάνοβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή κατέληξε στα δίχτυα του Άρη επισφραγίζοντας την υπεροχή των γηπεδούχων και στο 84’ από τον Ζαχάβι, ωστόσο πρέπει να ανάψουμε μια λαμπάδα γύρω στο 1,95 αφού χωρίς τον Ισπανό το σκορ θα ήταν εντελώς απογοητευτικό για τον Άρη.



Ο Μπούργος ανακάτεψε πολύ, ίσως υπέρμετρα τα χαρτιά: Άφησε εκτός του Ντιόπ, Καμάτσο, Πάλμα που είχαν παίξει καλά στα ματς με την Γκόμελ, ενώ ξεκίνησε τον Γκαρσία, τον Μαντσίνι και τον Εμπακατά που απογοήτευσαν. Πειραματίστηκε πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο διαιτητής ανέχτηκε χωρίς αιτία το σκληρό παιχνίδι των Ισραηλινών δίνοντας μόλις δύο κίτρινες κάρτες στους γηπεδούχους που χτυπούσαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Άφησα στο τέλος την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Καμάτσο στις καθυστερήσεις: Η ευκαιρία αυτή θα μπορούσε να κάνει το παιχνίδι 2-1 και την ρεβάνς πολύ πιο ευχάριστη για τον Άρη. Ο Καμάτσο παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει καλά στοιχεία, αλλά και στοιχεία τσαπατσουλιάς. Εύχομαι να υπερισχύσουν τα θετικά στοιχεία και να βοηθήσει τον Άρη εκεί που τον χρειάζεται. Γιατί την τσαπατσουλιά πολλοί αγάπησαν, αλλά τον τσαπατσούλη κανένας!

Το 1-0 λοιπόν ήταν ένα καλό σκορ που ευνοούσε τον Άρη, όπως ακριβώς θα ήταν και το 2-1 αν έμπαινε η ευκαιρία του Καμάτσο στο τέλος. Το 2-0 όμως είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, δύσκολο να ανατραπεί από έναν Άρη κακό όπως σήμερα. Ωστόσο αν δούμε τον Άρη του πρώτου παιχνιδιού με την Γκόμελ, πιστεύω πως η ομάδα μας, δύσκολα ή εύκολα, θα μπορέσει να έρθει σε σκορ πρόκρισης την ερχόμενη εβδομάδα στο καυτό Βικελίδης.

Ο Άρης αγωνίστηκε με γκρι φανέλα, λόγω των κιτρίνων της Μακάμπι.