Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Ο παίκτης που... πετάει φωτιές στην ΑΕΚ και η κίνηση ματ του Αλμέιδα που την κάνει να ελπίζει
| 2022-10-10 00:11:00

Ο παίκτης που... πετάει φωτιές στην ΑΕΚ και η κίνηση ματ Αλμέιδα - Γι’ αυτό "βλεπει" ξανά πρωτάθλημα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο παίκτης που... πετάει φωτιές στην ΑΕΚ και η κίνηση ματ Αλμέιδα - Γι’ αυτό "βλεπει" ξανά πρωτάθλημα

Η επιβλητική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο κέρδος του Αργεντινού! Η Ένωση πέρασε πολύ εύκολα από τον Άρη, κέρδισε βαθμούς και... ηθικό και είναι έτοιμη για να παλέψει για την κούπα μέχρι το φινάλε.

Η ΑΕΚ πήρε ένα τεράστιας σημασίας διπλό στην έδρα του Άρη πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της, μιας και επικράτησε με 2-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε σίγουρα να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις με ευκαιρίες όπως αυτές των Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Αραούχο.

Εάν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον σε μια ομάδα που κυριάρχησε θα λέγαμε πως αυτός το βράδυ της Κυριακής ήταν ο Σιμάνσι! Ο Πολωνός χαφ έκανε φανταστικό ματς και ήταν φυσικά ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη.

Πέρα από αυτό όμως έκανε και ατελείωτο πρέσινγκ στα αντίπαλα χαφ της ΑΕΚ, κερδίζοντας πολλές φορές την μπάλα, ενώ έκανε και μεστό κομμάτι όσον αφορά τις μεταβιβάσεις. Γενικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει να είναι σε τρομερή κατάσταση. Κάτι που φάνηκε και στο 88΄ όταν μετά από κόρνερ της ΑΕΚ γύρισε και έκοψε πρώτος την αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα το τρικ του Αλμέιδα με τον Γκαρσία στη θέση του φορ λειτουργεί φανταστικά. Ήταν ο άνθρωπος που κλείδωσε το διπλό με το δεύτερο γκολ, ενώ θα μπορούσε να δώσει και διαστάσεις θριάμβου, ωστόσο το δεύτερο του γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Γενικά, αυτή η έμπνευση του Αλμέιδα ήδη δίνει πολλά στην ΑΕΚ και όλα ξεκινούν από το κομμάτι του πρέσινγκ, με έναν ταχύτατο παίκτη όπως ο Λιβάι.

H ουσία είναι ότι η ΑΕΚ έχει ήδη αποβάλλει τις ήττες από Βόλο και Παναθηναϊκό, έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ σε κανονική ροή αγώνα (τα δύο με Παναθηναϊκό ήταν από την άσπρη βούλα) και ελπίζει πως ο συνδυασμός του εξαιρετικού πρέσινγκ, ο γεμάτης της άξονας και η αύρα της Αγιάς Σοφιάς θα μπορέσον να την κάνουν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους τη φετινή χρονιά. Και εάν δεν συμβεί αυτό το μόνο βέβαιο είναι πως ο Αλμέιδα έχει κερδίσει τον χρόνο που χρειάζεται για να δείξει την ομάδα που θέλει να φτιάξει.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακέντα για μεγάλη ελληνική ομάδα - Ψάχνει 10 εκατ. από Λιβάι η ΑΕΚ - Εντολή Σαββίδη για πώληση!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags