Facebook Pixel Φλερτάροντας μ’ ένα ακόμη «Triplete». Treble, για τους Άγγλους…
| 2023-04-27 18:52:00

Φλερτάροντας μ’ ένα ακόμη «Triplete». Treble, για τους Άγγλους… (ΒΙΝΤΕΟ)

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

 Ο Πεπ Γκουαρντιόλα «έθαψε» με τέσσερα γκολ την Άρσεναλ, πιθανότατα μαζί με τα όποια όνειρά της να στεφθεί πρωταθλήτρια κι έβαλε για τα καλά πλώρη να γίνει ο πρώτος προπονητής της Ιστορίας που θα έχει κατακτήσει δύο Triplete, μάλιστα με δύο διαφορετικές ομάδες. 

Η αλλιώς «Treble», για τους Άγγλους δηλαδή το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Πρωταθλητριών/ Champions League μέσα στην ίδια, ποδοσφαιρική σεζόν. Επίτευγμα, που ο Καταλανός προπονητής είχε ήδη πετύχει το 2008-’09 από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

 Δεν είναι πολλοί, όλοι κι όλοι τους εφτά οι προπονητές που πέτυχαν το ιστορικό «Treble». Η’ «Triplete» στα ισπανικά. Ο πρώτος ήταν ο Σκοτσέζος, Τζοκ Στιν με τη Σέλτικ 1966-’67 κι ακολούθησαν ο Ρουμάνος Στέφαν Κόβακς με τον Άγιαξ (’71-’72), ο Ολλανδός Χούους Χίντινκ με την Αϊντχόφεν (’87-’88), ο επίσης Σκοτσέζος Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (’98-’99), ο Γκουαρντιόλα με τη Μπαρτσελόνα (2008-’09), ο Πορτογάλος Ζοσέ Μουρίνιο με την Ίντερ (2009-’10), ο Γερμανός Γιούπ Χάινκες με τη Μπάγερν Μονάχου (2012-’13), ο επίσης Ισπανός Λουϊς Ενρίκε με τη Μπαρτσελόνα (2014-’15) και ξανά ο Γερμανός Χάνσι Φλικ κι εκείνος με τη Μπάγερν Μονάχου (2019-’20).

 Το πρώτο βήμα προς ένα ακόμη «Τρία στα Τρία», και δεύτερο προσωπικό του, ο Γκουαρντιόλα το πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης σβήνοντας, μ’ ένα αφοπλιστικό, όσο βαρύ 4-1 τα όποια όνειρα της Άρσεναλ να ξανά πάρει έναν τίτλο που απουσιάζει από το Λονδίνο από το μακρινό 2003-’04. Ένα πραγματικό «χαρακίρι» για τα άγουρα κι αμούστακα παιδιά του Αρτέτα γιατί για σχεδόν 30 αγωνιστικές, οι Gunners είχαν βρεθεί στην κορυφή της Premier League, έχασαν όμως στο μοναδικό παιχνίδι που δεν έπρεπε να ηττηθούν, η Σίτι δεν τους χαρίστηκε, αντιθέτως τους ευχαρίστησε και πλέον έχει το πάνω χέρι για να πανηγυρίσει το 3ο της συνεχόμενό της τίτλο και 5ο επί ημερών Γκουαρντιόλα.

 Για την ώρα η Άρσεναλ, που έμεινε χωρίς νίκη για 4ο συνεχόμενο αγώνα, ναι μεν παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 75 βαθμούς, αλλά με 5 εναπομείναντα παιχνίδια στη διάθεσή της, γιατί η Σίτι που ακολουθεί στους 73 έχει δύο λιγότερα κι αν την Κυριακή, εκτός με τη Φούλαμ πετύχει την 6η συνεχόμενή της στο πρωτάθλημα θα προσπεράσει την Άρσεναλ στην κορυφή κι άντε μετά να βρεις το ποιος θα είναι ικανός να την σταματήσει.

 Για να φτάσει βέβαια κανείς μέχρι το Triplete, δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, το αντίθετο: γιατί, μετά το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νικήσει, στις 3 Ιουνίου στο «Ουέμπλεϊ» και την άλλη Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ) στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ για να φτάσει στον τελικό Champions League της 10ης Ιουνίου, στην Κωνταντινούπολη θα πρέπει επίσης να έχει αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στον διπλό ημιτελικό, της 9ης Μαΐου στο «Μπερναμπέου» και της 17ης  στο «Ετιχάντ». Δύσκολο, όχι όμως κι απίθανο για την πλέον φορμαρισμένη ομάδα, αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη, με τον πλέον καταρτισμένο και διαβασμένο προπονητή και κυρίως με το πλέον θεαματικό και παραγωγικό, επιθετικό δίδυμο όλων: και που αποτελείται από τους Ντε Μπρόινε και Χάλαντ.

 Το πρόγραμμα των δύο διεκδικητριών του τίτλου μέχρι το τέλος:

30 Απριλίου: Φούλαμ- Σίτι

2 Μαΐου: Άρσεναλ- Τσέλσι

3 Μαΐου: Σίτι- Ουέστ Χαμ

6 Μαΐου: Σίτι- Λιντς

7 Μαΐου: Νιουκάσλ- Άρσεναλ

14 Μαΐου: Άρσεναλ- Μπράιτον και Έβερτον- Σίτι

20 Μαΐου: Νόττινγκαμ Φόρεστ- Άρσεναλ

21 Μαΐου: Σίτι- Τσέλσι

24 Μαΐου: Μπράιτον- Σίτι

28 Μαΐου: Μπρέντφορντ- Σίτι και Άρσεναλ- Γουλβς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags