Facebook Pixel Κιλιάν Εμπαπέ: Γιατί ο Εμπαπέ τραβάει το σχοινί και γιατί η Παρί σκέφτεται να παίξει το χαρτί της Λωζάννης
| 2023-08-10 14:45:00

Γιατί ο Εμπαπέ τραβάει το σχοινί και γιατί η Παρί σκέφτεται να παίξει το χαρτί της Λωζάννης

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Γιατί ο Εμπαπέ τραβάει το σχοινί και γιατί η Παρί σκέφτεται να παίξει το χαρτί της Λωζάννης

Η Ρεάλ Μαδρίτης, ήδη από πέρυσι του είχε κάνει μία προσφορά που ήταν αδύνατον ν’ αρνηθεί!

Η «σαπουνόπερα» του ποδοσφαιρικού καλοκαιριού ενδέχεται να συνεχιστεί στις αίθουσες του πολυτελούς, ελβετικού κάστρου, έδρα του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου: Tas (Tribunal Arbitral du Sport), στα γαλλικά, Cas (Court of Arbitration for Sport) στα αγγλικά, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν σκέφτεται ν’ απευθυνθεί για την επίλυση της σοβαρής διαμάχης με τον Κιλιάν Εμπαπέ, που ξεκαθάρισε πως θέλει να παίξει μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένα ανελέητο πινγκ πονγκ δηλώσεων κι απειλών.

-Πολύ ωραία, του απάντησε η διοίκηση: υπόγραψε την ανανέωση του συμβολαίου σου έως το 2025 και σου υποσχόμαστε ότι μπορείς να φύγεις και από αύριο. Και με το δίκιο της, γιατί του χρόνου θα ήταν ελεύθερος να φύγει από την Παρί με μηδέν ευρώ.

 -Όχι, δεν υπογράφω καμία ανανέωση: θα μείνω στο Παρίσι μέχρι το καλοκαίρι του ’24, όταν και θα λήξει το συμβόλαιό μου.

 -Τότε τίθεσαι εκτός ομάδας και θα προπονείσαι μόνος σου, με την Παρί ΙΙ.

 -Κανένα πρόβλημα απάντησε ο Γάλλος ο οποίος, πράγματι εδώ και 20 μέρες κλωτσάει μία μπάλα με τις ρεζέρβες. Έτσι κι αλλιώς, έως το καλοκαίρι του ’24 έχει λαμβάνειν από την Παρί κι άλλα 200εκ. ευρώ, παίξει, δεν παίξει. Γιατί όμως;

 

 Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης, ήδη από πέρυσι του είχε κάνει μία προσφορά που ήταν αδύνατον ν’ αρνηθεί: 160εκ. ευρώ ως bonus υπογραφής, 50εκ. ευρώ το χρόνο οι αποδοχές, κυρίως την πλήρη και ελεύθερη διαχείριση των δικαιωμάτων του, του image και γενικώς τους merchandising, πράγμα που σημαίνει κι άλλα τόσα εκατομμύρια έσοδα ακόμη και από την πώληση μίας φανέλας.

 Για ν’ απαλλαγεί από ένα τέτοιο συμβόλαιο, δυσβάσταχτο ακόμη και για έναν Εμίρη του Κατάρ, όπως ο Αλ Κελαϊφί, ιδιοκτήτη της ομάδας, η Παρί του πρότεινε δανεισμό, για ένα χρόνο στη Σαουδική Αραβία, που ο Εμπαπέ απέρριψε a priori. Η’ στην Premier League και την Τσέλσι όπου θα ξανά έβρισκε τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο αγαπημένο του προπονητή και επί εποχών Παρί. Και πάλι όμως αρνήθηκε.

 Σε μία τελευταία, απελπισμένη της προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί άρον, άρον και με σκοπό την αποφυγή της χρονοβόρου διαδικασίας του Tas, η Παρί επικοινώνησε τότε με τη Ρεάλ Μαδρίτης προσφέροντάς την άμεσα τον Εμπαπέ στη τιμή ευκαιρίας των 180εκ. ευρώ. Παραδόξως, οι Ισπανοί δεν φάνηκαν αρνητικοί, αλλά μ’ έναν όρο: να βγει δημόσια ο Εμπαπέ και να παραδεχτεί ότι θέλει να φύγει από την Παρί, για τη Ρεάλ. Έχουν περάσει δύο μέρες, αλλά ο 24χρονος Γάλλος εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος. Ας αποφασίσει γρήγορα γιατί στη Λωζάννη δεν αστειεύονται: και επειδή το δίκιο δεν είναι με το μέρος, κυρίως για τον ανέντιμο τρόπο με το οποίο φέρθηκε στην Παρί, μία ενδεχόμενη απόφαση σε βάρος του θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο, τόσο την (μεγαλειώδη) ποδοσφαιρική του καριέρα, όσο όμως την αξιοπιστία του ως (τελικά, πολύ μικρό) άνθρωπο.     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags