Facebook Pixel Silver alert για ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια! Τον κατάπιε η ΑΕΚ - Ο μόνος Κωνσταντέλιας που φάνηκε στο γήπεδο
| 2023-10-30 22:15:00

Silver alert για ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια! Τον κατάπιε η ΑΕΚ - Ο μόνος Κωνσταντέλιας που μεγαλούργησε

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Silver alert για ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια! Τον κατάπιε η ΑΕΚ - Ο μόνος Κωνσταντέλιας που μεγαλούργησε

Η Ένωση κατέστησε ανύπαρκτη στον αγώνα την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία φαινόταν εξαφανισμένη…

Μετά την ήττα από τον Μαρσέιγ και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, η ΑΕΚ χρειαζόταν μία νίκη που θα της πρόσφερε μία ηθική τονώσει. Νομίζω, ότι η νίκη, κυρίως όμως η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν το ιδανικότερο φάρμακο για να γλυκάνει την πίκρα της Μασσαλίας.

Το κατάφερε ούσα σε ένα ακόμα παιχνίδι λαβωμένη. Έξω Αραούχο, Γκαρσία, ενώ προστέθηκε και η απουσία του Χατζισαφί που τραυματίστηκε στη Γαλλία. Τουλάχιστον ο Αλμέιδα υπολόγιζε στις επιστροφές των Πισάρο και Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι κρατήθηκαν για ευνόητους λόγους στον πάγκο.

Η ΑΕΚ με όπλα της την πίεση ψηλά και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας σχετικά εύκολης νίκης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που οι τελικές του ήταν μετρημένες. Δεν θυμάμαι να έκανε κάποια ευκαιρία, πέρα από το σουτ του Σάστρε στο τέλος του αγώνα που απέκρουσε (με παρέμβαση Μοχαμαντί) ο Στάνκοβιτς. Η Ένωση κατέστησε τον ΠΑΟΚ ανύπαρκτο στον αγώνα, περιόρισε τα ατού του και η ομάδα της Θεσσαλονίκης φαινόταν εξαφανισμένη… Οι «κιτρινόμαυροι» τον κατάπιαν μεταφορικά και κυριολεκτικά…

Ο Οζντόεφ ήταν πολύ κακός στο κέντρο. Το ίδιο και Ντεσπότοφ μπροστά.  Η «κιτρινόμαυρη» άμυνα (κυρίως Βίντα και Σιντιμπέ) έσβησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος είχε κάνει μαγικά την Πέμπτη στο Αμπερντίν, ξεδιπλώνοντας ενέργειες που πραγματικά αρρωσταίνουν κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Στην Αγιά Σοφιά όμως, το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023, ο μόνος Κωνσταντέλιας που φάνηκε, ήταν ο Γιάννης, ο μικρός ΠΑΟΚτσής που (φορούσε τη φανέλα του άσου του ΠΑΟΚ και) συγκλόνισε όλη τη Φιλαδέλφεια και τους οπαδούς της ΑΕΚ με την παρουσία του. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του, γιατί έστειλε πολλά μηνύματα σε όλους τους Έλληνες οπαδούς...

 Η ΑΕΚ έκανε πολύ σωστή διαχείριση του παιχνιδιού και δυνάμεων. Η άμυνα ήταν αψεγάδιαστη με Βίντα και Μουκουντί να μην εντοπίζουν κανένα πρόβλημα, έχοντας στηρίωγματα από το κέντρο με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον. Δεν πρέπει όμως να λησμονήσουμε τη συμβολή του Μάνταλου που έβγαλε μία καταπληκτική ασίστ στον Πινέδα, ο οποίος παρότι του λείπει μπόι, δεν του λείπουν οι εμπνεύσεις και γκολάρες όπως στο 1-0 με το κεφάλι.

Κατά τα άλλα και ο Πόνσε είχε συμμετοχή σε φάσεις! Είχε δοκάρι και στην ουσία στερήθηκε τύχης. Γι’αυτό και δεν είδαμε το όνομά του να σημειώνεται στον φωτεινό πίνακα. Από εκεί και πέρα όμως οφείλω να ξεχωρίσω την παρουσία του Μοχαμαντί αλλά και του Ελίασον που σκόραρε με ασίστ του Σιμάνσκι, ο οποίος αναδείχτηκε και πολυτιμότερος του παιχνιδιού.

Πάμε όμως να δούμε τι σημείωσε το Sportdog στο μπλοκάκι του για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

ΚΡΙΤΙΚΗ

Στάνκοβιτς: Παρότι ήταν από τους σταθερούς πυλώνες της ΑΕΚ φέτος με σημαντικές επεμβάσεις, στη Μασσαλία ήταν ο μοιραίος. Ο Αλμέιδα όπως τον στήριξε ως όφειλε. Μάλιστα η ΠΑΕ «έπαιξε» στις γιγαντοθόνες του γηπέδου βίντεο με τις καλύτερες αποκρούσεις του Αυστριακού στην Ένωση. Ήταν πολύ καλός και στο τέλος του αγώνα είχε μία πολύ δυνατή επέμβαση (σε σουτ του Σάστρε που αλλοιώθηκε στον Μοχαμαντί).

Σιντιμπέ: Παρέμεινε βασικός στο πρωτάθλημα μετά το ματς με τη Μαρσέιγ. Έβγαλε ωραία σέντρα για τον Πόνσε στο 40’ η κεφαλιά του οποίου στερήθηκε τύχης. Στην ουσία αυτός έσβησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έπαιζε από την πλευρά του.

Βίντα: Έπαιξε με ψυχραιμία και η εμπειρία του ήταν καθοριστική σε αυτό το ματς. Ήταν αλάνθαστος. Όλες οι κινήσεις του είχαν ουσία. Άκουσε όλο το βίντεο να φωνάζει το όνομά του στο τέλος σε μία απομάκρυνσή του.

Μουκουντί: Πολύ καλό παιχνίδι επίσης από τον Καμερουνέζο. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μοχαμαντί: Με την κακοδαιμονία του Χατζισαφί με τη Μαρσέιγ η επιστράτευση του συμπατριώτη του ήταν αναγκαία. Στη Μασσαλία αντιμετώπισε προβληματάκια. Με τον ΠΑΟΚ όμως ήταν εξαιρετικός. Στο 3΄έκανε καθοριστική επέμβαση σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Το ίδιο και στο 57’ σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Σιμάνσκι: Ήταν εξαιρετικός, με πολλά τρεξίματα, επεμβάσεις και βοήθειες μπροστά! Από δικό του κλέψιμο και ασίστ προήλθε το 2-0. Γι’αυτό του αποδόθηκε το βραβείο του MVP του αγώνα

Ελίασον: Στο 5’ δημιούργησε προϋποθέσεις αλλά η παράλληλη μπαλιά δεν είχε αντίκρισμα. Στο 12’ έφτιαξε την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού με τη σέντρα στο κεφάλι του Πόνσε που πήγε δοκάρι. Σκόραρε στο 54’, το οποίο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του (και δεύτερο φέτος) μετά από αυτό στην Τρίπολη.

Γιόνσον: Από δικό του κλέψιμο από γέμισμα του Κοτάρσκι ξεκίνησε η φάση του 1-0 για την ΑΕΚ.

Πινέδα: Ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε για την ΑΕΚ στη Μασσαλία, το παιχνίδι όμως στράβωσε στη συνέχεια παρά το καλό μομέντουμ. Με τον ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με το κεφάλι, δείχνοντας, ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Μάνταλος: Παρέμεινε στην 11άδα για τρίτο συνεχόμενο ματς! Έβγαλε την ασίστ στον Πινέδα στο 1-0 με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας. Λίγο αργότερα άκουσε το γήπεδο να φωνάζει το όνομά του, καθώς οι πάντες «πάγωσαν» βλέποντάς τον να πέφτει στο έδαγος και να πιάνει το γόνατό του. Ευτυχώς ο συναγερμός έληξε άμεσα.

Πόνσε: Έκανε την πρώτη φάση του αγώνα, η κεφαλιά του όμως στο 12΄ σταμάτησε στο οριζόντιο του Κοτάρσκι. Στο 40’ είχε πάλι καλή στιγμή με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ούτε τώρα η μπάλα του έκανε το χατίρι. Στο 45’ είχε πάλι μία καλή φάση που δεν είχε θετική κατάληξη. Στο επόμενο στιγμιότυπο έβγαλε γρήγορα την ΑΕΚ στην αντεπίθεση, από απόκρουση σε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Τσούμπερ: Πήρε τη θέση του Μάνταλου στο 64’. Με το που άγγιξε τη μπάλα έκανε ένα πολύ καλό μακρινό σουτ, δείχνοντας άγριες διάθεσεις. Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν λίγο αργότερα η διόρθωση από τα μεγάφωνα της αλλαγής καθώς ο εκφωνητής είχε κάνει λάθος, βαφτίζοντάς στην αρχή ως… Πισάρο. Στο 89’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, μετά από αντεπίθεση και προσπάθειά του εκτός περιοχής.

Γαλανόπουλος: Αντικατέστησε τον Γιόνσον στο 65’. Στόχος η ΑΕΚ να κρατήσει μπάλα και να διατηρήσει το προβάδισμά της. Αποστολή εξετελέσθη. Ο ΠΑΟΚ και στο διάστημα αυτό δεν φάνηκε…

Άμραμπατ: Μπήκε αντί του Ελίασον στο 83’. Ήταν ορεξάτος και αρκετά κινητικός μπροστά.

Πισάρο: Έπαιξε στη θέση του Πόνσε στο 83’.

Γκατσίνοβιτς: Μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού (είχαμε να τον δούμε από το ματς με τον Παναιτωλικό και επέστρεψε με πρόβλημα από την εθνική του ομάδα), επανήλθε στην αγωνιστική δράση, παίρνοντας τη θέση του Σιμάνσκι στο 83’. Μάλιστα μπήκε σε φάση που απέκρουσε ο Κοτάρσκι με έγκαιρη έξοδο.

Το κορεό και τα πέταλα

Στην είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί της ΑΕΚ ετοίμασαν ένα πολύ όμορφο κορεό. Νομίζω, ότι είναι το πιο επιτυχημένο απ’ όσα έχουμε δει από τους Ενωσίτες. Κέρδισε θετικές εντυπώσεις και από τα μηνύματα που έχω λάβει, πολύς κόσμος θέλει να γίνουν ακόμα καλύτερες χορογραφίες.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη γενικότερα. Η ΑΕΚ έχει το προνόμιο να έχει ένα γήπεδο που ξεσηκώνεται ανά πάσα στιγμή και τα δύο πέταλα προκαλούν ηφαιστειακές εκρήξεις. Μετά το 2-0 η ανταλλαγή συνθημάτων ήταν απολαυστικότατη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags