Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ανήμπορος να αντιδράσει ο "στρατηγός Ραζβάν" στον Νόμο Αλμέιδα - Ούτε για τον ΠΑΟΚ Β η... πολυθρόνα
| 2023-10-31 12:37:00

Ανήμπορος να αντιδράσει ο "στρατηγός Ραζβάν" στον Νόμο Αλμέιδα - Ούτε για τον ΠΑΟΚ Β η... πολυθρόνα!

του Ευάγγελου Μίχου
Ανήμπορος να αντιδράσει ο "στρατηγός Ραζβάν" στον Νόμο Αλμέιδα - Ούτε για τον ΠΑΟΚ Β η... πολυθρόνα!

Η διαφορά σε ΟΛΑ και ο Σαμάτα ο ορισμός των αρνητικών 3Α! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ΑΕΚ που... χαλάει το μυαλό του Λουτσέσκου και τον έχει κάνει "πελάτη" και για τις λάθος επιλογές του Ρουμάνου στην 11αδα, ωστόσο θυμίζει πως και φέτος ο πρωταθλητής θα βγει μέσα από τα ντέρμπι και τα πλέι οφ.

Ματίας Αλμέιδα εναντίον Ραζβάν Λουτσέσκου και το κοντέρ γράφει πλέον... 5-1!! Ναι, μέσα σε συνολικά 12 ... αγωνιστικούς μήνες, σε μία και 1/3 σεζόνς, ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ έχει κάνει... πελάτη του τον Ρουμάνο του ΠΑΟΚ. Και δεν είναι απλά ότι μιλάμε για σκορ συντριβής, με πέντε νίκες (όλες μάλιστα με μηδέν παθητικό) έναντι μόλις μιας ήττας ενώ και το συνολικό σκορ στα γκολ είναι εξίσου συντριπτικό (11-2) ΑΛΛΑ για μια πραγματικότητα που θέλει την ΑΕΚ του Αλμέιδα να καταφέρνει και να ακυρώνει (τελείως όμως και όσο ΚΑΜΙΑ άλλη ομάδα) το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου!!! Το χειρότερο για τους ΠΑΟΚκτζήδες; Ο "στρατηγός Ραζβάν" δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει, να λύσει αυτό το πρόβλημα!!!

Η ΑΕΚ μετά το ματς της 11ης Μαρτίου του 2018 στην Τούμπα και μέχρι την άφιξη του "αναμορφωτή" της Αλμέιδα, μετρούσε ένα ντροπιαστικό σερί 1-8-11 στις αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ και 3 χαμένους τελικούς Κυπέλλου. Είχε ξεκάθαρα αποκτήσει σύμπλεγμα ηττοπάθειας/κατωτερότητας απέναντι του. Κόντρα δε στην ιστορική παράδοση αυτού του ζευγαριού, είχε ουσιαστικά γίνει μέσα σε μια 4ετία πελάτισσα του δικεφάλου του βορρά!! Ο Πελάδο όμως, κατόρθωσε άμεσα όχι απλώς να ανατρέψει/σβήσει αυτή την ψυχλογική συνθήκη που είχε κτιστεί στα παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ αλλά να την αντιστρέψει, δημιουργώντας μια αντίστοιχη καινούργια υπέρ της ΑΕΚ. Μάλιστα πέρσι κέρδισε/πανηγύρισε το ντάμπλ σε τελικό με τον ΠΑΟΚ! Ουσιαστικά αποκατέστησε την... τάξη. Μόνο που έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αυτό που πέτυχε ο Αλμέιδα επειδή στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ο κορυφαίος προπονητής της ασπρόμαυρης ποδοσφαιρικής ιστορίας!

Μέχρι χθες, λοιπόν, στις 7.30 το απόγευμα, οι δύο δικέφαλοι ήταν ισόβαθμοι ενώ προερχόντουσαν από πολύ κουραστικά παιχνίδια και ταξίδια στην Ευρώπη, η ΑΕΚ στη Μασσαλία και ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία. Οι μεν κιτρινόμαυροι είχαν επιστρέψει στη βάση τους ηττημένοι και κυρίως πικραμένοι για τον τρόπο που έχασαν από τη Μαρσέιγ, οι δε ασπρόμαυροι θριαμβευτές μιας επικής ανατροπής και νίκης με 3-2, που συνέχισε το εντυπωσιακό ευρωπαϊκό αήττητο σερί τους.

Όλα και όλοι προδίκαζαν μία πραγματική μάχη δικεφάλων στην πάντα εχθρική, για τον Λουτσέσκου, Νέα Φιλαδέλφεια. Υπήρχε μάλιστα σε πολλούς η πεποίθηση πώς στο εν λόγω ζευγάρι στην πρώτη του φετινή αναμέτρηση (από τις minimum 4 μέσα στη σεζόν) τα πράγματα δεν θα ήταν και δεν θα κυλούσαν όπως πέρσι. Αμ δε...έπεσαν έξω αφού ακριβώς τα ίδια και ίσως ακόμα πιο απογοητευτικά για τον ΠΑΟΚ, συνέβησαν στα συνολικά 99 αγωνιστικά λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης... Βλέπετε και πάλι εφαρμόστηκε χωρίς... έλεος Ο ΝΟΜΟΣ του Ματίας Αλμέιδα που αποδομεί πλήρως το ποδόσφαιρο Λουτσέσκου! Αυτή είναι η ωμή, πικρή αλήθεια για τον σπουδαίο Ρουμάνο τεχνικό και το μεγάλο φαν κλαμπ του στην Ελλάδα!

Ο Αλμέιδα με το γκρουπ του μπορούν και "κουμπώνουν" τον ΠΑΟΚ. Για να το θέσω διαφορετικά, ο ΠΑΟΚ έτσι όπως τον μαθαίνει να κτίζει το παιχνίδι του ο Λουτσέσκου, δηλαδή με build-up από χαμηλά, γυρίζοντας την μπάλα, κερδίζοντας μέτρα κι ανέβαίνοντας όλοι μαζί, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ. Πόσο πιο απλά να το θέσω δηλαδή...

Πέρσι ήταν οι Κοτάρσκι/Κουλιεράκης/Ντάντας/Σβάμπ φέτος ήδη πήραν σκυτάλη οι Κοτάρσκι/Εκόνγκ. Δηλαδή όπως την έπαθαν πέρσι, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο πρώτο φετινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, λες και οι φάσεις βγήκαν από καρμπόν! 

Ο Αλμέιδα κόβει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από πίσω και ουσιαστικά τον κόβει στην μέση. Και μετά περιμένει τις στιγμές της για να ορμήσει και να πνίξει τον αντίπαλο της με το ίδιο μοτίβο: πίεση ψηλά, ακύρωση όλων των επιλογών ανάπτυξης, κλέψιμο κι άμεση εκτέλεση! Έτσι έβαλε χθες και τα δυο γκολ της, στις δυο πρώτες τελικές στην εστία του Κοτάρσκι, έτσι είχε και τη φάση με την κεφαλιά του Πόνσε στο δοκάρι, στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Αλμέιδα έχει "βιάσει" το μυαλό του Λουτσέσκου και η ΑΕΚ κερδίζει απανωτά τον ΠΑΟΚ.

Το τελικό σκορ ήταν 2 - 0 αλλά η διαφορά των δυο δικεφάλων ήταν για... 4άρα!! Με την εικόνα της αναμέτρησης να δείχνει έναν... σοκαριστικά ανήμπορο ΠΑΟΚ όχι να σκοράρει αλλά έστω να κάνει μια... σοβαρή τελική. Μια κι αυτή στο 95', για να μειώσει σε 2-1, με τον τελείως ανενόχλητο Σάστρε να βρίσκεται σε θέση για γκολ από το σημείο του πέναλτι αλλά μάλλον να... κλείνει τα μάτια του στο σουτ του, το οποίο βρήκε σε κιτρινόμαυρο! Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ να φαίνεται τουλάχιστον δυο... σκαλοπάτια πιο κάτω και κυρίως τρομερά άδειος (σε βαθμό... λύπησης) μετά από ένα δικό του ευρωπαϊκό παιχνίδι... περηφάνιας! Χωρίς δόση υπερβολής και... σαρκασμού ακόμη και ο ΠΑΟΚτζής Άγγελος Αναστασιάδης θα έλεγε κανονικά... " δεν μπορούν τα παλληκάρια" (ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του)!

" Τα πάντα πήγαν λάθος σήμερα... " μπόρεσε να ψελλίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την τη λήξη ενός θεωρητικά ντέρμπι που εξελίχθηκε όμως, από νωρίς, σε υγιεινό περίπατο της Ένωσης! Μόνο που το "μεγάλο λάθος" που ήταν όλος ο χθεσινός ΠΑΟΚ, ξεκίνησε από τον ίδιο, τον Ρουμάνο τεχνικό. Τόσο με την 11άδα που επέλεξε να ξεκινήσει λες και θα έπαιζε με την... ΑΕΚ Β (ειδικά στην άμυνα, στον άξονα του κέντρου ακόμη και με την "αχρήστευση" του Ζίφκοβιτς ως αριστερού εξτρέμ), όσο και με την ανεπαρκή πνευματική προετοιμασία του γκρούπ του.

Στην τελική βέβαια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ή το σκορ, η χθεσινή αναμέτρηση των δυο δικεφάλων απέδειξε περίτρανα γιατί η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου ενώ ο ΠΑΟΚ παραμένει ένα ισχνό αουτσάιντερ. Υπάρχει διαφορά σχεδόν σε όλα . Έχουμε και λέμε

1ον) Στις εντάσεις. Με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με τα 8/11 της ενδεκάδας που κατέβηκε στην Γαλλία και να είναι φουλ ενεργειακή από το 1'ως το 90' ενώ ο ΠΑΟΚ χωρίς φρεσκάδα, δύναμεις και παλμό!

2ον) Στην νοοτροπία. Με την ΑΕΚ να παίζει ξεκάθαρα για την νίκη, με πνεύμα winners, όπως σε κάθε παιχνίδι της, κάτι που δεν έχουν του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον κόντρα σε φίζικαλ ομάδες και σε αυτό το επίπεδο.

3ον) Στον στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και στην πνευματική προετοιμασία του γκρουπ. Ο Αλμέιδα όπως και με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, έβαλε μαν του μαν σε όλο τον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του να ανταποκρίνονται πλήρως, να ξεχειλίζουν απο πάθος και να μην χάνουν προσωπική μονομαχία. Αντιθέτως ο Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους δικούς του που ήταν άδειοι. Χαρακτηριστική η ατάκα του Ραχμάν Μπάμπα : "δεν κάναμε τίποτα από όσα μας είπε ο προπονητής"! Και αυτό είναι πρόβλημα...

4ον) Σε καίριες θέσεις της 11άδας. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σέντερ φορ, ο Σαμάτα είναι ο ορισμός των αρνητικών 3Α : άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Περνάει... ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ και είναι να απορείς πως έχει κασέ με ετήσιες αποδοχές 1.200.000. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει και ηγετικό στόπερ αφού ο Εκόνγκ ασφαλώς και δεν είναι Ίνγκανσον ενώ ο Νάσμπεργκ... νορβηγικό ανέκδοτο. Κυριολεκτικά όμως... Χθες έτρεμε το φυλλοκάρδι του είτε όταν είχε την μπάλα, είτε όταν έπρεπε να μαρκάρει. Πιο... σοφτ κι από βούτυρο, ψηλά και χαμηλά, έχει χάσει τον Πόνσε στο δοκάρι ενώ κάνει ανεπιτυχή ... πιρουέτα για να κόψει την μπάλα πριν από το 2-0. Κανονικά ο Νάσμπεργκ δεν έπρεπε να παίζει ούτε στον... ΠΑΟΚ Β, απορείς πραγματικά πως κάψανε τον Μιχαηλίδη για να βρίσκει θέση η... νορβηγική πολυθρόνα στο κέντρο της άμυνας. Μια ακόμη... φοβερή μεταγραφή Μπότο.

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ έκανε μια ακόμη ολοκληρωτική εμφάνιση σε ντέρμπι, αμέσως μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι με σπουδαίο αντίπαλο. Μετά την Μπράιτον είχε πάει και κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, μετά την Μαρσέιγ κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια, πάνω κάτω με το ίδιο σχέδιο. Και ο Αλμέιδα είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός προπονητής της Big 4 που έχει νίκες σε ντέρμπι και μάλιστα 2 (και μία ισοπαλία). Ο Γιοβάνοβιτς επίσης σε 3 ντέρμπι έχει μια ήττα, μια ισοπαλία και το διακοπέν με τον Ολυμπιακό 1-1. Και ο Μαρτίνεθ ... δυο ισοπαλίες ενώ δεν έχει παίξει ακόμη με τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζω πως ο Πρωταθλητής βγαίνει από τα πλέι όφ και ουσιαστικά από τα μεταξύ τους ντέρμπι. Έτσι άλλωστε το πήρε πέρσι ο Αλμέιδα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάθας: "Δεν δόθηκε πέναλτι στον Ελίασον - Δεν θα μιλούσαμε για ματς στα χαρτιά, αν ο Ιταλός είχε..." (Vid)
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags