Facebook Pixel Ολυμπιακός: Επιβλητικός Κάρμο, μόνο για Νότιγχαμ - Ασύλλητπο "90" Φορτούνη
| 2024-02-16 16:04:00

Επιβλητικός Κάρμο, αλλά μόνο για… Νότιγχαμ - Ασύλληπτο το "90" του Φορτούνη - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Καρβάλιο

του Ευάγγελου Μίχου
Επιβλητικός Κάρμο, αλλά μόνο για… Νότιγχαμ - Ασύλληπτο το "90" του Φορτούνη - Τρικ Μεντιλίμπαρ με Καρβάλιο

Ο νέος ηγέτης της άμυνας και τα στατιστικά του Έλληνα άσου. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Πορτογάλο αμυντικό που έδειξε γιατί έχει τόσο υψηλή ρήτρα, εξηγεί τους λόγους που πήρε φανέλα βασικού ο Καρβάλιο παρά τις... φωνές του κόσμου και των δημοσιογράφων και σχολιάζει την εμφάνιση των Έσε και Ροντινέι
 

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη χθες βράδυ, με καθαρό σκορ, κόντρα σε μια καλή ομάδα... ίσων μέτρων, όπως η Φερεντσβάρος. Το ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ επίσης πετυχημένο, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Όχι επειδή κέρδισε αλλά γιατί από το πρώτο του ματς, έκανε παρεμβάσεις και παρουσίασε με λίγες ημέρες προετοιμασίας κάτι διαφορετικό. Το τρικ με τον Καρβάλιο, το πάντρεμα του κεντρικού αμυντικού διδύμου, οι αλλαγές του, το ότι άλλαξε την ψυχολογία παικτών όπως ο Ορτέγκα, ο Γιοβετιτς, ο Ποντένσε....

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνέχεια Κυριακή και Πέμπτη, σε Τούμπα και Βουδαπέστη, γιατί με αποτέλεσμα στο ντέρμπι και με πρόκριση επί της Φερεντσβάρος ( έχει το προβάδισμα και μπορεί να το κάνει αλά... Γκένκ),  μετά ο Ολυμπιακός - που έχει την ποιότητα, το ρόστερ, την προσωπικότητα - θα γεμίσει ψυχολογία και θα πάρει μπροστα για να κάνει μεγάλo σερί (που μπορεί να το κάνει)!

KΑΡΜΟ/1: Από το πρώτο του κιόλας ματς με τον Ολυμπιακό είχε βγάλει χαρακτηριστικά μεγάλου στόπερ. Στο χθεσινό ματς όμως, ήταν πραγματικά επιβλητικός, μέσα στο top 3 των κορυφαίων ερυθρόλευκων. Πολύ γρήγορα μάλιστα, από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δικαιολογεί γιατί είναι ο παίκτης με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ του Ολυμπιακού (με 14.000.000 ευρώ) αλλά και γιατί η Πόρτο του έβαλε τόσο υψηλή οψιόν αγοράς του (18.000.000). Μια ακόμη απόδειξη πως οι πραγματικοί καλοί παίκτες ξεπερνάνε και τα κλισέ του τύπου "θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής". Ο αριστεροπόδαρος Κάρμο εκτός από ηγέτης της άμυνας( ψύχραιμος/άνετος παρότι δεν είναι γρήγορος και με συν πως κρατούσε την 4άδα στην ίδια ευθεία) που κατευθύνει τις γραμμές από πίσω, έχει πολύ καλές επαφές και συχνές επαφές με την μπάλα (59 χθες), σωστές πάσες (40/44 στις πετυχημένες) και γεμάτη στατιστική με "καθαρίσματα", "ανακτήσεις" μπάλας, τάκλιν/μπλοκ. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε χριστεί και σκόρερ αν δεν έκανε μια τεράστια απόκρουση ο σπουδαίος τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος, στην πολύ δυνατή, καρφωτή, στοχευμένη κεφαλιά του Κάρμο. 

ΚΑΡΜΟ/ΝΤΟΗ/ΦΟΡΕΣΤ: Ο δίμετρος Πορτογάλος και λόγω ύψους θα είναι πολύ επικίνδυνος στις επιθετικές στημένες μπάλες (περιμένω σύντομα γκολ του, όταν τον μάθουν και οι συμπαίκτες του-εκτελεστές) ενώ στο προσόν του πως συνηθώς "καθαρίζει" χωρίς φάουλ. Επίσης, ανέδειξε τον παρτενέρ του, με Ντόη δίπλα στον Νταβίντ Κάρμο έκανε μια σπουδαία/πολύ γεμάτη αν κι... αθόρυβη εμφάνιση! Μάλιστα στην καθαρά αμυντική στατιστική ο Ντόη είχε και καλύτερα νούμερα, βρίσκοντας χημεία και συμπληρώνοντας πολύ καλά τον Πορτογάλο. Δεν είναι τυχαίο πως ο κορυφαίος και πιο επικίνδυνος  Μαγυάρος, ο Βάργκα, ανάμεσα στους Ντόη - Κάρμο σχεδόν εξαφανίστηκε/έμεινε χωρίς τελική! Παίζοντας δεξιός στόπερ και έχοντας δίπλα του έναν κλασάτο παρτενέρ που μπορεί να τον κατευθύνει, ο Ντόη μπορεί να γίνει πιο αξιόπιστος και κυρίως να... κόψει τα "χαζά" λάθη. Για να επανέλθω στην περίπτωση του Καρμό, το μόνο κακό είναι πως πρόκειται για δανεικό, με οψιόν που δεν μπορεί να... πληρώσει ο Ολυμπιακός. Η Νότιγχαμ όμως, μπορεί...

ΡΟΝΤΙΝΕΙ/ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Την φετινή σεζόν ανεξαρτήτου προπονητή είναι σταθερά οι πιο καταλυτικοί παίκτες του Ολυμπιακού στην δημιουργία/παραγωγή. Τους βάζω πάνω κι από τους Μασούρα-Ελ Κααμπί. Όταν είναι πολύ καλά αυτοί οι ερυθρόλευκοι  πολύ δύσκολα χάνουν. Ο μεν Βραζιλιάνος έκανε χθες ένα ακόμη τεράστιο ματς (με την 9η σέντρα/ασίστ του), ο δε "Φορτού" μέτρησε ένα ασύλληπτο νούμερο με 90 ενέργειες με την μπάλα αφού ουσιαστικά λειτουργούσε σαν πλει μεικερ και ζητούσε την μπάλα από όλους. Ο ερυθρόλευκος κάπτεν ξεκίνησε την φάση του 1-0 - σε μια από τις κλασικές συνεργασίες του με τον Ροντινέι - είχε 83% πετυχημένο ποσοστό πασών και 9/12 μακρινές μεταβιβάσεις. Για να επανέλθω στον Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος είναι μακράν ο κορυφαίος μεσοεπιθετικά μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα  έχει τα... θεματάκια του. Χθες όμως, στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ, ήταν υποδειγματικός και στα δυο, με πολύ καλή ισορροπία λόγω της αμυντικής συνέπειας του. Κι αυτό κόντρα σε ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, όπως ο Μαρκίνιος. Ο Ροντινέι εκτός από την ασίστ και τις 69 επαφές του με την μπάλα είχε και 7 ανακτήσεις μπάλας, 2τάκλιν/1 μπλοκ και 3 κερδισμένα φάουλ.

ΚΑΡΒΑΛΙΟ/ΧΕΣΕ: Η επιλογή του Πορτογάλου μέσου ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του Μεντιλίμπαρ στην χθεσινή 11άδα. Ο Καρβάλιο όμως, ήταν παραπάνω από τίμιος σε ένα ρόλο πιο αμυντικογενή από αυτό που λέει το αγωνιστικό του dna. Μπορεί θεωρητικά να ήταν το 8άρι αλλά στην ουσία πολλές φορές γινόταν 6άρι για να πάρει την πρώτη μπάλα από τους στόπερ, αντί του Χεσε που έπαιρνε έτσι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός κόουτς είδε πως ο Αργεντινός υστερεί στην πάσα ή ότι ο Καρβάλιο είναι πιο αποτελεσματικός. Και όντως ο Πορτογάλος στο passing game έφτασε ποσοστά ευστοχίας στο 88 %  ενώ έκπληξη αποτέλεσαν οι 7 ανακτήσεις μπάλας στις 43 συνολικά του Ολυμπιακού. Για Καρβάλιο είναι εντυπωσιακό ποσοστό και ίσως να έχει να κάνει και με τον νέο ρόλο που του ανέθεσε ο Μεντιλίμπαρ. Πάντως έτρεξε αρκετά ενώ συνείσφερε και στην πίεση. Όσον αφορά στον Χεσε ήταν ο παίκτης που ήρθε σε επαφή με την μπάλα τις περισσότερες φορές αλλά είχε και τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (10) και τάκλιν (4). Ο Αργεντινός όμως, που σίγουρα μπορεί  να γίνει καλύτερος στο μέλλον,  πρέπει να βελτιωθεί στην ακρίβεια της πάσας του.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 κινήσεις Μεντιλίμπαρ... τον έκαναν Τερίμ - "Κοροϊδία" Καρβάλιο, απαντήσεις σε Φορτούνη - Εκπλήξεις με ΠΑΟΚ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags