Facebook Pixel Ο Λουτσέσκου έδεσε φιόγκο τον... ηθοποιό Τερίμ - Περηφάνια στον ΠΑΟΚ
| 2024-02-22 10:00:00

Ο Λουτσέσκου έδεσε φιόγκο τον... ηθοποιό Τερίμ - Περηφάνια στον ΠΑΟΚ, χωρίς αρχή και τέλος ο ΠΑΟ!

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Λουτσέσκου έδεσε φιόγκο τον... ηθοποιό Τερίμ - Περηφάνια στον ΠΑΟΚ, χωρίς αρχή και τέλος ο ΠΑΟ!

Ποδοσφαιρική μυθοπλασία επιπέδου Netflix στη Λεωφόρο! Πώς ο κυρίαρχος/καλύτερος αλλά αφελής Δικέφαλος κατάφερε να αποκλειστεί από τον κάκιστο Παναθηναϊκό, η... μαύρη μαγεία, οι εκτελέσεις πέναλτι και ο ήρωας Βαρθολομαίος Ντραγκόφσκι! Ποια θα είναι όμως η επόμενη μέρα και των δύο;

Προσπαθώ να πιστέψω όλα όσα έγιναν και είδαμε στην "Λεωφόρο" και ειλικρινά δεν μπορώ! Η αδικία υπάρχει στην ζωή κατά συνέπεια και στο ποδόσφαιρο που είναι μικρογραφία της ζωής αλλά πραγματικά αυτό που συνέβη χθες στον Ραζβάν Λουτσέσκου και στον ΠΑΟΚ είναι σπανιότατο, κάπου... μεταφυσικό, δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πραγματικά δεν ξέρω αν αντέχεται από τα ... "θύματα". Κάτι βεβαίως που θα φανεί στην πορεία της σεζόν αν τους...αντέξει το σχοινί, πάντως δεν θα είναι εύκολο παρά τα αισιόδοξα αγωνιστικά μηνύματα! 

Γιατί το θέμα δεν είναι ένας πικρός, άδικος αποκλεισμός αλλά το ανατριχιαστικό σενάριο και ο ακραία οδυνηρός/πρωτοφανής τρόπος, με τον οποίο σφραγίστηκε ο χαμένος τελικός!!! Αυτά στην συνέχεια μπορεί να φτιάξουν ή και να έχουν καταστρέψει την σεζόν του ΠΑΟΚ, όταν φτάσει το φινάλε/ ο απολογισμό της. Να τον χαλυβδώσουν ή να τον ρίξουν ή και να του .... επιστραφούν ως δανεικά, είτε στην Super League είτε στο Conference. Ποιός το ξέρει;

Ναι, ναι ξέρω τα κλισέ: "το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο δίκαιο άθλημα", "στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει και δεν προκρίνεται πάντα ο (εντυπωσιακά) καλύτερος αλλά και ο (πολύ) κατώτερος", "το ποδόσφαιρο λατρεύεται για το απρόβλεπτο και τις απίστευτες ανατροπές που επιφυλάσσει"! Μόνο που το χθεσινό ήταν όντως ένα ποδοσφαιρικό "παραμύθι", που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια δημοφιλή ποδοσφαιρική μυθοπλασία επιπέδου... ΝΕΤFLIX με τόσους πρωταγωνιστές (θετικούς κι αρνητικούς) και με δυο διαφορετικές εκδοχές/ ερμηνείες - μια για κάθε ομάδα!!! Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ δηλαδή αλλά και για τον Παναθηναϊκό, την ηγεσία του Αλαφούζου, την υστεροφημία του Τερίμ κλπ.

Ο πιο -σχετικά ανώδυνος - μεγάλος και αντιπροσωπευτικός τίτλος που θα μπορούσα να σκεφτώ για την χθεσινοβραδινή άγρια, χιτσοκική ρεβάνς θα ήταν : "άδικος αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ και το αριστούργημα που παρουσίασε ο Λουτσέσκου στην Λεωφόρο / δίκαιη πρόκριση για τον Πολωνό... Βίκινγκ, Βαρθολομαίο Ντραγκόφσκι"!!!! Στην πραγματικότητα όμως, τουλάχιστον με την δική μου ποδοσφαιρική οπτική & αισθητική πρόκειται για... ΕΠΙΚΗ ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ!!! Αν μάλιστα ήθελα να ιντριγκάρω στο φουλ θα πετούσα και ένα... "μαύρη μαγεία", αλλά δεν πιστεύω ούτε στην... λευκή μαγεία!

Στα σοβαρά πάντως ούτε η... "Λεωφόρος μίλησε" (όπως διάβασα), ούτε φυσικά ισχύει το "πανηγυρτζίδικο"/τσιτάτο που πέταξε ο Τερίμ στο τέλος..."μέχρι να πει ο Παναθηναϊκός "τελείωσε" δεν τελειώνει τίποτα"! Ο ΠΑΟΚ έκανε μακράν την πιο άρτια, την πιο γεμάτη εμφάνιση του την τρέχουσα σεζόν. Έπαιξε ξανά κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πολύ ωραίο στο μάτι, παρότι προερχόταν από τρεις σφαλιάρες σε ισάριθμα ντέρμπι, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και οι περισσότεροι στην θέση του θα... έμεναν στα πατώματα. Όχι όμως, η ομάδα του "Στρατηγού" Λουτσέσκου. Και για αυτό θα πρέπει να είναι περήφανοι ο Ρουμάνος με τους παίκτες του αλλά και οι οπαδοί του " δικεφάλου".

Παρεμπιπτόντως χθες το βράδυ ο Τούρκος "Αυτοκράτορας" για... ηθοποιός μια χαρά ήταν, για προπονητής όχι! Βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά, τον έδεσε και... φιόγκο ο Λουτσέσκου! Η δική μου απλοϊκή εξήγηση , λοιπόν, είχε να κάνει με το... κισμέτ. Κοινώς κάτι έπρεπε να γίνει για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός του Τερίμ και τελικά έγιναν τα πάντα!!!

Να τα δούμε ένα, ένα και χωρίς βερμπαλισμούς:

1ον) Μόλις στο 2' ο Μιχαηλίδης βγαίνει νοκ άουτ με μυϊκό και στη θέση του περνάει ο Κουλιεράκης. Ο νεαρός διεθνής στόπερ τα πήγε/ανταπεξήλθε άψογα αλλά στην οικονομία της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου χάνει μια αλλαγή, που ενδεχομένως θα κρατούσε και μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην παράταση, όταν κτύπησε ο Μπάμπα και έπαιζε με 10 στο τέλος, όταν και δέχτηκε το γκολ...

2ον) Ο ΠΑΟΚ τόσο στη κανονική διάρκεια ενός αγώνα do or die για αυτόν, όσο και στην παράταση μέχρι το 114', κάνει αυτό που πρέπει, είναι καθολικά ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο "ακυρώνει" μέσα στην καυτή έδρα του. Το πλάνο του Λουτσέσκου, οι παρεμβάσεις του στην 11άδα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα ντέρμπι, η πνευματική & αγωνιστική προετοιμασία των παικτών του, η νοοτροπία που έβγαλε όλη η ομάδα, οι αλλαγές του και στην τελική η αντίδραση του/της μετά την ισοπαλία και τις ήττες στα τρία σερί ντέρμπι από τα οποία ερχόταν, παρέπεμπαν κυριολεκτικά σε μια τέλεια προπονητική βραδιά και προδιέθεταν για μια πανηγυρική πρόκριση! Αντιθέτως ο Τερίμ δεν ήξερες τι έπαιζε, σίγουρα έπαιζε για την ισοπαλία και προφανώς μπερδεμένος από τις απουσίες Πέρεθ/Τσέριν, το " έλλειμα" με Ζέκα στο "6" και την αν ετοιμότητα του Ιωαννίδη (τον οποίο ξεκίνησε)...

3ον) Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγείται 0-2 από το ημίχρονο αλλά και να έχει καθαρίσει με 0-3 την πρόκριση στο 90λεπτο!! Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα αλλά ήταν αφελής στην αντίπαλη περιοχή και πλήρωσε για μια ακόμη φορά την απουσία ενός κανονικού/επιπεδάτου σέντερ φορ ( ο Σαμάτα λογικά πρέπει να είναι... σαλάτα στα τανζανικά).!!!

4ον) Στο 114' ο Βαγιαννίδης άθελά του κτυπάει στο κεφάλι τον Μπάμπα. Ο τραυματισμός του σοκαριστικός για όλους και για μερικά λεπτά (μέχρι να κουνήσει το χέρι του) αγωνιώδης για την ζωή του. Μπαίνει ασθενοφόρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον παίρνει απευθείας για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο! Ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα, κάπου... κόβονται και τα πόδια των (συμ)παικτών του. Είναι λογικό, όταν βλέπεις να σωριάζεται στο χορτάρι, με τέτοιο τρόπο ένας δικός σου. Ήταν μια εικόνα, ένα περιστατικό, που μπλόκαρε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή των ασπρόμαυρων. Φυσιολογικό και ανθρώπινο. Οι ισορροπίες στο ματς αυτομάτως αλλάζουν και ξεκινάει μια σειρά από... παράδοξα!

5ον) Τότε -και μόνο - οι πράσινοι βρήκαν επιτέλους δυο φάσεις στον αγώνα, σκοράροντας στην τελευταία φάση, στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων (129'), στέλνοντας με buzzer bitter το παιχνίδι στα πέναλτι! Προσοχή: σκόρερ είναι ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Λημνιός, που τον Δεκέμβριο στην Τούμπα δεν έδειξαν ζέση να τον επαναπατρίσουν, παρά την δική του επιθυμία! Ο Λημνιός βάζει μια γκολάρα (που δεν πανηγυρίζει) ενώ στο τηλεοπτικό στιγμιότυπο φαίνεται αρχικά σαν να μην το πιστεύει πως έκανε τέτοια (την τέλεια) εκτέλεση! Η... μοίρα είχε αρχίσει να ερωτοτροπείί με τον Παναθηναϊκό...

6ον) Πάνε στα πέναλτι, όπου ο Σπόραρ χάνει το πρώτο/κακή εκτέλεση, το αποκρούει όρθιος με τα πόδια ο Κοτάρσκι! Με τον Κροάτη γκολκίπερ να βρίσκει την μπάλα και στην τέταρτη πράσινη εκτέλεση, από τον Κώτσιρα, αλλά τελικά να καταλήγει στα δίχτυα για κάποια εκατοστά!! Το πέμπτο πέναλτι, της πρόκρισης, κτυπάει ο σπεσιαλίστας Ντεσπόντοφ αλλά το αποκρούει ο Ντραγκόφσκι. Ο Βούλγαρος καθυστέρησε, κάνοντας δεύτερες σκέψεις για το που θα έπεφτε ο Πολωνός γκολκίπερ και την πάτησε. Στην συνέχεια το ίδιο παθαίνουν και ο Οζντόεφ και ο Τζόνι Ότο, με τον ΠΑΟΚ να " κλωτσάει" τρία προβαδίσματα (ματς μπολ)!!!

7ον) Ο Ντραγκόφσκι στα πρώτα πέναλτι όχι μόνο δεν πιάνει τίποτα, αλλά ούτε την σωστή γωνία βρίσκει! Σου δίνει την εντύπωση πως δεν το ... έχει καθόλου με τα πέναλτι! Μέχρι που πιάνει του Ντεσπόντοφ και μετά πιάνει άλλα δυο μαζεμένα. Συνολικά αποκρούει τρία πέναλτι αποκλεισμού και ένα τέταρτο με το οποίο χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του!!! Απίστευτο και συνάμα σπανιότατο κατόρθωμα για τερματοφύλακα. Ο Ντραγκόφσκι που στα πρώτα 4 πέναλτι που του κτύπησαν δεν έπιασε κανένα(!!) στα επόμενα 5 πέναλτι ... ξεσκίστηκε, έκανε 4 αποκρούσεις!!! Προφανώς γιατί του τα έστελναν συνέχεια στην καλή του γωνία, την δεξιά!!

8ον) Όταν ήρθε η σειρά του Σαμάτα να κτυπήσει πέναλτι αφού μόνο ο Κοτάρσκι είχε μείνει, θα πρέπει να ήταν από τις σπανιότατες φορές που οι μπουκ πρόσφεραν το να το χάσει σε χαμηλότερη απόδοση/τιμή από το να το βάλει!!! Νομίζω πως σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν αλλά και προέβλεψαν την τύχη αυτής της εκτέλεσης. Μόνο και μόνο το γεγονός πως ο Λουτσέσκου απέφευγε, αφήνοντας ένατο (9!!!) εκτελεστή τον Τανζανό, παρότι σέντερ φορ, τα λέει όλα!! Ο Σαμάτα που είχε από... πριν λυγίσει από το άγχος μην και χρειαστεί να κτυπήσει πέναλτι, δικαιώνει τα προγνωστικά :τρέμει- γλιστράει και κάνει ακόμη πιο... κωμικοτραγική την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στην... εξέδρα!! Άντε από εδώ και πέρα να τον συνεφέρεις. Του τα "έχωναν" στην Τούμπα από πριν, φανταστείτε και μετά το χθεσινό τι θα γίνεται...

Ο Παναθηναϊκός είναι στο τελικό του Κυπέλλου παρότι με βάση την χθεσινή ρεβάνς δεν το άξιζε. Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι στον τελικό, όχι πάντως γιατί δεν το αξίζει. Ο Παναθηναϊκός παρά την πρόκρισή του και τις σημαντικές απουσίες του χθες, προβλημάτισε πολύ με αυτό το χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι του. Το ίδιο και ο Τερίμ. Ο ΠΑΟΚ παρά τον αποκλεισμό του πρέπει να κρατήσει την αυτο-απόδειξη του, για το πόσο αδίκησε τον εαυτό του στα προηγούμενα ντέρμπι. Μαζί και ο Λουτσέσκου. 

Όταν παίζει πλήρης, με τον Τάισον στην 11άδα του, τον Κωνσταντέλια να κάνει τέτοιες εμφανίσεις στο "10", τον Μειτέ "ξεμπλοκαρισμένο" και τον Τζόνι Ότο να βρίσκει ρυθμό κα να κάνει την διαφορά ως δεξιός μπακ, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μόνο το ότι δεν έχει... βασικό σέντερ φορ, κάτι που πιθανότατα να του στοιχίσει το πρωτάθλημα. Στο χθεσινό μπράντεφερ πάντως με τον ισόβαθμό του στην δεύτερη θέση της Super League, o ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό!! 

ΥΓ. Τρομερές οι εκτελέσεις Μαντσίνι και Μπακασέτα...

ΥΓ.1 Η επιλογή Σαμάτα αντί Τζίμα ήταν ίσως το μοναδικό λάθος χθες του Λουτσέσκου...

ΥΓ.2 Η πρόκριση του ΠΑΟ ήταν η τρίτη φετινή στην διαδικασία των πέναλτι. Και με τρίτο διαφορετικό τερματοφύλακα. Με την Μαρσέιγ ήταν ο Μπρινιόλι, με τον Ολυμπιακό ο Λοντίγκιν και με τον ΠΑΟΚ ο Ντραγκόφσκι...

ΥΓ.3. Πόση είπαμε πως είναι η οψιόν αγοράς του Ντραγκόφσκι από την Σπέτσια; Ενεργοποίηση της ...χθες! Εντυπωσιακός, με τεράστιο σώμα, αλλά χωρίς μεγάλη ελαστικότητα. Νομίζω πάντως πως ο Μπρινιόλι στις τοποθετήσεις υπερτερούσε του Πολωνού...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαίωση ΠΑΟ με… Μπρινιόλι - Να πληρώσει 3.5 εκατ. πριν τον τελικό ο Αλαφούζος - Ανεξήγητο ρίσκο Τερίμ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags