Facebook Pixel ΠΑΟΚ:
| 2024-03-07 13:26:00

Πίστεψαν και οι άπιστοι στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου - Αλλάζει πίστα με Ντιναμό

Εύα Σαράντη
Πίστεψαν και οι άπιστοι στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου - Αλλάζει πίστα με Ντιναμό

Χωρίς ανάσα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Δικέφαλος θα κυνηγήσει από σήμερα (και) το ευρωπαϊκό του όνειρο. Γράφει η Εύα Σαράντη

Έχοντας ως τελευταίο δείγμα «γραφής» του την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League που συνδυάστηκε με την κατάληψη της πρώτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα και όλα τα προνόμια που εκείνη προσφέρει (σ.σ τρίτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στο πρωτάθλημα) ο ΠΑΟΚ αλλάζει... πίστα μετατοπίζοντας εκ νέου την προσοχή του στην Ευρώπη. Αρχής γενομένης από την Κροατία κόντρα στη Ντιναμό εισέρχεται ξανά σε νέο κύκλο απαιτητικών αγώνων δεδομένου πως οφείλει να διαχειριστεί το δίπολο Ελλάδα-Ευρώπη.  

Εμφανώς βελτιωμένος μετά τη διαβολοεβδομάδα διαδοχικών ντέρμπι που του άφησαν «πληγές», ανακτώντας ψυχολογία από την «τριπλέτα» των ματς στην επαρχία με Παναιτωλικό, Λαμία και Πανσερραϊκό χορηγώντας του το κάτι παραπάνω βαθμολογικά, το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου δικαιολογημένα αν και με πολλαπλά εμπόδια, κατέλαβε. Με το... καλημέρα της φετινής αγωνιστικής περιόδου παρουσιάστηκε ένα κύμα απαισιοδοξίας αναφορικά με το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. 

Σταδιακά και σε ένα περιβάλλον πίεσης άρχισε να ανταποκρίνεται, «κουμπώνοντας» μαεστρικά όλα τα κομμάτια του παζλ του, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα γκρουπ που μπορούσε να χαρακτηριστεί εν δυνάμει βασικό. Έκανε και τους άπιστους, να πιστέψουν πως με το καλά δομημένο και οργανωμένο ποδόσφαιρο που παράγει έχει ελπίδες για κάτι καλό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Υπό ένα κλίμα διαρκούς αμφισβήτησης και δείχνοντας πως έχει αφήσει όλα τα κακώς κείμενα στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός διαφορετικού ματς στην Κροατία. 

Απέναντι σε ένα γκρουπ παικτών που ξέρει καλά να εκμεταλλεύεται λάθη του αντιπάλου να τον «σκοτώνει» όταν προδοθεί από ένταση, τεθεί υπό καθεστώς πίεσης, διαβάζοντάς τον εξαιρετικά. Επομένως, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ, ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού του σε συνάρτηση με τη διαχείριση που γίνεται τόσο σε Ελλάδα και Ευρώπη με φόντο την επερχόμενη ρεβάνς με τους Κροάτες. Ορμώμενος από τα ατού του Δικεφάλου ο Σεργκέι Γιακίροβιτς φρόντισε να αποτυπώσει ορισμένες σκέψεις του, χρησιμοποιώντας ως key study την ευκολία στη μετάβαση στην αντίπαλη περιοχή στις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ βρίσκει ανοιχτό χώρο.

«Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει σε κάθε λεπτό του αγώνα τι πρέπει να κάνει είναι μια συμπαγής ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και αυτό το δείχνει και η βαθμολογική του θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι μια συμπαγής ομάδα και επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα και να μην τους επιτρέπουμε να βρουν χώρο για να βγαίνουν μπροστά αφού η μετάβαση τους στην αντίπαλη περιοχή είναι ένα από τα όπλα τους».  

Προφανώς στον ΠΑΟΚ το δεδομένο είναι πως δεν προσφέρεται πολυτέλεια χρόνου παρά μόνο να κοιτάξει το ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεδομένου πως το πρόγραμμά του είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που να μη του επιτρέπεται κανένα περιθώριο για «ανάσες». Πόσω μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχοντας αφενός ενόψει το μίνι πρωτάθλημα που ξεκινά εντός έδρας με τον Άρη σε άδεια Τούμπα και αφετέρου μία ευρωπαϊκή πορεία στην Ευρώπη που φιλοδοξεί σε πρώτη φάση να αντισταθμίσει εκείνης που διέγραψε προ λίγων ετών, καταφέρνοντας να δηλώσει το παρών στους «8». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags