Τι τελικούς ζούμε, αναρωτιέται ο Γιώργος Συρίγος στο πρώτο του σχόλιο για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την επιστροφή από το 0-2. Οι Πράσινοι μετά από 22 χρόνια μπορούν να γράψουν ξανά ιστορία και να πάρουν τίτλο όπως η ΑΕΚ, ενώ είναι έτοιμοι μέσα σε λιγότεροι από δύο μήνες να κάνουν ό,τι έκαναν με τη Μακάμπι, όπου και τότε βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν ο άνθρωπος που… κουβάλησε τον Παναθηναϊκό, όταν δεν είχε αρχή μέση και τέλος και ήταν κορυφαίος ασχέτως του τρίποντου, των πόντων και της τρομερής τάπας σε Παπανικολάου. Οι Πράσινοι όμως έπαιξαν συνολικά καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, έφθειραν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και στο τέλος… μίλησε ο Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός υπενθύμισε πως είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ στην Ευρώπη και στην τελευταία στροφή, στα τελευταία εξίμιση λεπτά που έπεφτε ξύλο έβαλε 9 πόντους και δύο ασίστ με όλη την άμυνα πάνω του. Τέτοια ποιότητα, τέτοια προσωπικότητα, τέτοια ανιωθλίλα δεν ξέρω από πότε έχουμε να δούμε. Ίσως από τον Μπάιρον Σκοτ!

Η νίκη του Παναθηναϊκού είναι καθαρή στην περιφέρεια, παρότι ο Ολυμπιακός… σημάδεψε τον Κώστα Σλούκα και ο τολμηρός Εργκίν Αταμάν χωρίς δεύτερη σκέψη τράβηξε τον καλύτερό του παίκτη στον πάγκο, αφού είχε επηρεαστεί και το μυαλό του και δικαιώθηκε. Την ίδια στιγμή ο Τόμας Γουόκαπ έμεινε στον πάγκο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς ο Παναθηναϊκός τον είχε βγάλει και απόψε εκτός κλίματος…