Πολλοί ξεβολεύτηκαν. Πολλοί δαγκώθηκαν. Πολλοί φρόντισαν να σβήσουν προηγούμενες αναρτήσεις τους. Ακόμη περισσότεροι σκέφτηκαν «μήπως βιαστήκαμε να τον κρίνουμε;» Η είδηση πως ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι έτοιμος να πάρει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν άρεσε σε αρκετούς. Για παράδειγμα διάβασα και το αμίμητο: «καλύτερα στην Α2 αλλά ποτέ στον Μυστακίδη».  Το προφίλ αυτού που το έγραψε δεν είναι fake. Ούτε ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο… Και μια που αναφέρθηκα στον πρόεδρο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, σήμερα το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων και στο αθλητικό δελτίο, έπαιξε ως δεύτερη είδηση πίσω από την Εθνική μπάσκετ η είδηση για τον Μυστακίδη και την ΚΑΕ. Να διαβάζεις δηλαδή στο κανάλι του Iβάν για τριάντα και πλέον δευτερόλεπτα τη λέξη Μυστακίδης, είναι κάπως. Δεν ξέρω αν πήραν έξαλλοι κάποιοι να διαμαρτυρηθούν. Γιατί προβάλλουν τον… φυτευτό.

Έρχεται το αφήγημα «Ας πάρει ο… Τέλης πρώτα δυο σερί νταμπλ και… βλέπουμε»!
Intime

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης λοιπόν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της ΚΑΕ που νωρίτερα είχαν ενημερώσει και σχετικά τον Σαββίδη. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα κυκλοφόρησε το σενάριο πως μπορεί να μετοχοποιούσε τα χρήματα που έχει δώσει και αυτομάτως θα έπαιρνε και την ΚΑΕ. Η ουσία είναι πως ο Μυστακίδης σύντομα θα είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα είναι και με τη βούλα θεσμικός παράγοντας της ασπρόμαυρης οικογένειας. Αυτομάτως θα γίνει αποδεκτός; Αποκλείεται. Θα υπάρχουν σίγουρα και αυτοί που μπορεί να γράψουν «φέρε πρώτα δυο νταμπλ στο μπάσκετ και μετά ασχολήσου με την Νέα Τούμπα». Θα απαιτήσουν από τον Μυστακίδη να σαρώσει τα πάντα άμεσα. Και κάθομαι και σκέφτομαι πότε πήρε τον πρώτο του τίτλο ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη. Μετά  από πέντε χρόνια. Και μιλάμε για το μπάσκετ. Με τα πενιχρά έσοδα. Με ένα δίπολο στην Ελλάδα που δεν έχει σπάσει ποτέ. Και με μια κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα. Αλλά καλά κάνουν - θα κάνουν όλοι αυτοί να έχουν τον πήχη ψηλά. Αλλωστε ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα μπορούσε να απογειώσει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Με το τεράστιο οικονομικό μέγεθος του ο Αριστοτέλης Μυστακίδης δίνει το δικαίωμα στην ελπίδα. Αρκεί φυσικά ακόμη και οι κακοπροαίρετοι να αντιληφθούν επιτέλους πως μιλάμε για έναν ΠΑΟΚτσή. Που δεν χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για τα αισθήματα του για την ομάδα.

Ο Μυστακίδης δεν θέλει να χάσει χρόνο με την Τούμπα, αλλά…

Και πάμε τώρα στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: θα πάρει και την Τούμπα τώρα; Μα ο ίδιος ο Μυστακίδης είχε συναινέσει στην απόφαση του ΑΣ να δοθεί προτεραιότητα στον Ιβάν Σαββίδη. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έχει αυτό το περιθώριο. Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά πως και η πλευρά Μυστακίδη κάνει τις δικές της ενέργειες ώστε ΕΦΟΣΟΝ χρειαστεί να είναι έτοιμη. Και σύντομα θα έχουμε νέα. Που αφορούν και σχέδια γηπέδου και αναδόχους εταιρείες και συναφή. Και επειδή κάποιος μπορεί να ρωτήσει «τότε για ποια προτεραιότητα στον Ιβάν μας λες;» Μα είναι απλή η απάντηση: δεν θέλει να χάσει χρόνο και ΕΦΟΣΟΝ του δοθεί το χρίσμα να τρέξει άμεσα το πρότζεκτ.

Έρχεται το αφήγημα «Ας πάρει ο… Τέλης πρώτα δυο σερί νταμπλ και… βλέπουμε»!
ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πάμε και σε κάτι άλλο: ρήτρα εμπιστευτικότητας υπέγραψε ΚΑΕ και Μυστακίδης. Οι αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι που είχαν σκιστεί για την ρήτρα εμπιστευτικότητας Κατσαρή-Μυστακίδη και ζητούσαν να δημοσιοποιηθεί, φαντάζομαι δεν απαιτούν το ίδιο από τον Χατζόπουλο. Και καλά κάνουν. Αλήθεια αυτοί θα πάνε στο Παλατάκι όταν με το καλό ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα γίνει ο… φυτευτός;

Χρειάζεται μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

Χθες ο ΠΑΟΚ δήλωσε τη λίστα του στην UEFA για τους αγώνες του Europa. Xωρίς επιπλέον ενίσχυση. Προσπάθησε να κλείσει τον παίκτη από την Μαρσέιγ αλλά δεν πρόλαβε. Επειδή όμως η χρονιά δεν αφορά μόνο τους οκτώ ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά μια γεμάτη σεζόν, καλό θα ήταν  μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να κάνει και άλλες μεταγραφές. Και κυρίως να δει τι έκαναν οι ανταγωνιστές του. Είδα για παράδειγμα πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας του ΠΑΟΚ έμεινε ο Γκουγκεσασβίλι, ο Μπάλντε και ο Σορετίρε που θα αγωνίζεται δανεικός πλέον στην Τσβόλε. Δείτε Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ποιους άφησαν εκτός λίστας. Μοιραίες συγκρίσεις. Και για τους κακοπροαίρετους: δεν λέω πως το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι κακό. Λέω πως χρειάζονται και άλλες προσθήκες. Και ειδικά όταν τα ματς είναι συνεχόμενα. Πάρτε για παράδειγμα μέχρι τον Δεκέμβριο ποιο είναι το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και θα καταλάβετε:

13–14/9 ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

16-17-18/9 Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ

20–21/9 ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

24/09 ΠΑΟΚ - Μακάμπι Τελ Αβίβ

27-28/9 Aστέρας AKTOR - ΠΑΟΚ

2/10 Θέλτα - ΠΑΟΚ

4-5/10 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

===================================

18-19/10 AEK - ΠΑΟΚ

23/10 Λιλ - ΠΑΟΚ

25-26/10 ΠΑΟΚ - Βόλος

28-29-30/10 ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

1-2/11 Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ

6/11 ΠΑΟΚ - Γιουνγκ Μπόις

8-9/11 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

22-23/11 ΠΑΟΚ - Κηφισιά

27/11 ΠΑΟΚ - Μπραν

29-30/11 Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ

2-3-4/12 Άρης - ΠΑΟΚ

6-7/12 ΠΑΟΚ - Άρης

11/12 Λουντογκόρετς  - ΠΑΟΚ

13-14/12  Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

16-17-18/12 ΠΑΟΚ - Μαρκό

20- 21/12 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός