Είναι στιγμές το ποδόσφαιρο και μια τέτοια στιγμή ήταν που έκρινε τη βραδιά του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (23/10) στο «Ντε Κάιπ», για να φύγει τελικά ηττημένος με 3-1 από τη Φέγενορντ.
Οι «πράσινοι», στο τελευταίο ματς του Χρήστου Κόντη στον πάγκο και εν αναμονή της επίσημης έναρξης της εποχής Ράφα Μπενίτεθ, ήταν υποδειγματικοί για 45’+1 λεπτά στο α’ ημίχρονο του ματς για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
Διαβάστε επίσης...
Συμπαγείς ανασταλτικά, δεν άφηναν ανοικτούς διαδρόμους προς τα καρέ του Ντραγκόφσκι και μαζί τους Ολλανδούς να παίξουν στον αγαπημένο γρήγορο ρυθμό τους, ενώ επιθετικά και γκολ βρήκαν με τον Κάρολ Σφιντέρσκι και είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέ για το 0-2 (είχε και μία ακόμη καλή φάση ο Βραζιλιάνος λίγο πριν την ισοφάριση των γηπεδούχων).
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε το «τριφύλλι» στα αποδυτήρια με το υπέρ του 0-1, ήρθε από το πουθενά η ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια φάση που έμοιαζε ακίνδυνη, αλλά και φέτος ο Παναθηναϊκός γκολ από το πουθενά δέχεται συχνά, όπως συνέβαινε δηλαδή και πέρσι και η κακή συνήθεια δεν λέει να κοπεί. Εύκολα έπρεπε να απομακρύνει την μπάλα ο Ίνγκασον μετά το γύρισμα του Σλιτί από αριστερά, δεν το έπραξε, Τουμπά και Κυριακόπουλος με τη σειρά τους «κόλλησαν» και ο Ριντ δεν χαρίστηκε για το 1-1. Γκολ που έφτιαξε την ψυχολογία των Ολλανδών και λίγο έως πολύ καταρράκωσε αυτή των «πράσινων», που στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν βγαλμένοι από την ομάδα της τριετίας 2001-2003. Ομάδα δηλαδή που ανταποκρινόταν ανασταλτικά με στυλ και επιθετικά «σκότωνε» τους αντιπάλους της, φτάνοντας έτσι δύο φορές στους «8» και άλλη μία στους «16» σε Champions League και Κύπελλο UEFA τότε.
Πώς θα άλλαζαν τον ρυθμό Ζαρουρί, Πάντοβιτς και Ταπόρδα
Στο β’ ημίχρονο η Φέγενορντ μπήκε φουριόζα, επέβαλε το ρυθμό της, οι παίκτες του Κόντη δυσκολεύονταν πια να ακολουθήσουν σε ταχύτητα και με τη συμπλήρωση 55 λεπτών ήρθε και η ανατροπή. Μέχρι το 65’ οι Ολλανδοί κυριαρχούσαν απόλυτα, έριξαν… στροφές εν συνεχεία, είχαν κενά στα μετόπισθεν, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε με την είσοδο των Ζαρουρί, Πάντοβιτς και Ταμπόρδα να δώσει μια επιθετική ώθηση στο «τριφύλλι», αλλά πώς να συμβεί αυτό -ειδικά για τους δύο τελευταίους παίκτες, που ελάχιστες ευκαιρίες έχουν πάρει έως τώρα, ρυθμό δεν έχουν καθόλου και μένει να φανεί και πώς θα τους διαχειριστεί ο Μπενίτεθ.
Υπήρξε προφανώς και μια κούραση από το τρεχαλητό κι έτσι η Φέγενορντ και τρίτο γκολ πέτυχε και δοκάρι είχε χάνοντας την ευκαιρία για το 4-1. Για τον Παναθηναϊκό προφανώς και δεν είναι καταστροφή αυτή η ήττα στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση, την… γκάφα την έκανε στο ΟΑΚΑ με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς η αθηναϊκή ομάδα και πρέπει να ρεφάρει σε κάποιο από τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.
Πλέον, είναι λογικό το ενδιαφέρον να πέφτει στο ποιες αλλαγές θα φέρει σε πρώτο χρόνο ο σπουδαίος Ράφα Μπενίτεθ, που το μόνο σίγουρο είναι ότι ως μετρ της τακτικής για τέτοιες αναμετρήσεις ζει και είμαστε σίγουροι πως κυρίως η προοπτική μιας σημαντικής ευρωπαϊκής πορείας τον εξιτάρει αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».
Προφανώς δεν είναι θαυματοποιός ο άνθρωπος, αν όμως έχει πραγματικά τη διάθεση να κάνει έργο στον ΠΑΟ και δεν του βάλει… τρικλοποδιές ο ίδιος ο οργανισμός του ΠΑΟ, θα ζήσουν μεγάλες στιγμές οι «πράσινοι».
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο