Αν ο ΠΑΟΚ ήταν οκτώ βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του μίνι Πρωταθλήματος, είναι προφανές πως θα είχε κάθε δικαίωμα να μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου. Ξεκινώ ανάποδα γιατί πολύ απλά θέλω να σημειώσω το προφανές: Πρωτάθλημα τέλος για τον ΠΑΟΚ από χθες ουσιαστικά αφού αυτοί οι οκτώ βαθμοί δεν καλύπτονται. Ακόμη και αν πάρει τους 12 που απομένουν δεν είναι δυνατόν να προσπεράσει την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως αυτή την κουβέντα δεν φανταζόμουν να την κάνω πριν το ματς για παράδειγμα με τον ΝΠΣ. Ο ΠΑΟΚ στους τρεις τελευταίους αγώνες πήρε μόνο έναν βαθμό από τους 9 που διεκδικούσε και για αυτό τέθηκε εκτός μάχης για τον τίτλο. Γιατί όμως συνέβη αυτό; Ο Λουτσέσκου είπε πως μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ βιώνει μια παράξενη κατάσταση από τις πολλές απώλειες και τους συνεχείς τραυματισμούς. Δεν έχει άδικο, λέει την αλήθεια, του έλειψαν κομβικοί παίκτες αλλά αυτή η παραδοχή αναδεικνύει κάτι που δεν πρέπει να προσπερνάμε: δεν υπήρχε βάθος στο ρόστερ ώστε ο ΠΑΟΚ να καλύψει ή να προσπαθήσει να καλύψει αυτές τις απουσίες. Είδα για παράδειγμα στο σημερινό παιχνίδι πως στην ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να παίξει ο Γιόβιτς, δεν χρειάστηκε να παίξει από την αρχή ο Κοϊτά, δεν ξέρω ποιος άλλος για να μην τον αδικήσω. Και εδώ είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ναι, ο πλήρης ΠΑΟΚ πήγαινε τρένο, αλλά σε μια χρονιά οι ατυχίες και οι κακοτοπιές δεν είναι κάτι που δεν περιμένεις επομένως το ρηχό ρόστερ και οι ποιοτικές λύσεις που απουσίαζαν στοιχίζουν τώρα στο φινάλε.
Η ήττα από την ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα στον ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Όπως είπε ο Λουτσέσκου, υπάρχει ένα τρόπαιο πάνω στο τραπέζι, κάθε τρόπαιο είναι σημαντικό και αυτό έχει να κάνει και μια ακόμη παράμετρο. Αρχικά κερδίζοντας το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ "κλειδώνει" το καλύτερο εισιτήριο του Europa. Αλλά κυρίως θα πάει στο φινάλε των τεσσάρων αγωνιστικών με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία για να διεκδικήσει την 2η θέση. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να γίνει (αναφέρομαι στην αγωνιστική κατάρρευση) έτσι και το Σάββατο ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να κερδίσει τον αξιόμαχο ΟΦΗ.
Η απογοήτευση και ο στόχος του ΠΑΟΚ στον τελικό
Η εβδομάδα που αρχίζει θα δείξει πόσοι από τους ανέτοιμους ή τραυματίες θα είναι διαθέσιμοι. Με την αναφορά που έκανε σήμερα ο Λουτσέσκου σε αυτούς τους απόντες, προφανώς και καταλαβαίνει κανείς πως δεν αισθάνεται άνετος όταν απουσιάζουν και έχει απόλυτα δίκιο.
Στο ματς αυτό απέναντι στην ΑΕΚ τίποτε από αυτά που ανέμενα δεν τα είδα και αυτό με απογοήτευσε. Περίμενα για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ μετά το 50' να είναι πιο φρέσκος έστω και αν ήταν πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος. Τελική δεν είχε, κινδύνεψε και με περισσότερα γκολ. Όταν σε μια βαριά ήττα με 3-0 έχεις κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα σου αυτό τα λέει όλα. Αλλά αυτό που στα αλήθεια δεν περίμενα ήταν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα δυο λάθη του Κεντζιόρα. Δείτε τι κάνει για παράδειγμα ο Καμαρά στο γκολ του Κοϊτά. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μεϊτέ είναι άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον υγιή Μιχαηλίδη είναι επίσης άλλη ομάδα. Αυτό φάνηκε και σε αυτό το ματς. Η ουσία είναι πως πλέον υπάρχει μπροστά του ένας τελικός Κυπέλλου, η κατάκτηση του δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο αλλά στόχος και μακάρι να μαζέψει τα κομμάτια της η ομάδα και αγωνιστικά και ψυχολογικά γιατί απέναντι του θα βρει έναν ΟΦΗ που έχει ένα μεγάλο αβαντάζ: είναι το αουτσάιντερ.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο