Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πνίξτε τον Μαουρίσιο - Ψιλά χοντρά Μακέντα-Καρλίτος
| 2020-11-21 22:33:00

Πνίξτε τον Μαουρίσιο - Ψιλά χοντρά Μακέντα-Καρλίτος - Αδιανόητος Μπόλονι - Ζαγαρίτη παιχτούρι!

Sportdog Team
Πνίξτε τον Μαουρίσιο - Ψιλά χοντρά Μακέντα-Καρλίτος - Αδιανόητος Μπόλονι - Ζαγαρίτη παιχτούρι!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Δηλαδή, ποιό ήταν το σχέδιο του Μπόλονι;
Τί είπε ρε παιδί μου στους παίκτες του Παναθηναϊκού, πριν πατήσουν χορτάρι στο Καραϊσκάκη;


"Θα μπείτε μέσα και θα κάνε αυτό";
"Θα μπείτε μέσα και θα κάνετε εκείνο"
"Θα μπείτε μέσα και θα κάνετε το άλλο";

Και πες ότι τον εξέπληξε ο Ολυμπιακός και πήγαν στράφι όλα. Στη συνέχεια τί έκανε;

Πώς αντιμετώπισε το αδυσώπητο πρέσιγκ των παικτών του Μαρτίνς, που μόνο στο σπασουάρ του Διούδη δεν μπήκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο;

Τί εντολές έδωσε; Τί άλλαξε; Τι αντέταξε;

Ή μήπως συνέβη αυτό που είχε πει κάποτε ο Μάικ Τάισον:
"Όλοι έχουν ένα σχέδιο, ως την ώρα που θα φάνε μια μπουνιά στα μούτρα"!

Τροφή για σκέψη κι όσο για τον Μαρτίνς, δεν έβαλε δύσκολα στους παίκτες του. Απλό ήταν αυτό που τους είπε, σχεδόν απλοϊκό:
Πνίγουμε τον Μαουρίσιο σαν τα κουνελάκια και αφήνουμε τον υπόλοιπο Παναθηναϊκό να βλαστημάει την κακή του μοίρα.
Το αποτέλεσμα;

Έκοψαν πείρο οι πράσινοι που λένε και στα συνεργεία. Σαν μεθυσμένοι γυρνάγανε πέρα δώθε, οκτάρια κάνανε, την μπάλα δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε 30 δευτερόλεπτα. Και δώστου επίθεση και πίεση από τον Ολυμπιακό.

Ε, μια φορά θα πάει η στάμνά στη βρύση, δυο φορές θα πάει η στάμνα στη βρύση, κάποια στιγμή θα σπάσει.

Κι έσπασε όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τον τέλειο συνδιασμό τριπλού άξελ με διπλό τόλουπ, αφήνοντας ανενόχλητο τον Ραφίνια να μπουκάρει στην περιοχή. Μπούκαρε, πάσαρε, σούταρε ο Μασούρας, απέκρουσε ο Διούδης, πήρε το ρημπάουντ ο Φορτούνης, αντίο ζωή. Και μεγάλο κρίμα για τον Χατζηγιοβάνη, που ήταν ο μοναδικός επικίνδυνος επιθετικός του τριφυλλιού μιας και ο Καρλίτος με τον Μακέντα βλέπανε τον Σισέ με τον Σεμέδο και τους φεύγανε ψιλά χοντρά...



Μπαίνει λοιπόν το γκολ, σταματάνε το πρέσιγκ οι ερυθρόλευκοι, ξεκινάει το τσούκου τσούκου μπολ και απ' τις δύο πλευρές, μια κεφαλιά επικύνδυνη του Κουρμπέλη στο 32' σπάει τη μονοτονία, τελειώνει το ημίχρονο.

Και κάπου εκεί κάνει Θεός ένα δώρο στον Παναθηναϊκό: Δηλώνει τραυματίας ο Σένκεφελντ!

Οπότε ο Μπόλονι σε κίνηση ευφυέστατη, οφείλουμε να του το πιστώσουμε, περνάει στόπερ τον Κουρμπέλη, βάνει στο γήπεδο και τον Αλεξανδρόπουλο, αλλάζει και τον Χουάνκαρ με τον Σαβιέρ.

Το πρώτο του βγήκε κάργα, γιατί ο Κουρμπέλης το φρέσκο πρέσιγκ του Ολυμπιακού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το έκανε μια χαψιά. Το δεύτερο καλά πήγε κι αυτό, μιας και ο Αλεξανδρόπουλος τα έκανε τα χιλιόμετρά του. Το τρίτο, πάλι, ήταν μία η άλλη, μέτριος βγήκε μέτριος μπήκε.

Αλλά έκανε και μια άλλη κίνηση ο Μπόλονι, κι αυτό να το πούμε:
Μετά απ' το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και όταν είδε ότι ο ΟΣΦΠ ξεφύσαγε, έδωσε εντολή για πρέσιγκ πράσινο. Και άρχισε το Καραϊσκάκη να γέρνει!

Φαινόταν ότι παραπάταγαν οι ερυθρόλευκοι, φαινόταν ότι δεν μπορούσαν να βρεθούν στο γήπεδο, φαινόταν ότι είχαν ξεθυμάνει σαν το αφρώδες κρασί που μένει στον ήλιο.

Και πάνω εκεί που τούμπαρε σιγά σιγά η φάση, βγάζει τον Χατζηγιοβάνη ο Μπόλονι!

Τον καλύτερό του παίκτη ως εκείνη τη στιγμή, το ξανάγραψα, που είχε βάλει τον Ραφίνια κάτω και τον ψιλόκοβε σαν το πατσαδάκι. Σε φάση ανταρτοπόλεμου, ναι, αλλά πώς αλλιώς μπορούσε να το γυρίσει ο ΠΑΟ;

Στη θέση του μπήκε ο Βιγιαφάνιες, έγινε πιο ορθόδοξη η ανάπτυξη των πράσινων, είχαν τις ευκαιρίες τους, με πιο σημαντική αυτή του Μαουρίσιο που έκανε κούρσα και μπήκε περιοχή στο 85' μόνο και μόνο για να θολώσει το μυαλό του και να μη δώσει πάσα, πέρασε η ώρα σφύριξε ο ρέφερι, τέλος του ντέρμπι.

Συμπέρασμα; Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι περήφανος που έπαιξε καλά και δεν διασύρθηκε, αλλά το κοντέρ έγραψε ήττα. Όσο και να γουστάρεις την προσπάθεια, σημασία έχει τι κατοχυρώνεται στο τεφτέρι.

Αν μπορεί να πατήσει στην σημερινή εμφάνιση και να χτίσει ο Μπόλονι, πάει καλά. Έχει μπροστά του ανηφόρα, ωστόσο, και δεν ξέρω αν μπορεί να βάλει την ελάχιστη έστω τάξη στο χάος που κληρονόμησε...

Υ.Γ.: Μακράν καλύτερο του ΠΑΟ ο ακαταπόνητος Ζαγαρίτης, που κατάπιε όλες τις προσπάθειες των κόκκινων από αριστερά και έβρισκε δυνάμεις να προωθείται διαρκώς. Σήμερα έπαψε να είναι ελπιδοφόρος και απέδειξε ότι φοράει επάξια τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη! Έτσι θα είναι το γήπεδο του ΠΑΟ – Ποιο αντιγράφει; - Κορυφαίο στην Ευρώπη! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags