Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: Τα πάντα για να κερδίσει η ΑΕΚ - Σφαγή του Άρη με αίσχη - Θα έπρεπε να ντρέπονται οι οπαδοί τους!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-29 23:10:00

Τα πάντα για να κερδίσει η ΑΕΚ - Σφαγή του Άρη με αίσχη - Θα έπρεπε να ντρέπονται οι οπαδοί τους!

Sportdog Team
Τα πάντα για να κερδίσει η ΑΕΚ - Σφαγή του Άρη με αίσχη - Θα έπρεπε να ντρέπονται οι οπαδοί τους!

Οι μόλις δύο τελικές και η μακροχρόνια συνήθεια που σβήνει την αιδώ. Ο Βασίλης Δερμεντζόγλου γράφει για τη διαιτησία που θεωρεί ότι καθόρισε τον τελικό νικητή στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τις αποφάσεις του Πορτογάλου ρέφερι που έκριναν την αναμέτρηση, αλλά και για το... κυνηγητό που τρώει πλέον ο Άρης.

Γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας διαιτητικής σφαγής εις βάρος του Άρη, αυτή τη φορά από τη φιλόδοξη εφέτος ΑΕΚ. Βλέπετε οι ομάδες του κέντρου έχουν τους δικούς τους στόχους και ο Άρης αποτελεί πάντα ένα μεγάλο αγκάθι που πρέπει να βγαίνει από τη μέση με κάθε δυνατό τρόπο, αγωνιστικό ή μη.

Ο Άλαν Πάρντιου βρίσκεται στη χώρα μας λίγους μόνο μήνες ωστόσο παρότι βρετανός και ξένος προς την ελληνική νοοτροπία και ποδόσφαιρο, μιλώντας προχθές στο συνδρομητικό κανάλι σκιαγράφησε με εξαιρετική επιτυχία τον Άρη σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο: Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πρόκειται να πω. Αυτός ο σύλλογος, ο Άρης, θεωρεί τον εαυτό του και είναι μια μεγάλη ομάδα! Ο σύλλογός μας είναι τόσο μεγάλος, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. Άλλα δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, ούτε τη χρηματοδότηση που έχουν αυτές οι ομάδες. Έχουμε την ιστορία και το συναίσθημα.

Τα λόγια αυτά του Πάρντιου αποτελούνε την πιο πετυχημένη «φωτογράφιση» του Άρη, όχι στηριγμένη στη φετινή εικόνα της ομάδας, αλλά πηγαίνοντας πίσω,  από την έναρξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, για να μην πάω πιο παλιά…

Ωστόσο αν θα μου επιτρεπόταν να συμπληρώσω τα λόγια αυτά του Άγγλου, η διαφορά του Άρη με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της χώρας, βρίσκεται και στην αντιμετώπισή του από τη διαιτησία. Με τη ενδυνάμωση των κιτρίνων τα τελευταία χρόνια και τα ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια που τρώει από την πίτα του κατεστημένου, ο Άρης ενοχλεί, και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη διαιτησία ιδιαίτερα φέτος. Είναι πολύ λίγα τα ματς στα οποία η διαιτησία είναι φυσιολογική, ενώ αντίθετα συχνά γίνεται επίδειξη δύναμης, όπως ακριβώς συνέβη απόψε στην ΟΠΑΠ Αρένα με τα αίσχη του Πορτογάλου Γκοντίνιο.

Μπορεί οι αεκτσήδες να πανηγυρίζουν την ευρεία νίκη και την κορυφή, αλλά ο Άρης αδικήθηκε κατάφορα, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτυ στο 16’ σε επαφή του Οντουμπάγιο με τον Αραούχο και να βάζει μπροστά στο σκορ την Ένωση που σε όλο το Α μέρος έκανε δύο τελικές.

Με το ξεκίνημα του Β μέρους ο Άρης είναι κυρίαρχος και πιέζει την ΑΕΚ που επιζητάει απεγνωσμένα ένα θαύμα για να κρατήσει το σκορ. Και το θαύμα αυτό έρχεται καθώς αρχικά στο 51’ ο διαιτητής πνίγει ένα πέναλτυ υπέρ του Άρη, όταν ο Αθανασιάδης σωριάζει τον Φαμπιάνο (στη συνέχεια της φάσης ο Γκρέι σουτάρει τραγικά άουτ). Στη συνέχεια ο διαιτητής αποβάλει με δύο αυστηρές κίτρινες κάρτες τον πυλώνα των αμυντικών χαφ του Άρη, Ετέμπο φέρνοντας σε ισορροπία τις δύο ομάδες!

Ο Άρης όμως φωνάζει με το παιχνίδι του και συνεχίζει σε πείσμα όλων των αντιπάλων του να έχει υπεροχή και να κυριαρχεί στο χόρτο. Χρειάζεται νέα επέμβαση του διαιτητή, στο 75’. Ο Νταμπό είναι κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή του Άρη. Παίκτης της Ένωσης τον τραβάει από τη φανέλα με τα χέρια, του αφαιρεί την μπάλα και την μεταβιβάζει στον Γκατσίνοβιτς που σκοράρει και κλειδώνει τη νίκη με τους ενωσίτες να σκουπίζουν τον ιδρώτα τους.

Το τρίτο γκολ είναι διαδικαστικό, με τον Πινέδα στο 89’ να υπογράφει τον «θρίαμβο» της ΑΕΚ, ενώ προς τιμήν του ο Άρης δεν τα παράτησε αλλά συνέχισε να αγωνίζεται με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος.

Η διαφορά του Άρη από τους υπόλοιπους μεγάλους φέτος βρίσκεται περισσότερο στη σφυρίχτρα και όχι στην αγωνιστική τους ταυτότητα.

Ο οπαδός της ΑΕΚ τίναξε το σκ…ό από το μπατζάκι και τελικά απόλαυσε μια αναπάντεχα μεγάλη νίκη Βλέποντας στην τηλεόραση τις φάσεις βέβαια θα έπρεπε να ντραπεί για τον τρόπο που η ομάδα του έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ωστόσο η μακροχρόνια αυτή συνήθεια σβήνει την αιδώ και πλέον ο αεκτσής απλά χαίρεται για το αποτέλεσμα χωρίς να τον νοιάζει πως ήρθε αυτό, όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν οι φίλοι των υπόλοιπων τριών «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καλή επιστροφή κύριε Γκοντίνιο και εύχομαι να μην σας ξαναδώ μπροστά μου.

Μαύρη η νύχτα στα βουνά για ακόμη μια φορά…
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δαιφωνία Βαρούχα-Κουτσιαύτη για το "πέναλτι" του Άρη - "Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη περίπτωση" (Vid)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags