Facebook Pixel H UEFA τιμάει τον "Ψηλό'!
| 2015-03-25 20:25:00

H UEFA τιμάει τον "Ψηλό'!

H UEFA τιμάει τον "Ψηλό'!

Με τίτλο «Αντωνιάδης: ένας εθνικός ήρωας» ξεκινάει το μεγάλο αφιέρωμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον μεγάλο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Αντώνη Αντωνιάδη, με αφορμή την 25η Μαρτίου, ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

«Το ταξίδι του πιο αποτελεσματικού σκόρερ της πατρίδας του, Αντώνη Αντωνιάδη στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε σοκ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντίστοιχο με αυτό της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού από την Ελλάδα», αναφέρει το αφιέρωμα, το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του μεγάλου σκόρερ: «Ήμασταν πρωτοπόροι, εκπροσωπώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας απέναντι σε επαγγελματίες. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να καταλάβουμε πλήρως τι είχαμε πετύχει. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι θα συμβεί ξανά, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο κάτι τέτοιο όσο περνούν τα χρόνια».

Μεταξύ άλλων στο αφιέρωμα σημειώνονται τα δέκα τέρματα που πέτυχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης της σεζόν 1970-71 ο Αντωνιάδης, κατακτώντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, καθώς και τα πέντε «χρυσά παπούτσια» (1970, 1972, 1973, 1974, 1975) που πήρε στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags