Facebook Pixel Καταδικάστηκε ο Μ.Χατζηγιάννης γιατί «έκλεψε» ελληνικό τραγούδι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2014-09-12 20:58:00

Καταδικάστηκε ο Μ.Χατζηγιάννης γιατί «έκλεψε» ελληνικό τραγούδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταδικάστηκε ο Μ.Χατζηγιάννης γιατί «έκλεψε» ελληνικό τραγούδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα με το νόμο για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Μετά το θέμα που προέκυψε με την Ferrari, ο τραγουδιστής έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα «χτύπημα» από απόφαση δικαστηρίου.

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Πλημμελιοδικείο Αθηνών εκδικαζόταν η υπόθεση αντιδικίας των τραγουδοποιών – ερμηνευτών Μιχάλη Χατζηγιάννη και Δημήτρη Παναγόπουλου.

Μάρτυρες υπέρ του Παναγόπουλου, μεταξύ άλλων και ο μουσικολόγος Γιάννης Φούλιας, έκανε μουσικολογική ανάλυση των τραγουδιών των αντιδίκων καλλιτεχνών και κατέδειξε πως επρόκειτο για αντιγραφή εκ μέρους του Χατζηγιάννη εις βάρος του Παναγόπουλου.

Χθες ακριβώς δύο χρόνια μετά, δόθηκε στη δημοσιότητα η, από τις 29/8/2014, απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται ο Δημήτρης Παναγόπουλος.

«…Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι τον πρώτο εναγόμενο (τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) βαρύνει υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του ενάγοντος (του Δημήτρη Παναγόπουλου), αφού η μουσική σύνθεση με τον τίτλο ”ΑΥΡΑ” θεωρείται ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι… Ο δε πρώτος εναγόμενος ως καταξιωμένος συνθέτης σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αποδεικνύεται ότι γνώριζε τη σύνθεση αυτή και αποφάσισε να αντιγράψει παράνομα τη μελωδική της ιδέα που αναφέρεται προηγουμένως στο σκεπτικό της απόφασης αυτής κατά τη σύνθεση του δικού του τραγουδιού με τον τίτλο ”Κάτι λείπει”…»

Το τραγούδι του Δημήτρη Παναγόπουλου, έχει τίτλο «Αύρα» και είναι σε δικούς του στίχους, μουσική και ερμηνεία. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αντέγραψε το εναρκτήριο τετράμετρό του. Ο τραγουδιστής,σύμφωνα με το phillenews.gr, έπειτα από την απόφαση αυτή καλείται να καταβάλλει σημαντική χρηματική αποζημίωση στον συνθέτη λόγω ηθικής βλάβης.





Πηγή: makeleio.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags