Facebook Pixel Μπορεί να γίνει ο "νέος Γκαλέτι" o Αφελάι
| 2014-08-11 15:40:00

Μπορεί να γίνει ο "νέος Γκαλέτι" o Αφελάι

Μπορεί να γίνει ο "νέος Γκαλέτι" o Αφελάι

Από την πώληση του Μιραλάς και μετά ο Ολυμπιακός αναζητούσε για τα άκρα του έναν παίκτη που θα τον ανέβαζε επίπεδο. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς. 

Μπορεί ο Βέλγος να έφτασε νύχτα και σχεδόν μόνος του στο αεροδρόμιο, εξελίχθηκε όμως σε μία από τις σπουδαιότερες κινήσεις των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια. Οι κινήσεις που έγιναν για να καλύψουν το κενό του (Βάις και Πέρεζ) δεν απέδωσαν, για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος διότι από πολύ νωρίς θέλησε να «θαφτεί» ποδοσφαιρικά, εξασφαλίζοντας όμως ακόμα και τη σύνταξη των εγγονιών του εγκαταλείποντας την Ευρώπη για να παίξει στο Κατάρ, ενώ ο δεύτερος γιατί είχε χαμηλό πήχη.

Πριν από τον Μιραλάς, ο Ολυμπιακός είχε επενδύσει στον τεράστιο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός είχε έρθει ως μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους «ερυθρόλευκους» να δαπανούν 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Γρήγορα αναδείχτηκε σε ηγέτη, όμως το πρόβλημα υγείας του που παρουσιάστηκε σταμάτησε μια καριέρα που σίγουρα θα συνεχιζόταν μέχρι τώρα.

Στο Λιμάνι εδώ και καιρό ήθελαν να βρουν έναν αντίστοιχο «Γκαλέτι» και ελπίζουν πλέον ότι ο Ιμπραΐμ Αφελάι θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Σίγουρα το βιογραφικό του και το ταλέντο του αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι ο Ολλανδός είναι σε θέση να πάρει όλη την ομάδα από το χέρι και να... βγει αυτός μπροστά. Από την άλλη, οι τραυματισμοί του στάθηκαν εμπόδιο στο να κάνει την καριέρα για την οποία ήταν πλασμένος, και πλέον μόνον ο ίδιος μπορεί να απαντήσει και μόνο μέσα στο γήπεδο στην ερώτηση αν στον Ολυμπιακό θα κάνει τη νέα αρχή που ονειρεύεται, κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει στη Σάλκε.

Σίγουρα γι' αυτό ήρθε στην Ελλάδα, για ένα νέο ξεκίνημα. Σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες απαιτήσεις απ' ό,τι το γερμανικό και σαφώς πιο ξεκούραστο, αλλά και με δεδομένη τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λίγες καλές εμφανίσεις μπορούν να σταθούν ικανές στο να τον τοποθετήσουν ξανά στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ και να του δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για να κερδίσει το έδαφος που έχει χάσει.

Η ιστορία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι πολλοί παίκτες που θεωρούνταν «τελειωμένοι» (ακόμα και ο Ρόμπεν είναι ένα τέτοιο παράδειγμα), όταν βρήκαν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη αναγεννήθηκαν. Ο Αφελάι την «Ιθάκη» του δεν τη βρήκε στη Σάλκε, ενώ ήξερε και ο ίδιος ότι στην Μπαρτσελόνα πλέον δεν είχε χώρο και έτσι επέλεξε τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» επένδυσαν σε έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή -με όποια ερωτηματικά τον συνοδεύουν-, καθώς είναι σε θέση να του προσφέρουν αυτά που χρειάζεται για το νέο του ξεκίνημα: σίγουρη συμμετοχή, απόλυτη εμπιστοσύνη από τον προπονητή και παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση. Αν η επένδυση Αφελάι βγει για τον Ολυμπιακό (κάτι που δεν έγινε για παράδειγμα με τον Σαβιόλα, τουλάχιστον την πρώτη σεζόν του), τότε και οι δύο πλευρές έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά. Και ο Αφελάι που ψάχνει την επιβεβαίωση και ο Ολυμπιακός που ψάχνει τον νέο Γκαλέτι του.

Πηγή: Goal
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags