Facebook Pixel Σχόλιο Τσάρλυ για ΠΑΟ: Αδύνατον να δημιουργήσει σε μικρό χώρο
| 2014-10-20 15:58:00

Σχόλιο Τσάρλυ για ΠΑΟ: Αδύνατον να δημιουργήσει σε μικρό χώρο

Σχόλιο Τσάρλυ για ΠΑΟ: Αδύνατον να δημιουργήσει σε μικρό χώρο

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο - ανάλυση του Τσάρλυ...

Χειρότερο κακό από την ήττα κάνουν στον Παναθηναϊκό οι δηλώσεις του προπονητή του μετά το παιχνίδι. Ο Αναστασίου ευχαριστήθηκε που η ομάδα του είχε κατοχή και όπως γίνεται συνήθως μετά τα παιχνίδια που δεν κερδίζει η ομάδα του ψάχνει τους ελεύθερους σκοπευτές. Στην πράξη νικήθηκε επειδή δεν μπορεί η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι να ανοίξει οργανωμένη άμυνα.

Ο Γκατούζο κατάλαβε πως με τον τρόπο που έπαιζε το 3-5-2 τα αντίπαλα μπακ έκαναν πάρτι. Αλλαξε την τακτική του σε μία αμυντική προσέγγιση του 4-4-2 δίνοντας σε όλους τους ποδοσφαιριστές ρόλους χωρίς μπάλα. Το κλειδί ήταν η καλή αμυντική παρουσία των δύο εξτρέμ Μεραμπασβίλι, Φερνάντεθ που έπαιρναν μέχρι τέρμα τα αντίπαλα μπακ και έδιναν τη δυνατότητα στους Στάθη, Μιλιάζες να μπαίνουν προς τα μέσα και να δίνουν βοήθειες στο αμυντικό δίδυμο.

Στο κέντρο τη θωράκιση στον άξονα την είχαν αναλάβει οι Μακρής, Ράζακ. Ο ΟΦΗ είχε καλό αμυντικό πλάνο, οι παίκτες τακτικά ακολουθούσαν τις εντολές Γκατούζο, αλλά σίγουρο κράτημα μπάλας δεν υπήρχε, ούτε καλή κυκλοφορία. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς πείραξε τον Αναστασίου, αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί χωρίς τον Μπεργκ δεν έχει την ποιότητα να επιτεθεί και να δημιουργήσει απέναντι σε μία πειθαρχημένη ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο για να μικρύνει τους χώρους. Το δίδυμο Καρέλης, Κλωναρίδης παίζει καλά στον χώρο και αναζητεί παιχνίδι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάτι που στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν αδύνατον.

Ο Ατζαγκούν είναι εντελώς ακατάλληλος για να δημιουργήσει σε μικρό χώρο, οι επιθετικές αποφάσεις Μπούρμπου κωμικές, ενώ δημιουργία δεν υπήρχε ούτε από την τριάδα Λαγού, Ζέκα, Πράνιτς. Το χειρότερο είναι πως ο Παναθηναϊκός έχασε από μία ομάδα που εκτός από το να έχει καλό αμυντικό πλάνο δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, χωρίς να υπάρχει κανένας υπεύθυνος. Το πρόβλημα είναι πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σε μικρούς χώρους. Το μόνο που μπορεί να περιμένει να δει κάποιος είναι μπας και βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού η επιστροφή Μπεργκ. Εκτός αν ανακαλύψει ο Αναστασίου τους ελεύθερους σκοπευτές.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags