Facebook Pixel "Ναρκοπέδια" που αν τα αποφύγεις σου δίνουν πρωταθλήματα!
| 2015-10-25 10:00:00

"Ναρκοπέδια" που αν τα αποφύγεις σου δίνουν πρωταθλήματα!

"Ναρκοπέδια" που αν τα αποφύγεις σου δίνουν πρωταθλήματα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να «διαβάσει» το πολύ δύσκολο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είναι κάθε χρόνο…εκνευριστικά! Αντιποδοσφαιρικά. Ο Ατρόμητος το έχει βρει και κάνει κάθε φορά το ίδιο πράγμα: Όλοι πίσω και αντεπίθεση.

Το αποτέλεσμα; Αν βγάλεις από το λογαριασμό δύο παιχνίδια που είχαν γίνει «ελεύθερα», τελευταία αγωνιστική (3-1 υπέρ του Ατρόμητου το ένα και 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού το άλλο), μετράμε: δύο νίκες του Ολυμπιακού 1-0, μία νίκη του Ατρόμητου 1-0 και μία ισοπαλία 0-0!!! Τρία γκολ σε πέντε παιχνίδια!!! Και μία φορά που έπαιξαν στο Κύπελλο, το σκορ ήταν 1-1!

Αλλά και γενικότερα να πάρεις τον φετινό Ατρόμητο, τι βλέπεις; Έχει τη χειρότερη επίθεση μετά τον ουραγό Πανθρακικό, αλλά την καλύτερη άμυνα μετά τους δύο πρωτοπόρους! Πέντε έχει βάλει, έξι έχει φάει σε εφτά αγωνιστικές! Κάθε παιχνίδι του έχει μέσο όρο 1,5 γκολ!

Οπότε καταλαβαίνουμε και τι πάνω κάτω θα δούμε σήμερα. Ναρκοπέδιο θα είναι η περιοχή του Ατρόμητου για τους παίκτες του Ολυμπιακού, που θα πρέπει να είναι έτοιμοι να εκμεταλλευθούν τις λιγοστές ευκαιρίες που θα βρουν. Μην ξεχνάμε ότι κι από τον ΠΑΟΚ κι από την ΑΕΚ ο Ατρόμητος έχασε μόνο και μόνο γιατί έφαγε τρία γκολ από κόρνερ και φάουλ…

Ο δε Γρηγορίου είναι ένας προπονητής που πέρσι με την Κέρκυρα είχε φέρει εντός έδρας 1-1 με τον ΠΑΟ, 1-1 με την ΑΕΚ (Κύπελλο), 0-0 με τον ΠΑΟΚ (Κύπελλο) κι είχε χάσει 0-1 από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα με γκολ στο 83’. Ακόμη και με τον Ολυμπιακό έχανε 0-1 στο ημίχρονο, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά λύγισε στο β΄. Κι εκτός έδρας με τους μεγάλους η Κέρκυρα του Γρηγορίου έχασε 1-2 στην Τούμπα με γκολ στο τέλος, 0-2 στη Λεωφόρο με το δεύτερο γκολ στο 85’ και 0-2 από την ΑΕΚ με ένα πέναλτι κι ένα γκολ στο 82’. Μόνο στο Καραϊσκάκη δεν άντεξε, αφού το σκορ ήταν 2-0 στο 25’.

Ίσως εκείνο το παιχνίδι να είναι για τον Ολυμπιακό κι ένας οδηγός για το αυριανό: δηλαδή να μπει καλά και αποφασιστικά στο ματς και να ανοίξει το σκορ. Ο άλλος τρόπος είναι να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να πιέσει οργανωμένα, ώστε έστω στα τελευταία λεπτά να κτυπήσει για το διπλό, ίσως και με τη βοήθεια κάποιας αλλαγής, όπως π.χ. ο Φορτούνης η, ο Φινμπόγκασον. Αν κι ο Γρηγορίου αν έχει το αποτέλεσμα στο β΄, μπορεί να το γυρίσει και να παίξει με τρεις στόπερ (Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Στόϊτσεφ).

Ο Ατρόμητος επιθετικά συνήθως κοιτάζει να αξιοποιήσει την ταχύτητα κάποιων κυνηγών του στην κόντρα επίθεση και την ικανότητα του Λε Ταλέκ να παίρνει την κεφαλιά και να σπάει την μπάλα στους τρεις παίκτες που τον τριγυρνούν (Ναπολεόνι,, Πίτου, Μπρίτο η, Μαρτσελίνιο). Θεωρώ καταλύτη του παιχνιδιού του τον Πίτου και τον Γκορμπούνοφ έναν εκ των καλύτερων γκολκίπερ της ελληνικής Λίγκας.

Θέμα για τον Ολυμπιακό ότι θα παίξει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς τον Ντουρμάζ, που έχει αποδειχθεί υπερπολύτιμος και με τις πάσες του και με κάποια γκολ του. Δεν ξέρω μήπως είναι μία λύση, λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας, να ξεκινήσουν κι ο Τσόρι κι ο Φορτούνης, για πρώτη φορά.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ατρόμητος, που πάντοτε με τον Ολυμπιακό δίνει το 100%, αυτή τη φορά θα το φτάσει στο 110%, λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε με την απίθανη «καταγγελία» για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 του περασμένου Φλεβάρη. Και θα κοιτάξει να εκμεταλλευθεί με δυναμικό παιχνίδι και την κόπωση του Ολυμπιακού από το λασποτερέν του Ζάγκρεμπ.

Τέτοια ματς, όμως, είναι που δίνουν τα πρωταθλήματα…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags