Facebook Pixel Σώθηκαν Αναστασιάδης και Πετριτς
| 2015-01-15 15:12:00

Σώθηκαν Αναστασιάδης και Πετριτς

Σώθηκαν Αναστασιάδης και Πετριτς

Ναι, το παραδέχομαι. Ο τίτλος είναι… παραπλανητικός. Γιατί εάν έχανε ο ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη μπορεί ο Άγγελος Αναστασιάδης να έφευγε από τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.

Αντίθετα ο Πέτριτς, είτε σκόραρε, είτε δεν σκόραρε θα έμενε στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Όμως και οι δύο αναδείχτηκαν σε βασικούς πρωταγωνιστές των αγώνων των ομάδων τους, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι»… απολάμβαναν την αγωνία του Παναθηναϊκού να νικήσει το ματς με τον Λεβαδειακό (1-0) και του ΠΑΟΚ να βλέπει την καταστροφή να έρχεται στη Μυτιλήνη πριν το β΄ημίχρονο που ήρθε η λύτρωση και η νίκη με 2-1.

Ο Πέτριτς με 400.000 ευρώ συμβόλαιο το χρόνο ξέρει πως δεν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό. Είναι 34 χρόνων και παίρνει του κόσμου τα λεφτά , για τα δεδομένα της ομάδας του. Είναι όμως διατεθειμένος να παίξει μπάλα , να τιμήσει τα λεφτά του κι όπως είπε και μετά το ματς να μείνει ένα ακόμα χρόνο στους «πράσινους» ασφαλώς με λιγότερα χρήματα. Το τελευταίο δεν το είπε, αλλά εννοείται.

Ο Αναστασιάδης πάλι είδε τη Γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίση, είναι αυτό φανερό, οι παίκτες έχουν κουραστεί από τους συνεχείς αγώνες, αλλά το χειρότερο είναι ότι την ώρα του ματς ασχολούνται περισσότερο με τους διαιτητές παρά με τη μπάλα.

Στο β’ ημίχρονο που έβαλαν τη μπάλα κάτω κι αποφάσισαν να σώσουν τη τιμή τους, αλλά και τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα πέτυχαν το στόχο τους. Αντίθετα στο α’ μέρος που ασχολήθηκαν με τον διαιτητή κι όχι με το ποδόσφαιρο πήγαν να χάσουν τα πάντα.

Φωτεινή εξαίρεση σε όλο αυτό το κύμα καχυποψίας ο Στέφανος Αθανασιάδης που εφέτος δείχνει ότι γίνεται ηγέτης της ομάδας. Δεν είναι μόνο η απόδοσή του, αλλά και η συμπεριφορά του. Δεν δείχνει, το αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι είναι ηγέτης της ομάδας. Έχει καθαρό μυαλό και δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις των διαιτητών. Ξέρει ότι το χειρότερο σε μια ομάδα είναι να αποπροσανατολιστεί από τις διαμαρτυρίες και να χάσει ότι πάει να κερδίσει μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό δεν το είδαμε μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά και στο Τρίπολη και σε όσα ματς χρειάστηκε ένας άνθρωπος να εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας.

Οι νίκες, έστω και δύσκολες, με οριακά σκορ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κράτησαν το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Κι αυτό το έχουμε όλοι ανάγκη. Ακόμα και ο Ολυμπιακός.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags