Facebook Pixel "Ο ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο, όχι μιζέρια"
Μπάσκετ
| 2015-08-24 16:15:00

"Ο ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο, όχι μιζέρια"

"Ο ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο, όχι μιζέρια"

Μετά από οκτώ χρόνια στο εξωτερικό ο Κώστας Βασιλειάδης επέστρεψε στο ελληνικό μπάσκετ και τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. 

Σήμερα έγινε η παρουσίαση του από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ την οποία εκ μέρους της ομάδας ανέλαβε ο τιμ μάναζτερ Τέλης Ζουρνατσίδης που είπε:

"Οταν πριν από χρόνια ξεκινήσαμε προσπάθεια να σταματήσει η καθοδική πορεία της ομάδας, να σώσουμε αυτό που όλοι αγαπούσαμε θέσαμε κάποιους στόχους. Ηταν τρεις... Οι στόχοι ανάγκης, οι στόχοι οργανωτικοί και πίσω στο κεφάλι μας υπήρχε ο μεγάλος στόχος κάποια στιγμή η ομάδα να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Αρα κάποια στιγμή θέλαμε να λειτουργούμε για να είμαστε ελκυστικοί σε σπουδαίους παίκτες. Χαίρομαι πως είμαι στη θέση να παρουσιάζω έναν σπουδαίο παίκτη. Το απόλυτο πακέτο του ΠΑΟΚτσήδικου μπάσκετ, έναν παίκτη από το υψηλότερο επίπεδο και έναν παίκτη που ταυτίζεται με την νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ. Ηταν κυρίαρχη η επιθυμία του Βασιλειάδη να επιστρέψει, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά καθαρά για μπασκετικούς λόγους. Σαφώς ήταν και ένας παράγοντας η διοίκηση για να έρθει ο παίκτης. Η διοίκηση έφερε τον ΠΑΟΚ σε τέτοια κατάσταση για να γίνει η ομάδα ελκυστική και εξάντλησε κάθε δυνατότητα για να έρθει ο Βασιλειάδης δίχως να διακινδυνεύει την εξυγίανση και την οικονομική σταθερότητα. Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω τον Βασιλειάδη, στην οικογένεια που ποτέ δεν έλειψε. Τον καλωσορίζω με αγάπη".

Ο έμπειρος πλέον καλαθοσφαιριστής τόνισε: "Οχτώ χρόνια στο εξωτερικό δεν έχουν ιδρώσει τα χέρια μου τόσο πολύ σε συνέντευξη Τύπου, ούτε η καρδιά μου να χτυπάει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που γυρίζω σπίτι μου, ήθελα να γίνω μέλος αυτής. Η ομάδα έχει θέσει βάσεις έξω από το γήπεδο αλλά και μέσα. Οι αλλαγές των ξένων είναι αξιόλογες, υπάρχει ο κορμός Ελλήνων και η ομάδα βγαίνει τρίτη. Θέλουμε να κάνουμε δυνατή προετοιμασία γιατί το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, με τον Αρη και την ΑΕΚ να είναι καλύτεροι. Οι ομάδες φτιάχνονται με την χημεία, όχι με τα λεφτά. Απαιτούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, στα εύκολα και στα δύσκολα. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά τον ερχομό του Βασιλειάδη. Θέλω τον κόσμο δίπλα, θα βλέπουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Θα παλεύουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό".

Για τις σκέψεις του μέχρι να συμφωνήσει είπε: "Λειτούργησε η καρδιά, το ότι ήθελα να γυρίσω και να βοηθήσω γιατί έβλεπα πως η ομάδα μπήκε στο σωστό δρόμο. Επιτέλους αυτή η ομάδα δεν πρέπει να μην είναι αυτή που είναι, αλλά να κοιτάξουμε στα μάτια τις δύο μεγάλες ομάδες. Μπορεί το όνειρο μου να μην είναι εφικτό τώρα.... Είναι όμως θέμα χρόνου να γίνει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο, όχι μιζέρια... Αν σκεφτόμουν διαφορετικά, μπορεί τώρα να ήμουν αλλού. Θέλω όμως να είμαι εδώ".

Για τον κόσμο: "Τα τελευταία τρία χρόνια τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω η ομάδα; Πέρυσι χάσαμε για ένα σουτ τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτή η ομάδα με την υγεία που βγάζει γιατί φέτος πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, γιατί να μην παίξουμε έναν τελικό; Το να βλέπεις κόσμο να χαίρεται το ότι ήρθα στην ομάδα, αυτό λέει τα πάντα. Ο κόσμος θέλει να είναι πίσω από την ομάδα".

Για το πόσο διαφορετικός έρχεται στον ΠΑΟΚ: "Είχα μαλλιά και τα έχασα... Τόσα χρόνια μαθαίνεις πράγματα στο εξωτερικό. Η ζωή εκτός Ελλάδας σε αλλάζει αλλά και ο γιος μου. Πιστεύω είμαι πιο ώριμος πλέον, αλλά έχω την ίδια τρέλα στο γήπεδο. Είναι παραπάνω στην ομάδα που αγαπάω".

Για την συνέχεια: "Σκέφτομαι πως είμαι στην ομάδα που αγαπάω. Γιατί να μην μείνω για πάντα... Με αυτό το σκεπτικό έρχομαι".

Για την τωρινή ομάδα: "Στην ομάδα υπάρχουν Ελληνες έμπειροι παίκτες. Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, θα έχουμε προσθήκες Αμερικανών και γιατί να μην κοιτάξουμε τους δύο αντιπάλους μας στα μάτια και γιατί όχι να τους κερδίσουμε. Με τον προπονητή είπαμε... πολλή δουλειά".

Για την αγωνιστική του κατάστασή δήλωσε: "Είμαι σε καλή κατάσταση. Ερχόμουν και έκανα προπονήσεις. Είμαι καλά και έχω κάνει και έξτρα εξετάσεις".

Για τον προπονητή του Σούλη Μαρκόπουλο και για το ότι μένει για 7η σερί σεζόν στο τιμόνι της ομάδας είπε: "Είναι καλό... Θα χρειαστούμε λίγα ματς για να είμαστε έτοιμοι. Και εγώ δεν θα έχω πρόβλημα".

Για το ότι έχει πλέον πρόεδρο τον Πρέλεβιτς ενώ τον είχε προπονητή είπε: "Τον Μπάνε τον έχω φωτογραφία σπίτι μου. Εχει βάλει την ομάδα σε σωστό δρόμο".

Για την διαφορετική αντιμετώπιση του κόσμου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:"Μέσα από τις εμφανίσεις μας, θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος που είναι πιο πολύ ποδοσφαιρικός. Απαιτούμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας".

Για την συνεργασία ΠΑΟΚ-Βασιλειάδη και το τι πρέπει να περιμένουμε από αυτήν, αλλά και για τους στόχους της ομάδας: "Θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου και εγώ θέλω να βοηθήσω από την εμπειρία που έχω από την Ευρώπη. Εχω περιθώρια να βελτιωθώ. Θέλουμε στην Ευρώπη να περάσουμε και τον δεύτερο γύρο. Φέτος δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς στο πρωτάθλημα. Επειδή φέτος δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς, ο κόσμος μπορεί να τα κάνει εύκολα βοηθώντας μας".

Για την Εθνική: "Είναι η πιο πλήρης ομάδα των τελευταίων ετών. Εχουμε 12 ισάξιους παίκτες, έχουμε ευκαιρία για ένα μετάλλιο. Το θέμα είναι η χημεία της ομάδας".

Για το αν λείπει το όραμα τίτλου: "Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στον τελικό για να γεμίσει το γήπεδο και πριν είναι άδειο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας".

Για το τι "κρατά" από τον ΠΑΟΚ όταν έπαιξε ξανά: "Κρατώ τις μεγάλες νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναικό, κρατώ τις καλές στιγμές και ελπίζω φέτος να τις ξαναδούμε".

Για το τι περιμένει από την επιστροφή του και με το τι θα είναι ευχαριστημένος:"Αν η ομάδα κάνει το βήμα παραπάνω... Ονειρο μου να παίξω τελικό στο Κύπελλο, να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags