Αναμφισβήτητα η περισσότερο δύσκολη θέση στο ποδόσφαιρο είναι ο τερματοφύλακας. Γιατί πάντα ένας είναι βασικός και ο δεύτερος πάντα προσπαθεί να δείξει ότι είναι καλύτερος για να του δοθεί εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση της ΑΕΚ όμως η ομάδα διαθέτει δύο σχεδόν ισάξιους τερματοφύλακες. Η Ένωση πήρε ως δανεικό διεθνή γκολκίπερ από τη Βενεζουέλα, ο οποίος φέτος δεν απέδειξε, ότι είναι καλύτερος από τον Γιάννη Ανέστη.

Ο Έλληνας πορτιέρε έκανε φοβερές εμφανίσεις και χάρη σε αυτόν η ΑΕΚ έχτισε επί Πογιέτ ένα νικηφορο σερί στις αρχές του 2016. Ο Ουρουγουανός όμως τον έβαλε πάλι στη... φορμόλη, επανέφερε τον Μπαρόχα και όταν ο Δικέφαλος τον σούταρε αποκαλύφτηκε, ότι έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Παρ' όλα αυτά το ρεπορτάζ ανέφερε, ότι οι “κιτρινόμαυροι” ήταν έτοιμοι για την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς.

Ο Μανωλάς πάντως στον τελικό του Κυπέλλου επανέφερε τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και στα ματς των πλέι οφ συνέχισε να υπερασπίζεται την κιτρινόμαυρη εστία, κάτι που σίγουρα δεν θα άρεσε στον Αλάιν Μπαρόχα. Η ΑΕΚ στη Λεωφόρο δέχτηκε τρία τέρματα για ένα εκ των οποίων (το δεύτερο) φέρει ευθύνη και ο Έλληνας τερματοφύλακας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη “Κον-troll και σουτ” o Βενεζουελάνος δεν έτριψε τα χέρια του, σκεπτόμενος, ότι με την εμφάνιση του συναδέλφου του θα επέστρεφε κάτω από τα γκολπόστ.

Δείτε τί είπε βλέποντας τον Ανέστη να τα τρώει: