Facebook Pixel Θες να χάσεις κιλά; Σκαλοπάτια, σουβλάκια και σεξ!
| 2013-09-18 12:00:00

Θες να χάσεις κιλά; Σκαλοπάτια, σουβλάκια και σεξ!

Θες να χάσεις κιλά; Σκαλοπάτια, σουβλάκια και σεξ!

Πώς θα κάνεις σωστή διατροφή και θα γυμναστείς εύκολα όταν βρίσκεσαι εντός κι εκτός σπιτιού; Τα καλύτερα tips στο blog του Νίκου Αναδιώτη και της Ειρήνης Παπαδοπούλου. 

Ειρήνη Παπαδοπούλου:

Γεια σας! Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, όταν δεν παίζουμε... στην έδρα μας. Όπως εγώ που βρίσκομαι εδώ και τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη για πρόβες με τον Πάνο Κιάμο, λίγο πριν από την πρεμιέρα μας. Εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να ακολουθήσω το πρόγραμμα που είχα πριν. Πρέπει να είναι κάποιος πάμπλουτος για να το καταφέρει και να τρέχουν 4-5 άνθρωποι να τον εξυπηρετούν σε όλα! Σε διαφορετική περίπτωση, το μόνο που μπορεί να κάνει όποιος παίζει εκτός έδρας, είναι να προσέξει και να μην παρεκτραπεί με τη διατροφή του.

Καλό είναι να πηγαίνουμε σε μαγαζιά που ξέρουμε την κουζίνα τους. Να έχουν φαγητά που είναι καλά μαγειρεμένα και "στεγνά". Εγώ την πάτησα μία-δύο φορές, αφού όταν είσαι σε μία παρέα και επιμένουν όλοι, δεν μπορείς να τη χαλάσεις. Ακόμα και αν η πρόταση είναι για μαγαζί που σε οδηγεί στην παρεκτροπή!

Η συμβουλή μου, λοιπόν, για το πώς να λειτουργούμε μέσα στην καθημερινότητα, είναι να προσέχουμε πολύ με το junk food. Φυσικά να έχουμε πολλά γεύματα στη διάρκεια της μέρας. Προσωπικά είμαι τυχερή, γιατί στο ξενοδοχείο που μένω στη Θεσσαλονίκη τώρα, έχει γυμναστήριο. Αλλά αυτή είναι μία άνεση που δεν την έχουν όλοι οι εργαζόμενοι. Γι΄ αυτό μία ακόμα πρότασή μου, την οποία θα εφαρμόσω κι εγώ αν δεν προλάβω το ωράριο του γυμναστηρίου, είναι το περπάτημα! Να αφήσουμε στην άκρη το αυτοκίνητο και για αποστάσεις ενός-δυο χιλιομέτρων να χρησιμοποιήσουμε τα πόδια μας. Ή, μία άλλη πρόταση, είναι να χρησιμοποιούμε τα σκαλιά και όχι το ασανσέρ. Ό,τι μπορεί να γίνει με τα πόδια, το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Έχω γράψει ξανά στο blog μας, ότι το 50% για να έχουμε ένα ωραίο κορμί είναι στο μυαλό! Όταν περπατάμε, λοιπόν, σφίγγουμε τους γλουτούς. Αν πιστέψουμε ότι εκείνη την ώρα γυμναζόμαστε, η συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα θα γυμναστεί! Και, φυσικά, να πίνουμε πολλά υγρά. Κυρίως νερό.

Αν θέλουμε κάτι να μας γλυκάνει και είμαστε ανάμεσα σε ένα γλυκό και ένα frozen yogurt, προσωπικά θα επέλεγα το δεύτερο. Γιατί θεωρώ ότι έχει λιγότερες θερμίδες. Ή όταν θα πάω σε ένα τυροπιτάδικο, όπως μπαίνουν οι περισσότεροι το πρωί ή μετά από ξενύχτι, δεν θα επιλέξω το πεϊνιρλί! Αλλά μία σπανακόπιτα ή ένα κουλούρι ολικής άλεσης με γαλοπούλα ή ελιές.

Για να κλείσω το σημερινό μου σχόλιο σιγά-σιγά και να σας χαιρετίσω, προτείνω σαν τρόπο λειτουργίας μέσα στην καθημερινότητα: συχνά γεύματα, πολλά υγρά και γυμναστήριο. Αν δεν είναι εφικτό το τελευταίο, ασκήσεις στο δωμάτιο (κοιλιακούς, καθίσματα και πους-απς). Ή, αν έχουμε τον σύντροφό μας μαζί, η καλύτερη αερόβια άσκηση είναι να κάνουμε έρωτα! Ναι, όπως το διαβάσατε. Εγώ, βέβαια, που δεν ήρθα στη Θεσσαλονίκη με τον σύντροφό μου, θα ρίξω πολύ περπάτημα...

Νίκος Αναδιώτης:

Καλησπέρα σε όλους από την Αθήνα! Στην αγαπημένη μου Ειρήνη εύχομαι καλές πρόβες και μια καλή συνεργασία με τον πολύ αγαπημένο Πάνο Κιάμο! Εγώ στη θέση της δεν θα μπορούσα να μην τιμήσω τα λαχταριστά και γνωστά σε όλους μας τσουρέκια Θεσσαλονίκης και τα παραδοσιακά τρίγωνα πανοράματος.

Έτσι κι αλλιώς με το χορό που θα έριχνα κάθε νύχτα στην όμορφη και γεμάτη από διασκέδαση Θεσσαλονίκη, δεν θα είχα τύψεις να δοκιμάσω οποιαδήποτε λιχουδιά της πόλης. Επειδή, όμως, η πραγματικότητα με βρίσκει στη βάση μου, την Αθήνα, και οι υποχρεώσεις μου, όπως των περισσότερων, δεν μου επιτρέπουν καθημερινά νυχτοπερπατήματα, έχω να σας προτείνω κάποια μικρά, απλά και εύκολα στην εφαρμογή μυστικά για να μην παίρνουμε θερμίδες που δύσκολα θα κάψουμε.

Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, λοιπόν, προσπαθούμε μέσα στην ημέρα μας να κάνουμε συχνά και μικρά γεύματα, φτωχά σε θερμίδες. Τουλάχιστον 5 γεύματα ημερησίως θα κρατήσουν το μεταβολισμό μας σε υψηλό επίπεδο.

Όσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός μας, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε ως γνωστόν. Επομένως δεν παραλείπουμε ποτέ ένα καλό πρωινό. Αυτό περιλαμβάνει ένα ποτήρι χυμό με λίγα κουάκερ ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί άπαχο κι ένα ποτήρι χυμό.

Οι μικρότεροι μπορούν να πίνουν ένα ποτήρι γάλα αντί για χυμό αλλά εμάς τους μεγαλύτερους δεν μας οφείλει και σε κάτι το γάλα. Έπειτα από δυο - τρεις ώρες μπορούμε να φάμε ένα φρούτο της αρεσκείας μας το οποίο εύκολα το κουβαλάμε μαζί μας και εύκολα το τρώμε οπουδήποτε κι αν είμαστε. Φυσικά προτιμάμε τα φρούτα εποχής!

Τρίτο γεύμα μας έχουμε το μεσημεριανό μας. Για όσους το κάνουν αυτό εκτός σπιτιού προτιμάμε κάτι σχετικά ελαφρύ. Για όσους είναι σπίτι μπορούν να τιμήσουν οτιδήποτε έχει φτιάξει η γυναίκα τους ή μανούλα τους.

Το σπιτικό πάντα είναι καλύτερο! Δεν θα ήταν κακό Τετάρτη και Παρασκευή να προτιμάμε λαδερό φαγητό. Εποχής πάντα αφού η ελληνική κουζίνα έχει τόσα πολλά να προτείνει. Τι ωραία τα γεμιστά εεεε; Όχι όμως όλο το ταψί!!!

Το απόγευμα μπορούμε να φάμε ένα γιαούρτι με 2% λιπαρά και λίγους ξηρούς καρπούς ή πάλι ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών κ.λπ. Το βράδυ προσέχουμε να μη φάμε πολύ αργά και κοντά με τη στιγμή που θα ξαπλώσουμε. Το βραδινό μας πρέπει να είναι σίγουρα ελαφρύ και όχι σε μεγάλη ποσότητα!!!

Τώρα, καλή ώρα σε βραδιές Champions League, δυο πίτες σουβλάκι με κοτόπουλο (όχι γύρο), ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, χωρίς πατάτες (άντε λίγες πατατούλες, δεν έχει και κάθε μέρα μπάλα) τυλιγμένα σε αλάδωτη πίτα να τρώμε. Κακό δεν κάνει!

Αρκεί να να μη τις συνοδεύουμε με ένα κασόνι μπύρες ή τρία λίτρα αναψυκτικό! Παγωτό δεν χρειάζεται μετά σαν έκτο γεύμα. Γιατί άμα σου αρέσουν πολύ και βλέπεις Τρίτη - Τετάρτη Champions League, κολλάς κι ένα Europa League τις Πέμπτες, σε λίγο καιρό θα έχεις γίνει ο ίδιος σαν ...μπάλα!

Αυτά είναι, λοιπόν, τα απλά κι ευεργετικά διατροφικά tips που αν τα ακολουθήσουμε η σιλουέτα μας θα είναι πάντα σε καλά επίπεδα. Φιλιά σε όλους όπου κι αν είστε. Αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη να περάσετε από το FΙΧ για να διασκεδάσετε με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Πάνο Κιάμο!!!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags