Facebook Pixel Sportdog.gr | Adidas Consortium x UBIQ
Life
| 2019-11-25 18:08:00

Adidas Consortium x UBIQ

Sportdog Team
Adidas Consortium x UBIQ

Για τη σεζόν FW19, το adidas Consortium συνεργάζεται με το απόλυτο σνικεράδικο της Philadelphia, το UBIQ. Για την πρώτη τους συνεργασία, τα δύο brands ανασχεδίασαν μαζί το μπασκετικό παπούτσι Crazy BYW.

 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, το adidas Consortium είναι αφιερωμένο στο να φέρνει κοντά συνεργάτες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ομάδες δημιουργών, αποτελώντας ένα πρότυπο μοναδικής και θαρραλέας προσέγγισης της συνδημιουργίας. Κάθε νέα συνεργασία προσφέρει μια νέα πνοή στα iconic στυλ που έχει αναπτύξει η adidas κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Με αυτόν τον τρόπο, πέφτει νέο φως στις τεχνολογίες υψηλών επιδόσεων των αθλητικών ειδών της μάρκας και στη σύνδεσή της με την τέχνη. Αυτή τη σεζόν είναι η ώρα της κυκλοφορίας της νέας συνεργασίας του adidas Consortium με το UBIQ.

Αν ήσουν κάτοικος της Philadelphia των ΗΠΑ, λογικά δεν θα χρειαζόσουν συστάσεις για το UBIQ. Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ο ιδρυτής του, John Lee, έχει ξεχωριστή παρουσία  στην εκλεπτυσμένη sneaker culture της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Από το πρώτο του κατάστημα στο Gallery Mall, μέχρι το σημερινό κεντρικό κατάστημα στη Walnut Street και το δεύτερο στην Washington DC, οι επιρροές στο street style και στην υποκουλτούρα του UBIQ παραμένουν αναλλοίωτες: από το skateboarding μέχρι το hip-hop και από την urban αρχιτεκτονική μέχρι τις τοπικές αθλητικές ομάδες.

Αυτή η παθιασμένη προσέγγιση σε μια ευρεία γκάμα εμπνεύσεων είναι ο φακός μέσα από τον οποίο το UBIQ και το adidas Consortium δημιούργησαν μαζί το πρώτο τους παπούτσι, μια νέα εκδοχή του Crazy BYW. Το Crazy ΒΥW ήταν εμπνευσμένο εν μέρη από το παπούτσι με την υπογραφή του Kobe Bryant, KB 8, το οποίο αναδημιουργήθηκε αργότερα ως Crazy 8. Η προσέγγιση του UBIQ χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό τεχνικών υλικών, με διαφορετικά επίπεδα που αντανακλούν το φως, ενώ η υψηλών επιδόσεων σόλα συνδυάζει το παρελθόν, αναπαράγοντας τη μορφή των μπασκετικών παπουτσιών των αρχών της δεκαετίας του ’00, με το παρόν, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BOOST.

Για την έκδοση του UBIQ, ο ιδρυτής του John Lee ανατρέχει στη βορειοαμερικανική, όσο  και στη νοτιοκορεάτικη κληρονομία του, αναζητώντας τα ειρηνικά και συμφιλιωτικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην καρδιά της πρωτοβουλίας των «αδελφοποιημένων πόλεων». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1947, ως ένας τρόπος προώθησης της φιλίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των πολιτισμών. Το UBIQ χρησιμοποιεί το Crazy ΒΥW σαν καμβά, για να αποδώσει φόρο τιμής στην αδελφοποίηση των πόλεων Incheon και Seoul από τη Νότια Κορέα, με τις Philadelphia και Washington από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίστοιχα. Η χρήση υλικών υψηλής αντανάκλασης 3M στον εξωτερικό σχεδιασμό του πάνω μέρους του sneaker συμβολίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το εσωτερικό και η γλώσσα του ενσωματώνουν την κορεατική τυπογραφία. Η επένδυση της κάλτσας παρουσιάζει μια χρωματική διάσπαση σε στυλ yin yang, με την έντονη παλέτα του μπλε και του κόκκινου να είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κορεάτικη παλέτα χρωμάτων, obangsaek. Το αποτέλεσμα είναι ένα παπούτσι που αντανακλά την ανοιχτόμυαλη και διεθνή οπτική των «αδελφοποιημένων πόλεων», αλλά ταυτόχρονα και του adidas Consortium.

Το adidas Consortium x UBIQ θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένα καταστήματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags