Facebook Pixel Sportdog.gr | Συλλεκτικό Ελληνικό κρασί από Βιδιανό σε κασετίνα
Life
| 2021-03-23 13:57:00

Συλλεκτικό Ελληνικό κρασί από Βιδιανό σε κασετίνα

Sportdog Team
Συλλεκτικό Ελληνικό κρασί από Βιδιανό σε κασετίνα

Ο Νίκος Δουλουφάκης βάζει 4 εσοδείες του υπέροχου λευκού του Δάφνιου σε κασετίνα και μας προσφέρει ένα Βιδιανό εισιτήριο για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Στο άκουσμα της ποικιλίας Βιδιανό, ο λευκός Δάφνιος σχεδόν έρχεται αυτόματα στο μυαλό κάθε οινόφιλου. Γιατί το πολυαγαπημένο αυτό κρασί  έκανε την σπουδαία ποικιλία της Κρήτης γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιτρέποντας σε κάθε ψαγμένο οινόφιλο να απολαύσει τον ελκυστικό χαρακτήρα των κίτρινων και τροπικών φρούτων, το πληθωρικό στόμα αλλά και τον μοναδικό συνδυασμό δύναμης και βελούδινης στρογγυλάδας που διαθέτει.

Ο Νίκος Δουλουφάκης ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στο δυναμικό του πολυδύναμου σταφυλιού, προσφέροντάς λίαν ενδιαφέρουσες εκφράσεις  του. Όμως, αυτή η κυκλοφορία είναι δίχως αμφιβολία η πλέον σπάνια αλλά και συλλεκτική, μιας και ο σπουδαίος οινοποιός των Δαφνών Ηρακλείου έχει επιλέξει από το κελάρι του σύγχρονου οινοποιείου του 4 εσοδείες του λευκού Δάφνιου.

Αυτή η μίνι κάθετη γευσιγνωσία του καρπού των πανέμορφων, αμφιθεατρικών αμπελώνων που βρίσκονται σκαρφαλωμένοι σε υψόμετρο 350-450 μέτρων, δίνει την ευκαιρία σε κάθε φίλο του κρασιού να απολαύσει 4 υπέροχα (και άριστα συντηρημένα) κρασιά αλλά και να γνωρίσει το δυναμικό παλαίωσης του Βιδιανού και τον ξεχωριστό χαρακτήρα που του προσδίδει ο χρόνος.

Ένα υπέροχο δώρο αλλά και μια αφορμή για μια αξέχαστη γευσιγνωσία με καλή παρέα, που λατρεύει το κρασί!

Δάφνιος 2019

Η χρονιά του ΄19 θεωρήθηκε εξαιρετική για όλη την Ελλάδα και η περιοχή των Δαφνών δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλη την νεότητά του, το κρασί είναι ιδιαίτερα εκφραστικό, με τα αρώματα της μαρμελάδας βερίκοκου και του ανανά να ξεπηδούν από το ποτήρι με ένταση και δύναμη. Όμως και στόμα είναι εξίσου πληθωρικό, προσφέροντας μάλιστα κρεμώδη αίσθηση αλλά και μελένια γεύση σε ένα γενναιόδωρο σύνολο.

Δάφνιος 2018

Οι εποχές αντιστράφηκαν αυτή τη χρονιά, με ένα ζεστό χειμώνα και ένα δροσερό καλοκαίρι! Ασυνήθιστα πρώιμος και ο τρύγος, που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου και έδωσε ένα πιο χαμηλόβαθμο και ελαφρύ Δάφνιο. Όμως οι πινελιές των εσπεριδοειδών στη μύτη, η βασισμένη στην υπέροχη οξύτητα φρεσκάδα και η μακριά μπαχαρένια επίγευση συνθέτουν ένα σοφιστικέ κρασί για άμεση κατανάλωση αλλά και μεσοπρόθεσμη παλαίωση.

Δάφνιος 2017

Μόνο ένας μικρός Ιουλιάτικος καύσωνας έβαλε δύσκολα σε μια υπέροχη χρονιά. Οι ευεργετικές βροχοπτώσεις αλλά και οι καλοκαιρινές δροσιές έχουν σαν αποτέλεσμαένα απόλυτα ισορροπημένο κρασί, που μόλις αρχίζει να δέχεται το απαλό χάδι του χρόνου. Έτσι οι πρώτες ξηροκαρπάτες νότες έρχονται δίπλα στο ώριμο βερίκοκο, με το στόμα να συνδυάζει τον πλούτο του ΄19 με  το νεύρο του ΄18. Το εξαιρετικό μάκρος, πάντως, το διατηρεί ολοζώντανο.

Δάφνιος 2016

Όσοι πιστεύουν ότι τα λευκά κρασιά και ιδιαίτερα το Βιδιανό δεν παλαιώνουν, μάλλον θα αλλάξουν γνώμη με τον Δάφνιο 2016 στο ποτήρι τους! Τα καλοκαιρινά μελτέμια ανακούφισαν τα σταφύλια από την δίψα που έφεραν οι λιγοστές βροχές και προσέδωσαν ακριβοδίκαιες δόσεις γλύκας και οξύτητας. Το άρωμα δεν διαθέτει την ένταση άλλων χρονιών, όμως η ποιότητα ρεφάρει βάζοντας αριστοκρατικές νότες λευκής τρούφας πλάι σε αυτές των κίτρινων φρούτων.

Γνωρίστε το οινοποιείο του Νίκου Δουλουφάκη από την ιστοσελίδα του: https://douloufakis.wine

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags