Και δεύτερος βαρυποινίτης, που κρατείται στο ίδιο κελί με τον Π. Βλαστό, εμπλέκεται στην προχθεσινή κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Πρόκειται για τον ποινικό Δ. Μπαλτά, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία μετά φόνου το 1995 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και οργάνωσε την κινηματογραφική ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2010, σε μια άδειά του από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης.

Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους - αυτόπτες μάρτυρες της πρωτοφανούς μάχης που δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο προαύλιο της Α' Πτέρυγας κάτω από "βροχή" διασταυρούμενων πυρών, ο Μπαλτάς κρατούσε την ανεμόσκαλα για να ανέβει σ' αυτήν ο Π. Βλαστός, ενώ είναι πολύ πιθανό πως θα τον ακολουθούσε κι αυτός στον δρόμο προς την ελευθερία, αν πετύχαινε το σχέδιο.

Υποστηρικτικό ρόλο σε αυτό ενδέχεται να είχαν οι δύο γυναίκες, που επιβιβάστηκαν μαζί με τους δύο συλληφθέντες στο ελικόπτερο, στη Ζαγορά, και αποβιβάστηκαν λίγο βορειότερα στα Τέμπη.

Διαβάστε περισσότερα στo eglimatikotita.gr