Στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας  (21/2) ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Η Ζήνα Κουτσελίνη τον ρώτησε εάν πιστεύει ότι θα φτάσουν ποτέ στην άκρη του νήματος της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, με εκείνον να απαντάει:

«Εύχομαι να φτάσουμε στην άκρη του νήματος.

Ο Γιώργος έφυγε από αυτή τη ζωή από το οργανωμένο έγκλημα της χώρας. Η δική μου εκτίμηση είναι αυτή.

Δεν ξύπνησε κάποιος ένα πρωί και είπε “βάζω στόχο τον Κσραϊβάζ και τον τελειώνω”.

Προφανώς και είχε μπει στη μύτη κάποιων ανθρώπων του υποκόσμου κι έπρεπε γι’ αυτούς να τον βγάλουν από τη μέση. Είναι εύκολο. Υπάρχουν δυσκολίες. Στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος υπάρχουν δυσκολίες γιατί κυριαρχεί η ομερτά. Εύχομαι να βρεθεί άκρη», είπε μεταξύ άλλων.

Κι όταν μιλάω για υπόκοσμο στην Ελλάδα πλέον, μιλάω και για εγκληματίες του λευκού κολάρου. Άνθρωποι που κατέχουν θέσεις εξουσίας και όχι μόνο. Πολιτικής, Οικονομικής, δικαστικής και σε άλλες θέσεις εξουσίας. Ο Γιώργος τους μπήκε στη μύτη με τις έρευνές του και αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση»!

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για τους δολοφόνους και τόνισε πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να επικηρύξουν τους δολοφόνους την επόμενη ημέρα. «Μέγα φάουλ, έπρεπε να το κάνουν μετά από δύο μήνες, εάν δεν είχαν αποτελέσματα. Εκείνη τη στιγμή ακύρωσαν τη δουλειά όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα».

Και συνέχισε: «Παραμένει μία υπόθεση ανοικτή, αλλά βλέπω δύσκολη την εξιχνίαση. Αν συμμετέχουν εγκληματίες του λευκού κολάρου, λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν… Δεν ξέρω ποιοι θα μιλήσουν και ποιοι έχουν τη δυνατότητα να εξαφανίσουν στοιχεία, ανθρώπους, ακόμα και τους ίδιους τους δολοφόνους»!

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Η ΕΛ.ΑΣ ... γνωρίζει τους δολοφόνους του Καραϊβάζ - Γιατί τον εκτέλεσαν, ντόμινο συλλήψεων!

Στο σκοτάδι παραμένουν οι εκτελεστές, αλλά και οι εντολείς της μαφιόζικης δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, το πρωί της 31ης Μαΐου 2021, έξω από το γυμναστήριο όπου έκανε προπόνηση στη Βάρη. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ίσως έχουν μια πρώτη κατεύθυνση που οδηγεί σε εξελίξεις.

Αν και αρχικά τα κίνητρα της δολοφονίας αναζητούνταν στο παρελθόν του πυγμάχου στην Πάτρα και στις δικαστικές του εμπλοκές εκεί, νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι η υπόθεση εντάσσεται στο ίδιο «κάδρο» με άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έγιναν περίπου με τον ίδιο τρόπο.

 
Τάσος Μπερδέσης

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από αυτήν του Τάσου Μπερδέση, πρόκειται για τις δολοφονίες των Μανώλη Κασπίρη, Δημήτρη Μάλαμα, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη.

Χάρης Κοντογιώργης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις μαφιόζικες εκτελέσεις και προσθέτει: «Αξιόπιστη υψηλόβαθμη πηγή της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται ότι κοινή συνισταμένη των πέντε φόνων είναι ένας στενός πυρήνας ηθικών αυτουργών, οι οποίοι είναι γνωστοί στην Ασφάλεια και είναι εκείνοι που έδωσαν τις εντολές στους εκτελεστές για τις δολοφονίες».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ

Το σενάριο αυτό υποστηρίζει ότι η δολοφονία του 39χρονου εντάσσεται στον πόλεμο για τον έλεγχο του «τριγώνου» Γαλάτσι – Κυψέλη – Νέα Ιωνία, που οδήγησε στις πέντε εκτελέσεις. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι καθεμιά από αυτές είχε διαφορετική στόχευση, καθώς τα θύματα δεν συνδέονταν μεταξύ τους και δεν είχαν όλα ρόλο στη νύχτα, αλλά καθοριστικός παράγοντας ήταν οι γνωριμίες τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι, εάν γίνει η αρχή και εξιχνιαστεί μία από τις υποθέσεις, οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν σαν «ντόμινο» και θα βγει στο φως το κίνητρο που κρύβεται πίσω από καθεμιά.

Δημήτρης Μάλαμας

Από Πάτρα Αθήνα

Η εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση εκείνο το πρωινό είχε ακολουθήσει αυτήν ενός σεσημασμένου αλλοδαπού, που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα σε καφέ στα Σεπόλια. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο πρωτοπυγμάχος είχε αφήσει την Πάτρα, είχε μετακομίσει στην Αθήνα και όλα έδειχναν ότι είχε γυρίσει σελίδα, προσπερνώντας τις δικαστικές περιπέτειες που είχε με υποθέσεις εκβιασμών από το 2008, όταν το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία της Ασφάλειας Πατρών, ενώ το 2015 φυλακίστηκε για έναν χρόνο, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο.

Μανώλης Κασπίρης

Ομως, η «αλλαγή σελίδας» δεν άλλαξε τα πλάνα όσων υπέγραψαν το «συμβόλαιο θανάτου» και το παρέδωσαν προς εκτέλεση στους αγνώστους οι οποίοι τον γάζωσαν με καλάσνικοφ. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι ήταν κάτι που γνώριζε και ο ίδιος ο πυγμάχος, ο οποίος είχε αναφέρει πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του, τις οποίες αξιολογούσε ως σοβαρές, σε παλαιότερη κατάθεσή του ως μάρτυρας στο πλαίσιο προανάκρισης. Γι’ αυτό και έπαιρνε μέτρα ασφαλείας, καθώς μπορεί να είχε αφήσει πίσω του τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος και να είχε απεμπλακεί για να αφοσιωθεί στην πυγμαχία, ωστόσο οι γνωριμίες και οι γνώσεις του για πρόσωπα και καταστάσεις τον καθιστούσαν στόχο ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: espressonews.gr