Στο «κάδρο» των ερευνών για την καταδρομική, δολοφονική, επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα 07/08 με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, έχουν μπει νέα πρόσωπα τα οποία οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν για συμμετοχή τους στα επεισόδια και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης.

Ήδη, ένας 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη βάση εντάλματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε μέσω των βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βαρύ κατηγορητήριο

Ο 43χρονος αντιμετωπίζει, όπως και οι Κροάτες και οι Έλληνες συγκατηγορούμενοί του, βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης έκρηξης και της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορείται και για σωρεία πλημμελημάτων.

Οι Κροάτες χούλιγκαν επέμειναν πάντως, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών, πως δε συνεργάστηκαν με Έλληνες οπαδούς.

«Δεν είμαι οργανωμένος στη Bad Blue Boys της Ντιναμό. Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι από την Κροατία στην Ελλάδα. Εγώ ήρθα με γκρουπ οκτώ ατόμων. Θα μέναμε στην Πάτρα σε AIRBNB. Δεν ήρθαμε σε επαφή με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Δε μου είπε κάποιος για να πάω στον σταθμό ‘Ειρήνη’. Στον σταθμό πήγαμε με το αυτοκίνητο. Δε μας καθοδήγησε κανείς. Βρισκόμουν εκεί για την προπόνηση της Ντιναμό. Δε συμμετείχα στην επίθεση που έγινε έξω από το γήπεδο. Την επίθεση την ξεκίνησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Είμαι σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος από το συμβάν. Γενικότερα δεν γνωρίζω τίποτα για το περιστατικό ούτε κάτι σχετικά με τον θανόντα».

Ο 43χρονος Έλληνας οπαδός συνελήφθη στο σπίτι του στο Γκύζη το απόγευμα της Παρασκευής, το οποίο έγινε φύλλο και φτερό από τις αστυνομικές Αρχές όπως και το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα του.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

– Δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball,

– Τρία μαύρα κράνη,

– Κινητό τηλέφωνο,

– Ξύλινο στειλιάρι,

– Κεντρική μονάδα υπολογιστή.

Απόδοση ευθυνών

Με ταχείς ρυθμούς διενεργείται και η έρευνα για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ που δεν σταμάτησε το κομβόι των Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι ανενόχλητοι έφτασαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με την κυβέρνηση να επισημαίνει πως θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι ευθύνονται.

«Είναι δεδομένη η επιχειρησιακή αστοχία, που ήταν τεράστια σε ορισμένα επίπεδα όπως είπε και ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Οικονόμου. Προφανώς, όπως είπε και ο υπουργός ο κ. Οικονόμου, δε θα μείνουμε μόνο στις άμεσες κινήσεις που έγιναν εκείνη την ημέρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Τη Δευτέρα, στο άτυπο δείπνο του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των Βαλκανικών χωρών στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι και ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει συνεχή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή των γεγονότων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πηγή: megatv.com