Την πόρτα της Αθλητικής Βίας στην Ασφάλεια Αττικής περνούν καθημερινά παλιοί γνώριμοι των Αρχών και οργανωμένοι οπαδοί, που καλούνται ή γίνονται προσαγωγές, για τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων που χρειάζονται οι αστυνομικοί που ερευνούν τα περιστατικά στον Ρέντη, για να καταλήξουν σε ρόλους ατόμων και να τους συνδέσουν με γεγονότα.

Οι αστυνομικοί δεν βιάζονται, καθώς γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση της ανάλυσης από τα πειστήρια που έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είναι μία διαδικασία που θα χρειαστεί ημέρες για να ολοκληρωθεί και θέλουν οπωσδήποτε να έχουν συμπαγή ευρήματα από την έρευνα που θα στοιχειοθετούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πριν παραδώσουν την δικογραφία ολοκληρωμένη στην Εισαγγελία.

Μετά, αναμένεται να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης για τους εμπλεκομένους, κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες. Εκτός του 16χρονου αδελφού του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου και του 26χρονου μάνατζερ, έχουν προκύψει ευρήματα και για άλλα άτομα.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ επιθυμούν, όμως, να παραδώσουν συνδυαστικά στοιχεία από τα ευρήματά τους, που θα «δέσουν» ακόμα περισσότερο την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους με κακουργήματα και όχι με πλημμελήματα, όπως για παράδειγμα τον συνδυασμό γενετικών ευρημάτων σε ενδύματα και αποτυπώματα σε απαγορευμένα αντικείμενα, μαζί με θετικά αποτελέσματα πυρίτιδας στους ελεγχόμενους. Αυτόματα, τα συνδυαστικά αποτελέσματα θα τους τοποθετούν στην ενεργή συμμετοχή τους στα περιστατικά.

Πηγή: news247