Facebook Pixel Ποιος άφησε το στικάκι-κλειδί με τα 15 βίντεο στο Καραϊσκάκη
Life
| 2024-04-25 13:39:00

Θύρα 7: Ποιος άφησε το στικάκι-κλειδί με τα 15 βίντεο στο Καραϊσκάκη (Vid)

Sportdog Team
Θύρα 7: Ποιος άφησε το στικάκι-κλειδί με τα 15 βίντεο στο Καραϊσκάκη (Vid)

Στις 18 Φεβρουαρίου και ενώ η έρευνα της αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, άγνωστος τηλεφώνησε στην υπηρεσία αντιμετώπισης αθλητικής βίας!

Bίντεο – ντοκουμέντο που αποθήκευσε άγνωστος σε στικάκι USB και άφησε σε χώρο του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να το παραλάβει η ασφάλεια είναι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το «κλειδί» που οδήγησε στις συλλήψεις οπαδών και συγκεκριμένα 20 ατόμων, τα οποία σύμφωνα με το Star αποτελούν τον βασικό πυρήνα των χούλιγκαν που είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στις 18 Φεβρουαρίου και ενώ η έρευνα της αστυνομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, άγνωστος τηλεφώνησε στην υπηρεσία αντιμετώπισης αθλητικής βίας στις 15:00 και είπε: «Άφησα απέναντι από τη Θύρα 5 στο Καραϊσκάκη ένα φλασάκι. Έχει τις κινήσεις των οργανωμένων πριν τα επεισόδια».

Αστυνομικός, κατά τις ίδιες πηγές, έσπευσε στο σημείο και βρήκε το στικάκι.

Στο USB stick βρέθηκαν 15 βίντεο στα οποία, σύμφωνα με το Star, φαίνεται ποιοι βγήκαν από το γήπεδο, ποιοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια, αλλά και οι κινήσεις των δύο ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Το στικάκι μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπιστεί αν υπήρχαν ίχνη DNA, ωστόσο, στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σημειώνεται ότι δεν βρέθηκε κάτι καθώς ο άγνωστος που τηλεφώνησε φορούσε γάντια.

 

Συλλήψεις οπαδών: Οι εικασίες για τον άγνωστο

Αυτό που υποψιάζονται οι αστυνομικοί είναι ότι κάποιος από τους συλληφθέντες άφησε το στικάκι για να ελαφρύνει τη θέση του.

Με αυτή την κίνηση είναι σαν να ισχυρίζεται ότι ναι μεν ήταν στο γήπεδο, αλλά όχι στα επεισόδια, καθώς βιντεοσκοπούσε τις συγκρούσεις, επισημαίνεται στο Star.

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα 8 βίντεο στα χέρια της ασφάλειας που προδίδουν κινήσεις. Τα 6 είναι από τα κινητά 4 προσαχθέντων, ενώ τα δυο εστάλησαν ανώνυμα μέσω e-mail στην υπηρεσία.

Εκτός από τους αστυνομικούς, και οι προστατευόμενοι μάρτυρες είδαν τα βίντεο, σύμφωνα με το Star.

Συλλήψεις οπαδών: Απολογίες το Σαββατοκύριακο

Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές Σάββατο 27 Απριλίου και την Κυριακή θα απολογηθούν ενώπιον των ανακριτών οι κατηγορούμενοι οπαδοί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας φέρονται να εμπλέκονται στην θανάσιμη επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έξω από το γήπεδο βόλεϊ στο Ρέντη.

Να σημειωθεί ότι οι 67 κατηγορούμενοι έλαβανπροθεσμίες για τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πλειονότητα των κατηγορούμενων δηλώνει, μέσω των συνηγόρων τους, ότι δεν έχει καμία σχέση σε όσα τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 160 πρόσωπα, περιλαμβάνει 12 βαριά κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με τη δίωξη, πέντε άτομα βαρύνονται με κατηγορία που αφορά διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τους αποδίδεται ηγετικός και κεντρικός ρόλος.

Στη δικογραφία ξεχωρίζει ο θάνατος του αστυνομικού, εγκληματική πράξη που σύμφωνα με τις αρχές «είναι αποτέλεσμα οργανωμένης απόφασης για επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία ελήφθη από την ιεραρχία της οργάνωσης και εκτελέστηκε από μέλη της».

Πηγή: lawandorder.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags