Facebook Pixel Σαρωτικές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Χ. Ξηρό
Life
| 2014-01-21 21:06:00

Σαρωτικές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Χ. Ξηρό

Σαρωτικές έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Χ. Ξηρό

Επιχείρηση «τανάλια» έχουν αρχίσει όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, με προεξάρχουσα την Αντιτρομοκρατική, για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του καταδικασθέντος τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, που απέδρασε μετά την άδειά του από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σήμερα έρευνες σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο συλληφθείς στο διαμέρισμα των Εξαρχείων είναι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί προ διετίας για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν αρπάξει ασπίδες και κράνη αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία,στο διαμέρισμα βρέθηκε, μετά από πληροφορίες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια.

Μετά την ανεύρεση άρχισαν νέες έρευνες σε διαμερίσματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό οπλισμού ατόμων που ενδεχομένως να συνδέονται με διάφορες ομάδες.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια διαφόρων ατόμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς, επίσης, και σε δύο συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε άλλη έρευνα σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ο Π. Λ. , ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν χασίς και κοκαϊνη, σιδερογροθιά, δύο σπρέϋ πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «τανάλια» θα ερευνάται κάθε άτομο που πιθανώς να βρίσκεται στον κύκλο κάλυψης, με οποιονδήποτε τρόπο, του ισοβίτη φυγάδα, καθώς, επίσης, και κάθε χώρος στον οποίο μπορεί να κρύβεται.

Η πίεση που θα ασκείται με την τακτική αυτή, εκτιμούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, ίσως οδηγήσει τα άτομα που τον βοηθούν σε κάποια ενέργεια, που ενδεχομένως προδώσει κινήσεις και τακτικές και έτσι, ίσως, βρεθούν στα ίχνη τους.

Παράλληλα, με την ασφυκτική πίεση, λένε, ίσως οδηγήσει του ανθρώπους του Ξηρού και τον ίδιο σε κάποια λάθος κίνηση, που θα σημάνει και τη σύλληψή του.

Το κυρίαρχο μήνυμα που θέλει, λένε, να στείλει η επιχείρηση «τανάλια» είναι ότι πλέον τίποτα που σχετίζεται με την τρομοκρατία δεν θ΄ αφήνεται στην τύχη και οι επίδοξοι δολοφόνοι θα νοιώθουν τις Αρχές ασφάλειας πανέτοιμες για επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης κτυπήματος.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags