Τρία επιπλέον ονόματα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων αδερφών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για δολοφονία «κατά παραγγελία», ενώ θεωρείται πιθανό ο ηθικός αυτουργός να κατονομάζεται στην δικογραφία. Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπει η φωτογραφία με το λευκό βαν που πρόδωσε τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» του Alpha, το κίνητρο της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ δεν έχει εξακριβωθεί έως σήμερα. Πιθανότατα σχετίζεται με κάποιο από τα ρεπορτάζ του για το οργανωμένο έγκλημα και η συγκεκριμένη ομάδα να θεώρησε ότι για κάποιο λόγο ο Γιώργος Καραϊβάζ στράφηκε εναντίον της.

Ο ηθικός αυτουργός κατονομάζεται στην δικογραφία;

Σύμφωνα πάντα με την εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» του Alpha, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εικάζουν ότι τα ανάμεσα στα άτομα που κατονομάζονται περιλαμβάνεται και ο ηθικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος.

Αναφορικά με τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν σε Νίκαια και Νέο Βουτζά, θεωρείται ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα του υποκόσμου. Παλαιότερα ήταν μέλη άλλης ομάδας, όμως, μετά τη δολοφονία του αρχηγού της πριν από τρία χρόνια, πέρασαν σε αυτή που βρίσκονται σήμερα. Θεωρούνται ενεργά μέλη της νέας ομάδας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ανακριτής θεώρησε ότι είχε αρκετά στοιχεία στα χέρια του για να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τα δύο αδέρφια, όχι όμως και για τα άλλα τρία άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία, για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη «ιχνηλάτηση» των κινήσεων των δραστών πριν και μετά το έγκλημα. Αφότου δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, δεν διέφυγαν από την παραλιακή προς τον Άλιμο, όπως εικάζονταν αρχικά, αλλά προς το Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο τού να προκαλέσουν σύγχυση στις Αρχές. Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ήταν όπου οι αστυνομικοί βρήκαν εκείνα τα στοιχεία που άρχισαν να ξετυλίγουν το «κουβάρι» της υπόθεσης.

 

Οι δράστες έκαναν «πρόβα» μία ημέρα πριν τη δολοφονία

Οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν κάνει «πρόβα» μία ημέρα πριν, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Γιάννης Σκούρας ενημέρωσαν για το πώς έφτασαν στα ίχνη των δύο συλληφθέντων.  

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.