Facebook Pixel "Πώς τον είπαμε αυτόν που πήρε το χρυσό;"
Life
| 2012-05-28 10:03:00

"Πώς τον είπαμε αυτόν που πήρε το χρυσό;"

"Πώς τον είπαμε αυτόν που πήρε το χρυσό;"

Οι επιτυχίες του Σαββατοκύριακου, στα μη προβεβλημένα σπορ, δεν πρόκειται αυτή την ώρα να συγκινήσουν ούτε έναν από τους ουδέτερους και απλούς παρατηρητές φιλάθλους. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός. 

Ο «πανικός» θα λάβει χώρα μόλις αρχίσουν οι «πώς τον είπαμε αυτόν που πήρε το χρυσό μετάλλιο;» εκπρόσωποι της χώρας μας να κατακτούν μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Τότε οι καλοί συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, θα ανασύρουμε από το συρτάρι τα κλισέ των τίτλων που αγαπάμε χρόνια. Του τύπου : «Η Ελλάδα που αντιστέκεται», ή «έκλεισαν στην τρόϊκα το στόμα» (σημερινό και επίκαιρο) και -φυσικά- «μίλησε η Ελληνική ψυχή και το φιλότιμο».

Θα προχωρήσω ακόμη περισσότερο, για να υποστηρίξω πως, όσο κι αν έχουν γραφτεί αμέτρητες φορές αυτά τα σχόλια και οι τίτλοι, έγιναν κάποτε της μόδας διότι λένε την απόλυτη αλήθεια. Εάν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε με ειλικρίνεια, άλλοι σωτήρες της ψυχής τέτοια εποχή, για ένα λαό που υποφέρει- εκτός των αθλητών- δεν φαίνονται διαθέσιμοι στην επικράτεια.

Τότε όμως, εάν (όταν...) ο Κοσμίδης στη γυμναστική, ο Γιαννιώτης στην κολύμβηση και όποιος ακόμα μας προκύψει «ξαφνικά», ανέβουν στην Αγγλική πρωτεύουσα τα σκαλιά με τα μετάλλια στο στήθος, ακούγοντας τον ύμνο αυτή της χώρας (με την ελπίδα πως δεν θα αποτελέσει, ακόμα και αυτή η διαδικασία τιμής στον νικητή, προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης) θα είναι πλέον η ώρα να γυρίσουν οι Ολυμπιονίκες μας στην Πολιτεία την πλάτη.

Όπως το έκαναν και τα κορίτσια, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής ομάδας πόλο. Οι οποίες αναχωρώντας στην αρχή του χρόνου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προειδοποίησαν πως δεν θέλουν να περιμένουν κανέναν στο αεροδρόμιο, εάν γυρνούσαν από νικήτριες και από την Ολλανδία. Τελικά επέστρεψαν, ως φιναλίστ, με το ασημένιο μετάλλιο. Στο «Βενιζέλος» φυσικά και ήταν μόνες. Ευτυχώς! Για όποιον σκέφτηκε ώριμα, πως οι πολίστριες δεν είναι και οι πιο αδύναμες κοπέλες...

Αυτό το καλοκαίρι θα έχει λοιπόν αξία η ημέρα της επιστροφής της Ελληνικής αποστολής από το Λονδίνο. Που, δεν το αποκλείω πως, θα έχει σεβαστό αριθμό διακρίσεων στις αποσκευές της. Εάν λοιπόν αυτό συμβεί, οι στιγμές που θα διαδραματιστούν στα Σπάτα, θα είναι πρωτόγνωρες!

Με τους Έλληνες φιλάθλους τότε να μην έχουν περιθώριο να μην αποστηθίσουν τα ονόματα των αθλητών, οποιουδήποτε μη ... αναγνωρίσιμου σπορ. Που θα έχουν δοξάσει μία φορά ακόμα αυτή τη χώρα, αλλά επιτέλους θα έχουν καταλάβει κιόλας πως δεν χρωστάνε σε κανέναν τίποτα. Αντιθέτως πάντα τους χρωστάνε. Κυρίως αυτοί που φωτογραφίζονται μαζί τους. Όχι τόσο πριμ, με συγκεκριμένο αριθμό, αλλά το σεβασμό. Που αφορά στην υποδομή και τη φροντίδα κάθε αθλήματος.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags