Η διοίκηση του ΤΑΠ Ηρακλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τους ανθρώπους της διοίκησης εκτός από τον Πιλάβιο να αναφέρονται και στη μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ. Αρχικά, μίλησε ο πρόεδρος των «κυανόλευκων», Θόδωρος Παπαδόπουλος, λέγοντας τα εξής:

«Στη διάρκεια της θητείας μας, συναντήθηκα δύο φορές με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, πάντα για το καλό του Ηρακλή. Εγώ αυτά που του υποσχέθηκα τα έπραξα. Τις τελευταίες ημέρες όμως, βλέπω ότι είτε δεν απαντάει στο τηλέφωνο, είτε το έχει κλειστό.Θα πω μόνο ένα πράγμα. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Η αντιμετώπισή του, είναι χυδαία. Και μόνο ο τρόπος που λειτουργεί στις συνεντεύξεις αρκεί.

Αλλά αυτά θα αλλάξουν να είστε σίγουροι. Δεν μπορείς να δικαιώνεις όποιους θέλεις, λέγοντας ότι το κάνεις με προσωπική σου παρέμβαση.

Ομάδες με εκ. χρεών αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ. Ας την χαίρονται. Ο Ηρακλής πρέπει να μείνει ενωμένος, όπου και να είμαστε. Αλλά για να περάσουν ότι θέλουν μόνο πάνω από το πτώμα μας».

Έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, λέγοντας ό,τι: «Η ενίσχυση στην οποία προχωρήσαμε ήταν πολύ σημαντική, φέρνοντας παίκτες και προπονητές εγνωσμένης αξίας. Αυτό που δεν συνυπολογίσαμε ήταν η πολύ βαριά φανέλα του Ηρακλή, αλλά και εμπειρία, η οποία έλλειπε σαν νέοι άνθρωποι που είμαστε και αναλάβαμε αυτή την προσπάθεια.

Είχαμε να κάνουμε με πολύ κόσμο, που στάθηκε δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια και ξέρετε καλά, ότι από την ημέρα που αυτή η ομάδα, έγινε Ηρακλής ήταν και πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε.

Εγώ ο ίδιος σας έλεγα ότι θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Αλλά κάναμε πάρα πολλά.

Δώσαμε έναν δίκαιο αγώνα, επιλύσαμε προβλήματα, όπως αυτό της Μίκρας στην οποία δώσαμε ζωντάνια και ζωή, δημιουργήσαμε και πάλι τις ακαδημίες σε συνεργασία με τον κ. Χάγκαν και αυτό που ήταν και το πιο σημαντικό, διατηρήσαμε την οικονομική υγεία του συλλόγου».

Για την επόμενη ημέρα και την μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ, είπε: «Οι στόχοι μας για την επόμενη χρονιά είναι υψηλοί. Εμείς από την πλευρά μας, θα ετοιμάσουμε φάκελο, έτοιμο για οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνιστούμε και πάντα με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε.

Επίσης στα σχέδια μας, είναι η άμεση μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ, κάτι το οποίο θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Για όσους δεν γνωρίζουν το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, αλλά επειδή είμαστε Ηρακλής, θα το αυξήσουμε στις 200.000 ευρώ. Αφού καθοριστεί δε και η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε, μπορούμε να το φτάσουμε στο μισό εκατομμύριο.

Σ’ αυτό το σημείο δε, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά μας και ελπίζω ότι αυτή η στήριξη του χρόνου, θα είναι ακόμη πιο μεγάλη».

«Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΠ Ηρακλής, Σάκης Ελευθεριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Θα θέλαμε ωστόσο, να εστιάσουμε την προσοχή σας στα όσα γίνονται στη Σούπερ Λιγκ με τις αλλαγές των ποινών.

Στην αρχή ανακοινώθηκε ότι θα απαγορευτούν οι μεταγραφές και στο τέλος μαθαίνουμε ότι οι ομάδες που δεν εξασφάλισαν άδεια, θα τιμωρηθούν με ένα απλό πρόστιμο. Κάτι για το οποίο, η οικογένεια του Ηρακλή, αισθάνεται αδικημένη και εξοργισμένη.

Πέρσι η ομάδα υποβιβάστηκε με διάφορα νομικά τερτίπια. Φέτος, ομάδες οι οποίες κατά δημόσια δήλωση τους, είχαν χειρότερο φάκελο και πέρσι και φέτος, συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Και προφανώς, θέλοντας άπαντες να αναιρέσουν όλα όσα έγιναν πέρσι, μιλούν για αδικία εις βάρος του Ηρακλή.

Λοιπόν, σκοπός της διοίκησης δεν είναι να μάθουμε αν η ομάδα αδικήθηκε πέρσι. Μας πνίγει το δίκιο, ειδικότερα μετά τους αγώνες που έγιναν. Σήμερα, αφού κάποιοι ζητούν την τήρηση της νομιμότητας, στα πλαίσια αυτής, θα ζητήσουμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και θα διαφωνήσουμε με την ποινή του προστίμου.

Ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος, παραδέχθηκε ότι πέρσι, ομάδα της Σούπερ Λιγκ, αγωνίστηκε χωρίς άδεια και μάλιστα με την ανοχή του και αυτό ο Ηρακλής, δεν μπορεί να το ανεχτεί. Έχει ήδη δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία, ώστε να προσβληθούν όλες αυτές οι αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση των ποινών».

Ενώ, σε ότι αφορά το έννομο συμφέρον που υπάρχει από τον Ηρακλή πρόσθεσε: «Υπάρχει και αυταπόδεικτο. Βλέπουμε ότι άλλες ομάδες, εβρισκόμενες σε χειρότερη θέση, απολαμβάνουν την θέση τους στη Σούπερ Λιγκ. Σαφώς και η ομάδα κινείται προς την ακύρωση των αποφάσεων που αφορούν ελάφρυνση των ποινών.

Επαναλαμβάνω ότι πέρσι, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε με νομικά τερτίπια που δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διαφορετικά. Αλλάζουν άρδην τους κανονισμούς για να μπορέσουν να σώσουν κάποιους. Υπάρχει όμως φως στο τούνελ.

Σχετικά με όλους αυτούς τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν για την συνεργασία με την ΑΕΠ και την προηγούμενη ΠΑΕ, έχουμε να πούμε ότι ο Ηρακλής είναι ένας και αδιαίρετο.

Δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά ένας νέος Ηρακλής. Το έννομο συμφέρον του, υπάρχει και μπορεί να το διεκδικήσει. Και κάτι ακόμη που είναι σημαντικό. Από τη μια υπάρχει το γράμμα του νόμου και από την άλλη υπάρχει το πνεύμα. Οι ομάδες είναι αυτές που έχουν ιστορική συνέχεια, οι εταιρείες είναι κάτι άλλο».

«Είμαστε μέσα στα κέντρα αποφάσεων»

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής, Αργύρης Ασφαλτίδης, επεσήμανε: «Το ότι είναι διάτρητη η διαδικασία των αδειοδοτήσεων, είναι πλέον γνωστό.

Το παραδέχονται πλέον, τα μέλη της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας. Άρα η αδικία είναι καταφανής και αυτό το παραδέχονται πλέον όλοι.
Και να ξέρετε ότι οποιοδήποτε σωματείο αδειοδοτήθηκε φέτος, χωρίς να τηρήσει τα κριτήρια, αδειοδοτήθηκε εις βάρος μας. Προκάλεσε βλάβη στα δικά μας συμφέροντα.

Γι’ αυτό και θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες, πως αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να διεκδικήσουμε κάτι από αυτή την αδικία, θα το διεκδικήσουμε μέχρις εσχάτων. Με τις όποιες δυνατότητες έχουμε».