Σα να σφυρίζει η… Τρόικα είναι. Ειδικά όταν πρόκειται περί Βορειοευρωπαίων που μας έχουν γενικά στο σημάδι!

Στο Euro ξεκινήσαμε στραβά με την κόκκινη στο ματς με την Πολωνία (διαιτητής Καρμπάγιο από Ισπανία). Στο δεύτερο ματς με τους Τσέχους ο Γάλλος Λανουά με τους επόπτες του στέρησαν κανονικό γκολ από την εθνική. Και στο τρίτο με τους Ρώσους ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον αντί για πέναλτι έδωσε την περιβόητη κίτρινη στον Καραγκούνη.

Στην εθνική Νέων πολλοί θεωρούν την αποβολή του Μαυρία στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους σαν πάρα πολύ υπερβολική. Διαιτητής; Ο Ελβετός Μπιέρι (με 4ο τον Δανό Κεν Χάνσεν).

Και, βέβαια, είχαμε και το διαιτητικό σόου στο Ελλάδα – Αγγλία από τον Δανό. Ο Κεν Χάνσεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον Καπίνο σε μια πεντακάθαρη φάση. Ούτε ο Χάνσεν, όμως, ούτε οι βοηθοί του είδαν ότι δεν υπήρχε πέναλτι. Και το έδωσαν κανονικά. Όπως έγιναν κι άλλα τρελά σφυρίγματα σε βάρος της εθνικής!

Δεν φτάνει, λοιπόν, που οι εθνικές μας όταν βγαίνουν στο εξωτερικό αποδεικνύονται απροστάτευτες στις σφαγές. Ίσως να παίζει ρόλο και η προκατάληψη πια με τέτοια δυσφήμηση που έχει πέσει στην Ελλάδα την τελευταία διετία λόγω κρίσης.