Η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα έχει προβληματίσει τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ψάχνει να βρει την αιτία του κακού! Γιατί το έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Ισπανός, ότι οι παίκτες του άλλο πρόσωπο δείχνουν στις προπονήσεις και άλλο στους επίσημους αγώνες. Σαν να τους βγαίνει όλη η φόρτιση στα ματς και δεν μπορούν να ανταποκριθούν όπως πρέπει.

Γι’ αυτό ο Μανόλο Χιμένεθ και ο συνεργάτης-ψυχολόγος του, Μιγκέλ Μορίγια, πιάνουν δουλειά προκειμένου να διεισδύσουν στα βάθη του ψυχισμού των παικτών. Έτσι την Παρασκευή, αντί για τις 10:30 που ήταν προγραμματισμένη η προπόνηση, ο προπονητής της ΑΕΚ ζήτησε από τους«κιτρινόμαυρους» να πάνε στα Σπάτα 45 λεπτά νωρίτερα.

Σκοπός του Χιμένεθ είναι να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση με τους παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν να βγάλουν από μέσα τους όσα πιστεύουν για την ομάδα, τις ανησυχίες τους και να βρούνε επιτέλους τι φταίει. Κάτι σαν group therapy δηλαδή, όπου ο καθένας θα βγάλει τα εσώψυχά του για το καλό της ομάδας.

Επίσης το ζήτημα είναι να βελτιωθεί περισσότερο το κλίμα στα αποδυτήρια γι’ αυτό μετά την προπόνηση όλη η ομάδα θα γευματίσει σε εστιατόριο, όπου οι παίκτες θα έχουν αρκετό χρόνο να τα πούνε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Έτσι, απ’ ότι φαίνεται, οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν… Τσικνοπαρασκευή. Αφού την Πέμπτη μάλλον δεν υπήρχε καιρός για παϊδάκια, λουκάνικα και διαφόρων λογής κοψίδια…