Στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσε μέχρι σήμερα ο Άρης γνώρισε την ήττα από την Ρόμα στην «Αιώνια Πόλη» με σκορ 3-0. Οι Θεσσαλονικείς με πολλά κενά σε όλες τις γραμμές, αλλά και λάθη λόγο της απειρίας που υπάρχει στην ομάδα γνώρισαν την ήττα. Το καμπανάκι του κινδύνου πάντως συνεχίζει να χτυπάει στο Βικελίδης, όσο η διοίκηση δείχνει να μην μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Ο τεχνικός της Ρόμα Ζντένεκ Ζεμαν ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Στεκέλεμπουργκ κάτω από να δοκάρια, Πίρις και Μπαλτζαρέτι στα άκρα και τους Μπουρντίσο και Καστάν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η τριάδα του κέντρου απαρτίζονταν από τους Μπράντλεϊ, Ντέ Ρόσι και Πιάνιτς, ενώ στην επίθεση, πέρα από τον Τότι, αγωνίστηκαν και οι Λόπεζ και Οσβάλντο.

Ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε με σχηματισμό 4-2-3-1 να ξεκινήσει με τους Βελλίδης, Ασλανίδης,Νταμαρλής, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Σουνάς, Παπαστεριανός, Καπετάνος και Ηρακλής.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι ρωμαίοι μπήκαν πολύ δυνατά και χωρίς να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Κάποια μακρινά σουτ από τους γηπεδούχους όπως αυτό στο 12’ από τον Ντε Ρόσι με την μπάλα να φεύγει άουτ δεν απείλησαν την εστία του Βελλίδη. Οι «κίτρινοι» έδειχναν να είναι καλά οργανωμένοι πίσω και δεν άφησαν την Ρόμα να κάνει εύκολα φάσεις.

Οι Θεσσαλονικείς κυρίως με ατομικές προσπάθειες επιχείρησαν να φτάσουν στα καρέ του Στεκέλμπουργκ. Στο 13’ με τον Καζναφέρη να κάνει το μακρινό σουτ και τον Ολλανδό τερματοφύλακα της Ρόμα να μπλοκάρει την μπάλα. Ενώ 9 λεπτά αργότερα νέο σουτ για τον Άρη με τον Σουνά όμως έστειλε την μπάλα άουτ

Ένα λάθος ήταν αρκετό για την ομάδα του Ζέμαν να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Με την συμπλήρωση 25 λεπτών ο
Τότι βρήκε τον Πιάνιτς, αυτός τον Οσβάλντο που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 1-0. Η Ρόμα ανέβασε και πάλι ρυθμό στην απόδοση της και θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να είχε σημειώσει περισσότερα γκολ.

Στο 32' ο Μπαλτζαρέτι έπιασε το δυνατό από πλεονεκτική θέση όμως ο Βελλίδη αντέδρασε σωστά. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Άρη έπεσε στα πόδια του Λόπεζ και μπλόκαρε την μπάλα με τον παίκτη της Ρόμα να τον χτυπάει στο κεφάλι. Ενώ στο 40' ο Τότι έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Παπαζαχαρία να διώχνει σε κόρνερ με προβολή.

Στην επανάληψη η Ρόμα δεν έκανε καμία αλλαγή σε σχέση με τον Άρη που αγωνίστηκαν οι Γιαννίτσης και Μαργαρίτης με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδας στην Ιταλία.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 52' για τους γηπεδούχους με τον Μπράντλεϊ από το ύψος του πέναλτι να κάνει την κεφαλιά και τον Βελλίδη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Στην εξέλιξη και πάλι ο αρχηγός των «κίτρινων» είπε όχι στο σουτ του Λόπεζ, όπως και στο 54’ το σουτ του Τότι.

Για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και ο λόγος ήταν οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες με τα μεγάλα αστέρια της Ρόμα να κάθονται στον πάγκο. Μέχρι να φορτσάρουν τα νέα πρόσωπα πέρασε χωρίς καμία φάση στα καρέ και των δύο μονομάχων. Όταν όμως ζεστάθηκαν οι ρωμαίοι πέτυχαν και το δεύτερο γκολ και πάλι από τραγικό λάθος της άμυνας του Αρη.

Ο Ταντέι στο 71’ με σέντρα που έκανε από τα αριστερά ο Μπράντλει ανενόχλητος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Βελλίδης έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του, όμως αυτό που έλειπε από τους «κίτρινους» ήταν η εμπειρία και σίγουρα μόνο με τον Παπαζαχαρία δεν μπορεί να βγει η χρονιά.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 86’ από τραγικό λάθος του καλύτερου παίκτη του Άρη του Μάρκου Βελλίδη. Ο διεθνής τερματοφύλακας με λάθος διώξιμο έδωσε το δικαίωμα στον Ντέστρο να πετύχει ένα εύκολο γκολ που ήταν και το τελικό 3-0.

Ρόμα: Στεκέλεμπουργκ(74’ Λόγκο), Πίρις, Μπουρντίσο, Κάσταν(60’ Ρομανιόλι), Μπαλτζαρέτι(60’Ταντέι), Μπράντλει, Ντε Ρόσι(60’ Φλορέντσι), Πιάνιτς(74’ Μαρκίνιο), Λόπεζ(74’ Λαμέλα), Οσβάλντο(74’ Ντέστρο), Τότι(60’ Κρκιτς).

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ασλανίδης(46’ Γιαννίτσης),Νταμαρλής(46’ Μαργαρίτης), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης(80’ Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος, Σουνάς, Παπαστεριανός(61’ Αντωνιάδης), Καπετάνος(59’ Γκέσιος) και Ηρακλής(75’ Τσουκάνης).

Πηγή: gazzetta.gr