Facebook Pixel "Άλλο επίπεδο η Ελλάδα"
Life
| 2012-09-12 00:02:00

"Άλλο επίπεδο η Ελλάδα"

"Άλλο επίπεδο η Ελλάδα"

Ο τεχνικός της Λιθουανίας, Λάζλο Σάμπα, ομολόγησε στη συνέντευξη Τύπου πως η Εθνική Ελλάδας είναι σε ανώτερο επίπεδο από την ομάδα του, δίνοντας συγχαρητήρια στη γαλανόλευκη για τη νίκη της.

«Όταν έχεις χάσει ένα ματς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Στο πρώτο μέρος σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι στην Ελλάδα που είχε πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι μία τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Στην επανάληψη στο ξεκίνημα δεχθήκαμε πίεση και κάναμε λάθη. Το πιο σημαντικό ήταν στην φάση του πρώτου γκολ της Ελλάδας. Χάσαμε την μπάλα, δεν κάναμε το αυτονόητο να την διώξουμε και έτσι δεχθήκαμε γκολ.

Μετά το πρώτο γκολ έκανα πιο επιθετική την ομάδα μου. Δώσαμε πιο πολλούς χώρους στην Ελλάδα, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε. Αφού δώσαμε χώρους ήρθε το δεύτερο γκολ ως συνέπεια αυτών.

Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας επιθετικά. Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η Εθνική Ελλάδας είναι σε ανώτερο επίπεδο. Υπήρξαν αλλαγές στην Ελλάδα σε σχέση με Νορβηγία και Λετονία αλλά δεν μας επηρέασε ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαμε το ματς αυτό.

Στα μετόπισθεν και στην επιθετική γραμμή της η Ελλάδα έχει παίκτες πολύ ποιοτικούς. Στο τέλος αυτοί έκαναν την διαφορά και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο αρχικός μας στόχος ήταν να παίξουμε αμυντικά και να αξιοποιήσουμε τις αντεπιθέσεις. Δεν τα καταφέραμε και το αποτέλεσμα κρίθηκε από την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων».

Ακολούθως είπε για:

Τα φαβορί για την πρωτιά του ομίλου: Οι Βοσνία και Ελλάδα έχουν τις πιο καλές ομάδες στον όμιλο, όμως ας μην ξεχνάμε την Σλοβακία. Μία Σλοβακία που επικράτησε σήμερα στο γήπεδό της.

Ας μην μας εντυπωσιάσουν κάποια μεγάλα σκορ όπως εκείνο της Βοσνίας, διότι είτε βάλεις 8 γκολ είτε 2, 3 βαθμούς πάλι παίρνεις. Ασφαλώς οι Ελλάδα και Βοσνία είναι τα φαβορί.

Όμως είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Η Βοσνία έβαλε 8 γκολ στην προηγούμενη αγωνιστική αλλά σήμερα δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα για εκείνη. Η Εθνική κέρδισε δύσκολα στην Λετονία.

Ποτέ δεν ξέρεις το τι σου επιφυλάσσει ένα ματς. Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έρθει στο Βίλνιους και να ηττηθεί. Είναι ένα πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσεις για να προχωρήσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags