Με τη νίκη αυτή ο Πανθρακικός έφτασε τους έξι βαθμούς και άφησε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού τον Λεβαδειακό με τέσσερις, δύο παραπάνω από την τελευταία ΑΕΚ.

Πέναλτι και ανατροπή!

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ο ρυθμός του ματς ήταν αρκετά καλός από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στην πρώτη ουσιαστική φάση, είχαμε και το γκολ, καθώς στο 10' ο Μουλόπουλος βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Μαντάκης έδωσε αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος σούταρε δυνατό στο κέντρο της εστίας και έκανε το 0-1. Το πέναλτι έβαλε όμως... φωτιά στο παιχνίδι, καθώς οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Παράσχος για διαμαρτυρία. Ο Λεβαδειακός πάντως, μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε ρυθμούς και έψαξε την ισοφάριση.

Ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά στο 37', όταν ο Παπαδόπουλος έφυγε στην κόντρα, ο Κυριακίδης τον ανέτρεψε καθαρά έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού και ο διαιτητής δίχως άλλη επιλογή, απέβαλε τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού με κόκκινη κάρτα. Η εξέλιξη αυτή ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 44' μετά από ωραία σέντρα του Μπαϊκαρά και κεφαλιά του Λαδάκη έκαναν το 0-2.

Διαμαρτυρίες, πίεση, αλλά γκολ οι... άλλοι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μία αποβολή για τον Λεβαδειακό, καθώς ο διαιτητής έστειλε τον Καζναφέρη στην εξέδρα μαζί με τον Παράσχο, επειδή διαμαρτυρόταν συνεχώς. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλο το 45λεπτο, πίεσαν πολύ παρόλο που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα και έτσι όλα έδειχναν ότι το 0-2 θα έμενε μέχρι το τέλος. Ωστόσο, στο 93' και αφού ο Πανθρακικός είχε χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες λίγο νωρίτερα, ο Βιγιαρέχο μετά από φάση διαρκείας και τέσσερα σουτ προ κενής εστίας που δεν κατέληξαν στα δίχτυα, έκανε το τελικό 0-3 από κοντά.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Χοσέμι, Μεντί (67’ Κουτσόπουλος), Κόρμπος, Ζησόπουλος, Πόι, Ροτζέριο (46’ Μαχαίρας), Ναπολεόνι (40’ Κασμερίδης), Βασιλείου.

Στον πάγκο: Ακόστα, Κουτσόπουλος, Μίλιεβιτς, Γεωργίου, Μπουντόπουλος.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Βαϊρουά (70’ Μακρυδημήτρης), Μουνάφο, Λουσέρο (87’ Βιγιαρέχο), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος (56’ Κυβελίδης).

Στον πάγκο: Αντίλοβιτς, Μίνγκας, Κοντογουλίδης, Πρίττας.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σίπκας (Πέλλας)
Γήπεδο: Λιβαδειάς