«η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα δεν έχει σχέση με το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. Εχει σχέση με το πολιτικό μέλλον της Μέρκελ».
Τη θέση της στην Ευρώπη αλλά κυρίως της επανεκλογή της στη Γερμανία. Επί της ουσίας, άλλωστε, ό,τι είναι να γίνει στον πλανήτη και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα θα γίνει μετά τις αμερικάνικες εκλογές. Μέχρι τον Νοέμβριο λοιπόν δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη.
Ο,τι αίμα είναι να χυθεί, πραγματικά και μεταφορικά, θα χυθεί μετά. Ταυτόχρονα θέλω να εκφράσω για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μου στη γενικευμένη οργή και αγανάκτηση κατά των Ευρωπαίων δυναστών.
Οπως αυτή εκφράζεται από τον Γιώργο Τράγκα που αποκαλεί τη Μέρκελ βακέτα και πατσαβούρα αλλά και από εκλεκτή δημοσιογραφίνα, μου διαφεύγει το όνομά της, που είχε αποκαλέσει από τα σόσιαλ μίντια τον Σόιμπλε «σακάτη».
Αν θέλουν λοιπόν οι συνδικαλιστές και οι πάσης φύσεως επαναστάτες να υπερασπιστούν το ψωμί και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Μπροστά τους έχουν τα πολιτικά κόμματα και τους Ελληνες πολιτικούς αρχηγούς. Τους γιες μεν της Μέρκελ. Από τον Σαμαρά μέχρι τον Κουβέλη της Αριστεράς και της ευθύνης. Πόσες φορές πρέπει να ειπωθεί δηλαδή;
Ούτε χρεοκόπησαν ούτε εξαθλίωσαν της Ελλάδα οι ξένοι. Οι Ελληνες είναι και οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί. Από τη στιγμή λοιπόν που κατεβαίνουν στους δρόμους ο Καμμένος και ο Κουίκ, με τον δεύτερο μάλιστα στην ηλικία που είναι να έχει αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα, καταλαβαίνεις κατά πού πάει το πράγμα.
Ο Θεός να τον έχει καλά τον Τέρενς, σε είκοσι χρόνια θα έχει αφήσει μουστάκι και θα έχει γίνει ο Μανώλης Γλέζος της Λαϊκής Δεξιάς. Ετσι πάει. Πρώτη γραμμή αντίστασης και το Λαϊκό ΠΑΣΟΚ με τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ. Θέλοντας σώνει και καλά να επιβεβαιώσει τον Πάγκαλο στο «μαζί τα φάγαμε». Κάπως έτσι λοιπόν γέμισε το κέντρο της Αθήνας με ναζιστικές σημαίες με τη σβάστικα που έκαιγαν οι διαδηλωτές. Και διάφορα χάπενινγκ που θύμιζαν κατοχή με τζιπ και επιβάτες με γερμανικές στολές. Μόνο ο Κώστας Πρέκας (φωτό) έλειπε από τη διαδήλωση.
Να ξαναφόραγε δηλαδή τη τιμημένη στολή του Ελληνα αξιωματικού, όπως στις ταινίες επί Χούντας, να ζωνότανε δεξιά κι αριστερά με ψεύτικα φυσεκλίκια να έκανε ντου στην Ηρώδου του Αττικού και να χάλαγε τον ρομαντικό περίπατο στο ζευγαράκι του Αντώνη με την Ανγκελα. Τι σκηνή κι αυτή; Σαν από ταινία στους άδειους δρόμους. Και ποιο ήτανε το αποτέλεσμα όλης αυτής της ιστορίας; Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία 220 προσαγωγές, 24 συλλήψεις και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί.
Τραυματίες διαδηλωτές τσιμέντο να γίνουν. Δεν υπάρχουν γι' αυτούς στατιστικά στοιχεία. Και βρήκανε βέβαια την ευκαιρία σύμφωνα με το ρεπορτάζ να κάνουνε οι δικοί μας τους καμπόσους. Ο Παπούλιας να πει στη Μέρκελ «αν θέλετε άλλα μέτρα να βρείτε άλλο λαό» και ο Σαμαράς ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζητάει χάρες. Θέλει να σταθεί στα πόδια του». Οπως ακριβώς είπε και ο λαγός στο λιοντάρι στο ανέκδοτο «Λέμε και καμιά μ@λ@κία να περνάει η ώρα». Αυτά.
Οι Ρώσοι δεν είναι λακαμάδες, ξέρουν πάντα τι κάνουν
ΟΤΑΝ κάτι προέρχεται από μακριά, έχει το μυστήριό του. Εως και κάτι το εξωτικό κάποιες φορές. Ο Αργύρης Σαλιαρέλης φερ' ειπείν από την Κένυα. Εύκολα μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και βασιλέα των ρουμπινιών. Ειδικά εκείνες τις εποχές, άντε να ψάξεις να βρεις άκρη περί τίνος πρόκειται στην πραγματικότητα. Η Κένυα, λοιπόν, γοητεύει. Το Βέλγιο δεν είναι τίποτα. Κολιάτσου-Παγκράτι έχει κάνει το Βρυξέλλες-Αθήνα ο Μανόλο Μαυρομάτης. Είχαμε από το Μέχικο των Αλεθάνδρο Σκλαβενίτης στην ΑΕΚ που δεν φτούρησε. Και σχετικά πρόσφατα τον Μπομπ Κοζώνης από τη Φλώριδα, που φοράνε τα πουκάμισα φραμπαλάδες. Και να μην ξεχνάμε και τον περίφημο Κώστα Μακρή από τη μακρινή Αυστραλία στην Παναχαϊκή.
Ο Σαββίδης (φωτό) στον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση. Το δείχνουν άλλωστε ξεκάθαρα και η μέχρι τώρα στάση του και συμπεριφορά του. Η Ρωσία, όμως, ανήκει στην κατηγορία που προαναφέραμε. Ασκεί μια γοητεία. Μόσχα, Αγία Πετρούπολη. Μοιραίο ήταν, λοιπόν, να σκάσει το θέμα με την GAZPROM, έστω και μέσω Βελιγραδίου από σπόντα. Κι από το «θα» φτάσαμε στο «να» κι ότι το μαλλί είναι έξι εκατομμύρια γιούρο τον χρόνο που αλλάζει τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ρώσοι είναι όμως. Δεν είναι μαλάκες. Οταν φανέλα και χορηγία, δηλαδή, για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ είναι βαριά βαριά μια δραχμή, γιατί να δώσουνε έξι; Είπαμε. Ρώσοι είναι. Δεν είναι λακαμάδες.
Η ζυγαριά μέχρι τώρα είναι κάργα υπέρ του ΠΑΟΚ
ΚΑΙ μιας και το έφερε σήμερα η κουβέντα στον ΠΑΟΚ, υπάρχει και δεύτερο μείζον θέμα. Οτι ο Ιβάν παίρνει το όπλο του. Οτι ανοίγει πόλεμο με το σύστημα και με τα κυκλώματα που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γυρίσουμε λίγο την πλάκα ανάποδα. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, είχε κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ με τη διαιτησία; Πρίμα τον πήγαινε. Εκατό-μηδέν έδρα έπαιξε ο Μήτσιος στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης που έγινε από θαύμα ο άσος. Και καπάκι έρχεται ο Ζαχαριάδης στην Ξάνθη, που δίνει το πέναλτι εις βάρος της Skoda. Σε άλλες εποχές όχι ανακοίνωση θα έβγαζε ο Πανόπουλος, αλλά ειδική δεκαεξασέλιδη έκδοση. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ καθαρίζει το ματς με 4-1 από το ημιχρόνιο και κανείς δεν είχε κανένα λόγο ν' ασχοληθεί με τη διαιτησία. Τα παιδάκια που πλακωθήκανε στο γήπεδο, καλά τις φάγανε τις κόκκινες και τις κίτρινες. Και σαλτάρει ο Δώνης κι όχι μόνο βρίζει, αλλά πλακώνεται στις μπουνιές με τον Κάκο. Ποιο κατεστημένο; Το γκολ στο Ηράκλειο για τον ΠΑΟΚ πράγματι έπρεπε να μετρήσει, αλλά η ζυγαριά στη διαιτησία μέχρι τώρα είναι κάργα υπέρ του ΠΑΟΚ. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ, με κανένα κατεστημένο και καμία διαιτησία. Πρόβλημα που δεν θα μπορούσε να λύσει ούτε ο Αϊνστάιν είναι η συμπεριφορά του Δώνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι πουλάει στην Ελλάδα η GAZPROM για να διαφημιστεί;
Εγκληματική οργάνωση θέλει μέσω Προεδρικού Διατάγματος να γκρεμίσει τη Λεωφόρο.
-Observer
Πηγή: Goal