Facebook Pixel Αν δεν είναι Έλληνας ο Σοφοκλής, ποιος είναι;
Life
| 2012-10-27 00:02:00

Αν δεν είναι Έλληνας ο Σοφοκλής, ποιος είναι;

Αν δεν είναι Έλληνας ο Σοφοκλής, ποιος είναι;

Κόλαση έχει γίνει με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής περί ελληνικότητας του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Κι επειδή μερικά πράγματα δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστα, ας πούμε δυο κουβέντες.

Κατ’ αρχήν, υπάρχουν νόμοι σ’ αυτό το κράτος. Και Σύνταγμα! Όταν, λοιπόν, ένας βουλευτής ορκίζεται για να μπει στην Βουλή, οφείλει να γνωρίζει και τι λέει το Σύνταγμα και τι αναφέρουν οι νόμοι.

Το ποιος, λοιπόν, θεωρείται Έλληνας πολίτης είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών ενός ευνομούμενου κράτους.

Βέβαια, σ’ αυτόν τον τόπο ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του δίχως να τρέχει τίποτα, όμως ας πάμε και στα πιο ουσιώδη.

Ξεπερνάμε, λοιπόν, το αυτονόητο ότι ο Σχορτσιανίτης είναι Έλληνας. Αυτό δεν συζητιέται.

Ο πατέρας του Σχορτσανίτη, λοιπόν, είναι Έλληνας και οι γονείς βάφτισαν το παιδί τους Σοφοκλή (φανταζόμαστε πως όλοι ξέρουνε ποιος ήταν ο Σοφοκλής).

Ο Σχορτσανίτης έχοντας ζήσει από πιτσιρίκι στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα από την παίδων. Και πέρασε απ’ όλες τις ηλικίες στις Εθνικές ομάδες.

Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ηρακλής Καβάλας και στα 16 έγινε επαγγελματίας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (το 2000).

Και, μάλιστα, ο Σοφοκλής έχει προσφέρει τόσα στην Εθνική Ελλάδας! Ειδικά στο Μουντομπάσκετ του 2006 με την τρομερή του εμφάνιση κόντρα στις ΗΠΑ. Συμμετείχε, όμως, και το 2007 στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο, αλλά και το 2009 στο χάλκινο του Ευρωμπάσκετ. Κι επίσης με την Εθνική Εφήβων είχε ακόμα δυο χάλκινα σε Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ.

Για να το τελειώνουμε το ζήτημα. Αν δεν είναι Έλληνας ο Σοφοκλής, τότε ποιος είναι;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags