Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Διαβάσαμε με έκπληξη την απάντηση των ενεργών διαιτητών της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας και αμφισβητήσαμε την εγκυρότητά της.
Εμείς προκαλούμε την παρέα του Παλάσκα να αποδείξει ότι δεν είναι ψεύτες και συκοφάντες, δίνοντας τα ονόματα και τις υπογραφές στη δημοσιότητα όπως έδωσαν την επιστολή – απάντηση των διαιτητών της Ε.Π.Σ.Κ.

Διαβάσαμε επίσης την επιστολή ενός Καρδιτσιώτη διαιτητή, στο blog diaititis.gr όπου επιβεβαιώνεται πλέον ότι η διαιτησία της Καρδίτσας βρίσκεται σε βαρέλι χωρίς πάτο. Συγχαίρουμε το διαιτητή που αντέδρασε. Έδειξε ότι δεν είναι πιόνι κανενός. Δεν ασχολείται με τη διαιτησία για να βγάλει μεροκάματο.

Έχει φιλοδοξίες και δεν υπολογίζει τους διαιτητοπατέρες, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα σ’αυτούς που έγραψαν την κατάπτυστη επιστολή. Διαιτητοπατέρες, δεν είχαμε ποτέ ούτε θα έχουμε στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Καρδίτσας.

Υπάρχουν εξήντα επτά υπογραφές και δεν βρέθηκε ένας να βγει και να μας πει ότι υπέγραψε; Ντρέπεστε κύριοι και κρύβεστε; Δεν έχετε αξιοπρέπεια; Ή μήπως υπάρχει και κάτι ανέντιμο σε όλο αυτό το παρασκήνιο;

Εμείς γνωρίζουμε ότι αρκετοί από σας, που λένε ότι υπογράψατε, δεν υπήρξατε ποτέ μέλη του Συνδέσμου. Τι ξέρετε εσείς για το Σύνδεσμο Διαιτητών;

Τι γνωρίζει κάποιος Τακόπουλος που λέει ότι είναι διαιτητής; Κύριοι, το κορυφαίο προσόν για ένα διαιτητή είναι η εντιμότητα. Και αυτή δε γεννιέται ξαφνικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να την έχουμε και έξω από αυτούς. Αναφέρθηκαν στον ορισμό φιλάθλων (άρθρο 12).

Εδώ πρόκειται για απώλεια μνήμης αυτών που έγραψαν την επιστολή. Ξεχάσατε ότι τους φιλάθλους διαιτητές τους όριζε η ΕΠΣΚ και γραμματέας ήταν ο σημερινός πρόεδρός της, ο κ. Παλάσκας;

Επίσης το μέλος της σημερινής επιτροπής διαιτησίας κ. Σκούρας, ήταν γραμματέας των φιλάθλων του άρθρου 12. Τι σύμπτωση! Ο πρώην γραμματέας του άρθρου 12, σήμερα σας κάνει μαθήματα διαιτησίας. Είναι ένας από τους εκπαιδευτές σας!

Όσο για τα ποσοστά που έδιναν οι διαιτητές στο Σύνδεσμο, αυτό γινόταν σε όλους τους Συνδέσμους της Ελλάδας. Σήμερα τα ποσοστά τα δίνουν στην Ε.Π.Σ.Κ. αλλά δεν τολμούν ούτε να το αναφέρουν. Τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του Συνδέσμου ήταν για τους διαιτητές. Από τα ποσοστά που δίνετε στην Ε.Π.Σ. εσείς τι ωφελείσθε; Ξέρετε πόσα έχετε δώσει;

Τα έργα του Συνδέσμου για τριάντα πέντε χρόνια έγραψαν τη δική τους ιστορία και δεν μπορούν να τα αμφισβητήσουν ούτε εκείνοι που προσκυνούσαν ανέκαθεν για να κρατιούνται στην επιφάνεια, ούτε οι νεόκοποι. Αγορά γραφείων, Πρωτοχρονιάτικες γιορτές για τα παιδιά των Διαιτητών, πρωτόγνωρες εκδηλώσεις κάθε είδους, πανέμορφες γιορτές.

Αλήθεια κ. Σκούρα, κ. Κουκουζέλη θα πηγαίνατε ποτέ στην Τυνησία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία κ.λ.π. εάν δεν υπήρχε ο Σύνδεσμος τον οποίο μέμφεστε; Τι αχαριστία αλήθεια! "Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα".

Είναι αλήθεια Δημητράκη Πεταλά ότι υπέγραψες και εσύ; Ξέχασες πόσα ξόδεψε ο Σύνδεσμος για σένα όταν είχες κάποιο πρόβλημα; Υπάρχει και η απόφαση του Δ.Σ. Άραγε κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;

Πάντως εμείς συγχαίρουμε τους διαιτητές οι οποίοι παρά τις πιέσεις δεν υπέκυψαν και δεν υπέγραψαν την επιστολή. Όμως επειδή κόπτεσθε για το μέλλον της αίθουσας του Συνδέσμου, σας πληροφορούμε ότι είναι ιδιόκτητη και θα παραμείνει στο Σύνδεσμο κουβαλώντας τη δική της αξιοθαύμαστη προσφορά έως ότου αφυπνιστούν τα τοπικά Σωματεία και δώσουν τις τύχες του ποδοσφαίρου σε νέους παράγοντες με επάρκεια.

Σε ότι αφορά τη στέγαση της ΕΔ/ΕΠΣΚ, ο Σύνδεσμος προτίθεται να νοικιάσει αίθουσα στην οδό Υψηλάντου και Χατζημήτρου γωνία ( πάνω από την παλιά πεταλούδα), και να την παραχωρήσει στους κυρίους Στάθα, Σκούρα και Κουκουζέλη για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Υ. Γ. Απάντηση στον κ. Παλάσκα και στην παρέα του θα δοθεί σύντομα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Δ.Π.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"