Μέχρι τη 10η αγωνιστική, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, οι "πράσινοι" παρουσίαζαν τραγική εικόνα στο γήπεδο, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις επιθετικά. Με τους ποδοσφαιριστές χωρίς κέφι ακόμα-ακόμα και να τρέξουν.

Αντίθετα, με τον Ρότσα στον πάγκο εναντίον του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ήταν άλλη ομάδα! Που είχε αρκετές τελικές προσπάθειες, μαχητικό πνεύμα, ποδοσφαιριστές που έτρεχαν και πίεζαν και, αν μη τι άλλο, έδειξαν πως δεν τους άξιζε να έχουν έξι ισοπαλίες στις 10 πρώτες αγωνιστικές, όταν δίνουν το 100% στο γήπεδο.

Κι αυτό είναι που αναρωτιέται τώρα ο σκύλος: πώς να ένιωσε ο Φερέιρα, που αποδεδειγμένα παρακολούθησε το παιχνίδι, βλέποντας την πρώην ομάδα του να βγάζει φωτιές; Τους ίδιους παίκτες που μέχρι πριν από μία εβδομάδα περπατούσαν στην Κέρκυρα, να κερδίζουν σχετικά εύκολα τον ΠΑΟΚ. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν; Με τον Ρότσα, μάλιστα, να παραδέχεται πως σε λίγες ημέρες δεν πρόλαβε να αλλάξει και πολλά πράγματα στην ομάδα.

Ο Αργεντινός, βέβαια, άλλαξε το πιο σημαντικό. Την ψυχολογία. Κι αυτό, από ό,τι φάνηκε, μέτρησε πολύ στο γήπεδο. Απλώς ο σκύλος αναρωτιέται πώς μπορεί να ένιωσε ο Φερέιρα βλέποντας το "τριφύλλι" εναντίον του ΠΑΟΚ και, κυρίως, αν πέρασαν και από το δικό του μυαλό οι σκέψεις πως κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, δεν ήθελαν να τον βλέπουν στην άκρη του πάγκου...